Dela Bilder På Min Familj Är Enkelt, Men att Dela Bilder På mig Själv Är Besvärligt AF

Denna vecka, jag har ändrat min Facebook profil bild. Jag ersatte den bedårande bild på mina två små flickor gör kissy ansikten i deras Jul klänningar med en close-up bild av mitt ansikte, mitt företag headshot.

(Nu är det dags för dig att vara som, "Um, ja? Så vad?")

Jo, jag ska berätta så vad: För mig är detta enkelt växla blev en svettig-palm-inducerande cringefest eftersom jag har aldrig används en ensam bild på mig själv för att min profil bild. Det är alltid varit en familj skott, eller en bild på mina barn, eller mina barn är i förgrunden och mig slags ihopkrupen i bakgrunden .

Jag var tvungen att göra det eftersom jag nyligen har börjat använda Facebook för fler företag och mindre personliga interaktioner. Jag behövde min profil för att spegla mitt varumärke. Rationellt, att det är meningsfullt. Känslomässigt, det var skrämmande. För att gå från en bild av mina flickor till en enda, close-up bild av mitt ansikte? Min gut reaktion var att känna sig generad, förgäves, övermodig.

Innan jag gjorde övergången, jag har faktiskt försökt att hitta ett sätt att ändra min profil bild och inte har det kommit upp som en annons i mina vänners nyhetsflöde. Jag ville inte att någon skulle märka. Jag vill inte att någon ska kommentera eller "gilla" — eller att ens se.

Är inte det sorgligt?

Jag insåg det. Eftersom alla dessa känslan sköljde över mig innan jag tryckte på "Uppdatera", tänkte jag, är inte det sorgligt? Att vara rädd för att vara sett . Att vara rädd att folk kanske tycker att jag är okej med mig, för att jag är stolt över mig själv, att jag vill att min profil min profil.

Så jag gjorde det. Jag uppdaterade min profil. Och märkte folk. Och de "gillade" och kommenterade. Och det var bra. Men att instinktiv reaktion som jag hade? Det var inte okej.

Som mammor, vi borde inte skämmas för att vara sett, för att vara oss själva. Men vi alltför ofta är för att finna förtroende i moderskapet är så, så svårt. Vi är här vacklande, försöker, lärande, växande. Det finns så mycket att tvivla på. Det finns så mycket utrymme för utanför dom. Det är förståeligt att vi är rädda för att vara sett när vi räkna ut allt.

Saken är den, att även om förtroendet för moderskap, i oss själva, är inte någon magisk sak som du antingen har eller inte har. Du måste jaga förtroende. Du måste välja förtroende. Du har att falla in i det, att veta att nedgången kan orsaka att din mage att vända, men att du kommer att fångas, och det kommer att bli okej .

Det är en liten sak, att ändra din Facebook profil bild. Men det är en stor sätt att vara sett, t o hävda dig själv, och att falla in i ditt förtroende. Så nästa gång du ser en mama att uppdatera sin profil med sig själv ge henne lite rekvisita. Hjälp vara nätet som fångar upp henne.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar