Ska mamma bloggare betalas?

Mamma bloggvärlden har varit alla surrar på sistone med inlägg hos bloggare att "vet sitt värde". Liz Mamma-101 inledde dialogen med hennes inlägg med titeln, "Ingenting i livet är gratis. Utom, förefaller det, en mommyblogger." Hon frågade sina läsare att ta ansvar och vänd ner erbjudanden om produkten och giveaways i gengäld för blogg utrymme, som anger "Även om du börjar bara ut, även om du har 10 läsare och två av dem är ditt barn tvillingar, din tid och ansträngning och godkännande är värt något."

Jag instämmer helhjärtat. Din blogg är din plats i world wide web– den enda plats som du kommer att fatta varje beslut. Jag struntar i 99,9% av de platser som gör sin väg till min inbox. Det är förolämpande att behandlas av Ms Skrämmande och ännu mer kränkande för människor att tro att jag skulle vara villiga att ägna min tid och energi för en del skit produkt i gengäld. Nej, tack. Jag är värd mer än så. Och så är du.

Men... Du måste börja någonstans.

Jag tror det är naivt att tro att den totala mamma blogga samhället har allt för många alternativ, speciellt när du börjar ut och har "10 läsare, av vilka två är ditt barn tvillingar." Klimatet är inte det samma som det var för fem år sedan. Det finns tusentals bloggar som konkurrerar om samma annons utrymme och samma möjligheter. Det tar tid att bli etablerad och respektabel nog kunna kräva faktiska pengar för din tid och ansträngning. Och innan du gör det, du behöver för att få lite erfarenhet under bältet. Och den upplevelsen? Det behöver inte betala så mycket. Man måste börja någonstans.

Jag har betalat för (väl) för mina tjänster som blogger, och jag har jobbat i utbyte mot produkten. Vet du vad? En låda full av tårta dekorationer som kommer att hålla mig för nästa decennium och dyr vakuum gjorde mig mycket gladare än de pengar som jag arbetat min rumpa av for som gick mot gas och livsmedel. Ja, pengar är en stor sak. Faktum är att jag egentligen skulle kunna använda mer av det just nu. Men, jag tror inte att det är något fel med att komplettera den med en produkt här och där. Jag är ledsen, men gratis grejer är kul och jag gillar att kunna ge det vidare till mina läsare.

Så, ja, vet ditt värde. Plocka och välja vad som fungerar för dig. Men, du behöver inte må dåligt om du är villig att lägga en giveaway utan att få alltför mycket i gengäld. Åtminstone har jag inte. Så länge som du är bakom dina beslut, det är allt som verkligen betyder något. För mig, menar jag.

ADVERT

Lägg till din kommentar