Varför jag Låta Mina Barn Göra Saker Han inte Borde " Göra

Nuförtiden, det känns som det är en ändlös lista av saker vi som föräldrar "ska inte" låta våra barn att göra. Vi bör inte tillåta dem att spendera mer än 20 minuter framför TV: n eller använda sin tablet . Vi bör ha dem i sängen så fort klockan slår 7:30. Och under de 20 dyrbara minuter av skärmen när vi är tilldelade varje dag, det måste vara pedagogisk.

Det känns som att allt vi har för att mata dem måste färgas med rödbetor och smakar kartong. Du kan inte ens låta ditt barn spela utanför medan du städar upp vardagsrummet de har förstört eftersom du borde inte lämna dem ensamma och kanske någon ringer polisen.

Men de flesta av de sakerna som barn "bör" och "ska inte" göra är totalt skitsnack, och jag är trött på det.

Som, let ' s get real om screentime. Hur många av oss är faktiskt att ge våra barn mindre än en timme med surfplattan eller TV? (Cue kommentarer, för om du inte följer "reglerna" då måste du skrika det från hustaken, rätt?) Särskilt på helgerna om vi har inga omedelbara planer. Om du inte kasta en iPad på dem och ber dem i en timme för att försöka rengöra, då är du antingen en superhjälte eller en lögnare. Och jag skulle vara villig att ta satsningar på lögnare och en är sanningen. Utseende, om mitt barn vill titta på Ryan ' s Toy se på YouTube tills batteriet på telefonen dör, jag kommer inte att stoppa honom. Det är hans sätt att koppla av. Visst, jag förstår inte hur han underhöll genom att titta på en annan unge leka med leksaker, men jag är inte fem.

"Men hur deras hjärnor? De behöver stimulans på annat sätt än genom en tv!"

Sakta rulla det, Susan. Tack vare YouTube, mina barn vet de åtta planeterna i solsystemet, och vad en jävla frukten, okej? Han berättade för mig att de använder sig av en traktorgrävare! Min pappa var byggnadsarbetare för de första 12 åren av mitt liv och min fem år gamla förklarade det hela för mig i 10 minuter. Jag kommer aldrig att glömma när en främling som frågade mig hur han visste vad en pentagon var vid tre års ålder, jag var som, "Han ser formen videoklipp på YouTube." Jag skäms inte.

För att inte nämna att mer ofta än inte, att låta våra barn att göra saker som de "borde inte" lär dem att lära sig gränser och sätta gränser. Ta till exempel låta dem stanna upp förbi deras läggdags. Jag har blivit en ganska strikt för verkställighet av det läggdags, främst därför att han förvandlas till en fyra fot asshole när han är för trött, men ibland för shits and giggles, lät jag honom stanna uppe sent. Och vet du vad? Han förvandlas till en skranglig asshole. Men jag låter honom veta att lektionen på egen hand. Han kommer nästan alltid att sätta sig själv till sängs tidigt nästa dag.

Och även om jag vet att han kommer att förvandlas till en cranky asshole, Jag låter honom stanna upp ibland, även om vi både betala priset. Eftersom vi ibland bara inte har någon annan tid att få kontakt med varandra, och limning är precis lika viktigt som en extra 30 minuter av sömn. När du är ständigt upptagen, det är trevligt att ha några minuter för att återknyta kontakten och har några riktiga kvalitet tid tillsammans. Det är i de lugna stunder när barnen tenderar att vara de mest utsatta. Eftersom deras försvar är ned, de är mer benägna att berätta om vad som händer i deras liv. Vi har några av våra bästa chattar i den tid där jag har gjort ett extra par minuter innan det är dags att vara tyst och gå och sova.

Under Matt Damons senaste SNL utseende, han pratade om att låta sin dotter vara uppe sent även om han inte borde. I de inledande monolog, nämner han att få stanna uppe sent för att titta på showen med sin pappa. Att bryta läggdags regel skapat en speciell stund mellan honom och hans pappa eftersom det är saker som tenderar att hålla med dig när du är vuxen. Och mer ofta än inte, de är samma typ av minnen som du strävar efter att skapa med sina egna barn.

Hur många gånger har du någonsin hört någon säga, "Min mamma låt mig stanna uppe sent ibland, och det är därför jag blev en seriemördare?" Ganska säker på att svaret är aldrig. Att ge våra barn friheten att bryta mot reglerna ibland och ha lite kul kommer inte att skada dem. Chansen är stor att det skapar ett starkare band mellan oss.

Mina barn tycker att jag är på väg svalare när jag tillåter honom att dra ut alla lakan och kuddar från sängen och göra ett fort. Eller klättra över möblerna som han är en katt. Kanske han borde inte vara att klättra på möbler som ett jungle gym, men ibland, du måste bara säga "fuck it" och be han inte bryter en arm.

Som föräldrar får vi för att fastna i den hype. Medan kunskap är naturligtvis kraftfull, ibland jag tror att våra föräldrar gjort en del saker rätt . De hade inte oroa dig om en kväll hade vi ingenting men Doritos till middag. Hur många mammor gärna plunked oss ner framför TV: n på en lördag morgon med en skål med sockrade flingor så att de kunde gå tillbaka till sängen eller läsa tidningen i fred? Är vi axe mördare? Nej. Så, kanske vi behöver för att koppla av lite och låta våra barn att leva lite mer.

Här är saker som barn inte bör göra. Barn bör inte göra narr av barn som inte ser ut som dem. Barn bör inte skyr sina jämnåriga, eftersom de är gay. Barn bör inte vara skitstövlar till trans barn. Barn ska inte plåga sina kamrater tills de bestämmer sig för att dö genom självmord. Dessa är saker som barn inte bör göra.

Men stannar uppe sent, eller titta på TV för ett par timmar? De är saker andra människor (som förmodligen inte har barn) har sagt att vi ska inte låta dem göra. Ditt barn "inte bör" tänka på cheddar guldfisk att vara en matgrupp. Men om de gör det? Du är inte ett misslyckande. Vi behöver fokusera mindre på de bör göra och sätta mer lager i shoulds.

ADVERT

Lägg till din kommentar