Mitt Barn Har Asperger: Bör jag Ha Fler Barn?

"Tror du att vi borde ha fler barn?" Jag frågade min man, Jed, över en middag när våra barn var 3. Noa hade avslutat sin pasta på rekordtid och satt i sin barn-storlek gungstol i vardagsrummet läsa Richard Scarry ' s Bilar, Lastbilar och Saker Som Går .

"Naturligtvis", svarade han. "Varför skulle vi inte ha mer?"

Noa hade nyligen fått en Asperger diagnos. Vi skulle alltid velat ha minst tre barn, men nu undrar jag om det var en smart idé. Med tanke på alla Noa kan behöva, var det rättvist att lägga till fler barn till mixen? Och tänk om vi hade fler barn med särskilda behov — skulle vi ha tid, pengar , och energi att hantera?

Vi hade samma ansvar som föräldrar av typiska barn, men många av våra interaktioner tog längre tid och krävde steg-för-steg-instruktion. Min man tog Noa till parken, och medan de andra barnen verkade bara springa upp för trappan och kasta sig ner bilden, Jed tålmodigt pratade Noa genom klättring och glidande dag efter dag tills vår pojke kände sig bekväm.

Noah och jag skulle spendera timmar med att sitta på våra stävja väntar på en dumper att köra med. Jag visste att vi inte kunde gå tillbaka i våra Nya Jersey split-nivå tills vi skulle ses minst en. Vår rutin var helt förutsägbar. Sitta, vänta och svara varje minut för att fråga, "När kommer lastbilen komma?"

När jag var ung , Jag lyckades de flesta saker relaterade till hans diagnos. Jag gick till team möten där terapeuter och lärare erbjuds oförenliga åsikter om sin prognos. En lärare berättade för mig att han aldrig skulle kunna klara sig i en vanlig klassrummet. En annan terapeut sa att han skulle "komma ifatt sina kamrater" — om vi planerade terapi tre gånger i veckan.

Några av de svåraste stunder för mig var när vi försökte ta kontakt med andra familjer. Noah inte interagera med barnen på lekgrupp jag gick. Han satt med sig själv, flytta en brand lastbil fram och tillbaka medan barnen tog på sig brandman kostymer och sprang runt honom, att låtsas som att släcka en brand.

"Varför inte han leka med de andra barnen?" en av de mammor som frågade.

"Det är lite kaotiskt för honom", svarade jag. "Han gillar att spela mer i tysthet."

"Jag önskar att jag hade ett barn som att," sade hon när hennes dotter sprang genom att imitera en siren. "Mina öron skulle kunna använda en vila."

Jag ville inte Noa att vara ett annorlunda barn. Men jag var tvungen att erkänna att hjälpa honom interagera tog extra portioner av tid och energi. Jag skulle nog har märkt en "helikopter förälder" om begreppet hade funnits när han var liten. På födelsedagskalaset, andra barn har följt varandra i part rum för tårta, och Noah skulle vandra runt och funderade på vad jag ska göra tills jag tog hans hand och ledde honom till en plats. "Kom ihåg att alla barnen kommer att sjunga "Happy Birthday" snart," jag skulle påminna honom, så att han kunde ta ett steg tillbaka från gruppen och täcker öronen. Om vi försökte att sjunga "Happy Birthday" på Noas parterna, att han skulle skrika och gråta tills vi slutade.

Noa var bekväma i vår familj på tre. Jag är orolig för att om vi lagt till ytterligare ett barn, jag skulle inte kunna ge honom den tid, uppmärksamhet, kärlek och omsorg han behövde för att få en känsla för världen omkring honom. Jag visste att jag älskade att vara mamma, jag älskade att vara hans morsan, och jag var rädd att jag skulle misslyckas med Noa om jag ändrade vår familj.

Så hur gjorde vi bestämmer oss för att ha fler barn var rätt för oss? Jed optimism över min osäkerhet. Jag kunde säga ja till fler barn, eftersom han var övertygad om att vi skulle fortsätta att vara föräldrar Noah som behövs. Det är uppenbart för mig, 16 år senare, att vi inte misslyckas med Noah. Han har två yngre bröder som älskar honom villkorslöst. Noah har fått vara en ledare i familjen, med hans bröder ut för pizza, hjälpa till med läxor, eller erbjuda en kram efter en dålig dag.

Det 3-åring som vände hans pronomen och undvika andra barn som nu bor på högskola och texter hans vänner. Han gör dessa saker bra, delvis på grund av att hans bröder hjälpte honom praxis. Att tänka på sina obligationer för tankarna till en Hinduisk ordspråk: "Hjälp din bror båten över, och din egen kommer att nå stranden."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar