5 Enkla Sätt Att Visa Din Tonåring Att Du Älskar Dem

Jag brukade älska på väg till min dotter i grundskolan på 2:15 varje dag för att chatta med andra föräldrar runt om i skolan medan vi väntade på att klockan ska ringa. Barnen var alltid glad att se mig att umgås med andra föräldrar när de brast ut i skolan, eftersom de visste att detta betydde att de skulle ha extra tid att spela på skolgården. Efteråt, skulle vi ofta ta en snabb avstickare till en närbutik på väg hem för att stanna för en Slurpee. Jag skulle spränga musik, och vi skulle sjunga alla låtar i bilen när jag körde den långa vägen hem. Dessa var roliga tillfällen fyllda med skratt och kärlek.

Efter 10 år av två barn uppstigande led av elementary school, jag trodde aldrig att jag skulle sakna det liv efter skolan rutin. Men nu, föräldraskap hög schoolers, jag finner att det är mindre och mindre tid till att skapa kvalitet stunder—barnen är mer engagerade i sina telefoner, sina läxor, och deras vänner, som gör min bit av kvalitet tid med dem oändligt mycket mindre.

Även om det är svårare, jag letar alltid efter kreativa sätt att göra stunder med mina tonåringar att visa dem hur mycket jag älskar dem. Ibland de är resistenta men jag är övertygad om att, även om de inte utåt visa det, dessa enkla gester är ofta exakt vad de behöver:

1. Stoppa Dem I Säng på Natten

Det verkar enkelt, men eftersom många gånger att de stannar upp senare än vad vi är, kan det vara ett försök att vänta upp för dem och sedan spendera lite tid i sina rum innan lights-out. Ibland kan jag ta in en extra filt och rulla ihop dem som en burrito. Åtminstone vi få några skratt ur det, och jag älskar fortfarande den tid jag tillbringar stoppa dem i.

2. Berätta Historier Om När De Var Bebisar

Min äldsta älskar att höra berättelsen om den tid som vi tvingade henne att äta broccoli nuggets när jag försökte att få henne att äta mer grönsaker. Och min yngsta älskar att höra hur hon kunde sjunga innan hon kunde tala.

3. Ta Dem för en Kaffe Datum

Mer ofta än inte, vi kör från aktivitet till aktivitet, jonglering vår tid, så att vi inte alltid får tid att sitta öga mot öga. Jag tycker att lyfta ut 30 minuter att sitta på ett kafé och dela en varm drink och ett mellanmål är det perfekta sättet att få mina tonåringar att öppna upp och prata.

4. Har en cut-off Tid för telefonanvändning

Detta kan vara en familj regel eller ett barn-bara en regel, men om alla har lagt sina telefoner bort med 8 eller 9 p.m., det ger lite extra tid med familjen. Dina tonåringar gillar inte det först, men de kommer en dag att lära sig att uppskatta att dyrbar tid för familjen—även om det tar några år...eller ett decennium.

5. Hålla Handen

Jag har funnit att ställa frågor i bilen efter skolan kan olaglig mestadels en-ord som svar. Tar tid att nå ut och hålla min dotters hand verkar för att öppna upp sitt hjärta, och hon kommer att börja prata mer än om jag helt enkelt ställa frågor till henne.

Även om jag ibland längtar efter den enkla kaos av elementary school dagar, med tonåringar har hjälpt mig att bli mer medveten om hur jag kommunicerar med mina barn. Även om det är i små snuttar, det som de vill de flesta av oss är vår kärlek och tid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar