Fan Det Är Shopping För Uniformer För Barn Med Sensoriska Frågor

Det är tillbaka-till-skolan-tid. Den tid på året när jag drar två ovillig deltagare som kallas våra pojkar, i åldrarna 8 och 10, för att gå uniform shopping.

Vårt första stopp denna vecka var sko shopping. Som de flesta genomsnittliga pojkar, deras sko storlekar öka dramatiskt av månaden. Till skillnad från de flesta genomsnittliga pojkar, våra barn har autism. Den sensoriska frågor som rör autism kan orsaka hicka—och ärligt talat, stress—när du handlar i skon och enhetliga institutioner.

Vi nästan uteslutande köpa Skechers skor för våra pojkar. Inte på grund av hur de ser ut, men vår yngsta är ganska förtjust i det lätta upp skor, men eftersom de har en stor del av skor med Kardborrband. Du ser, Kardborre fördelar trycket jämnt på foten, till skillnad från skosnören, enligt min äldsta. De är också mindre troligt att de kommer ångra och orsaka middagstid härdsmälta i skolan.

Samtidigt Skechers butik, en härlig skötare mätt våra barns fötter. Den yngsta gick först, och han lyckligt plockat ut de vildaste söker par han kunde hitta. Nästa gick våra äldsta. Den anställde tittade på mig på ett sympatiskt och nära viskade: "Han är en storlek 6, sötnos, och det är i mäns avsnitt." Det uppenbara skälet för min efterföljande våta ögon är att våra barn har examen till män avsnitt. Jag är inte redo för det, och känner behov av att hållas medan hans barndom glider genom mina fingrar.

Den andra orsaken till mina tårar är inte så självklart: ingen mer Kardborrband . Ingen mer Kardborrband. Detta betyder att nu när min äldsta bär skor med skosnören istället för Kardborre, han har gått förbi middagstid-härdsmälta scenen? Eller betyder det att vi kommer att ha en extra 30 minuter varje morgon att få klädd eftersom skosnören är inte riktigt rätt? Eller när de kommer ångra eller känna sig obekväm? Kommer skolsköterskan att ringa mig flera gånger i veckan eftersom han är på sitt kontor som gråter om hans skosnören?

Efter skor, min nästa orsaken till ångest är deras uniformer. Det viktigaste att komma ihåg med uniformer och sensoriska problem är detta: kör inte för sin favorit uniform bitar. Gud förbjude att något händer med de flesta av sina byxor när de är i säsong och off the rack för resten av året. Dålig härdsmältor är en garanti.

Jag lärde mig den hårda vägen. Förra året var jag kommer att vara beredd, och så köpte jag fem av allt, tillräckligt för att hålla mig en hel vecka innan jag var tvungen att göra tvättservice igen. Det var också tillräckligt för att om något hände, vilket oundvikligen gör det, skulle vi kunna åtminstone rotera. Och då hände det. Två par rippade. En tredje paret är dragkedjan gick sönder. Vi var två par byxor. Okej, tänkte jag, vi är en månad bort från skolan att få ut Jag kan göra detta . Förutom att min son inte som ett par byxor, eftersom de var till skillnad från de andra. De kände olika. Inte mindre än 45 minuter av vår dyrbara tid på morgonen ägnades åt detta samma jävla konversation, varje dag i en månad, och sedan skulle han komma på bussen, men på grund av ett par marinblå uniform byxor.

Detta året har jag bestämt att jag kommer att köpa mer av allt. Jag ska se till att morgnarna är lättare för oss alla. Och så drar jag ut förra årets byxor för honom att prova på, och tårarna börjar rinna.

"De är alltför snäv."

"De är inte mjuk."

"Varför kan jag inte bära min mjuka byxor till skolan?"

Han hänvisar till sin fleece byxor, som, medan marinen, är inte enhetliga kompatibel. För att inte nämna att det är 100 grader här. Men han skulle hellre vara dränkt i svett än att bära obekväma kläder. Vi har argumentet varje vecka som hans fleece byxor är endast avsedd för huset, och bara när det är mindre än 80 grader utanför. Dessa argument är ansträngande, även när du faktor i att jag i allmänhet är en tålmodig person.

Vid en viss punkt, jag började undra, Varför gör de inte göra det lättare och mjukare kläder för personer med sensoriska frågor? Varför är dessa kläder som erbjuds i baby avsnitt? Och sedan, i min Facebook-feed var en historia om en före detta CNN-ankare Lauren Thierry, som gjorde just det. Låt mig för protokollet: den Här kvinnan är ett jävla geni. På allvar.

Thierry skapat en kollektion med det passande namnet "Independence Day Kläder," för att lösa sådana problem. Varje plagg kan bäras i vilken riktning som helst (det finns ingen fram-eller baksida) eller inifrån och ut, och har inga taggar, dragkedjor eller knappar. Som jag sa, geni.

Jag gick genast för att köpa vad Thierry var att erbjuda till mig: hoppas. Tyvärr, de flesta av hennes verk hade redan sålt slut i några månader. Varför, frågar du? Uppskattningsvis 16,5 procent av barn i skolåldern har sensorisk bearbetning frågor. Det är en hel del för att ge barn deras föräldrar samma sorg att klä på sig varje morgon, liknande det jag har beskrivit här. Och det finns ingen annanstans att köpa vad hon erbjuder.

Min fråga är varför har det tagit så lång tid ? Varför tog det en desperat mamma som har samma frustration som jag har för att skapa denna kollektion? Varför inte fler kläder linjer för att göra detta? Är de inte lyssnar på oss?

De är tydligen inte. Kudos och en jätte hög-fem till mamma som gjorde det. Jag skulle skicka henne en jätte bukett på uppdrag av föräldrar till 16,5 procent om jag visste att hennes adress. Jag kan inte vänta med att få vår första sändning som—när de inte är slutsålda förstås.

För mer information om Independence Day Kläder, besöka www.independencedayclothing.com .

ADVERT

Lägg till din kommentar