Varför Vi Måste Sluta Säga Detta Till Våra Makar

Vi var shopping för nya mattan. Mel visade mig ett prov, ber om min åsikt, och jag sade, "Det är upp till dig. Jag bryr mig inte riktigt. Få vad du vill."

Våra tre vilda barn sprang runt i golv butik. Jag håller halva min själ på dem, och den andra hälften på att plocka ut mattan. Tja, det är inte 100% korrekt. Jag håller 50% på dem, 40% på min telefon, och 10% på mattan. Vilket i princip betyder att jag var inte betala mycket uppmärksamhet på alla mattan. Jag kommer att låta som en typisk man här, men jag visste inte riktigt om vilken typ av matta som vi fick. Ärligt och uppriktigt. Jag ville bara vara säker på att det var i vår budget. Jag hade för avsikt att betala mer uppmärksamhet när vi började diskutera pris.

"Men jag vill ha din åsikt," sade hon. Jag släppte ut ett långt andetag, tittade upp i taket, sätta min telefon i fickan och sade, "Att saker i din hand ser bra ut. Få det."

Hennes läppar gick platt, med ögonen fästa på mig, och jag kunde berätta att jag hade passerat en gräns någonstans, men jag visste inte var. Hon var galen.

"Vad?" Jag sa, händer, ansikte irriterad. "Jag ärligt talat inte bryr sig om vad vi får. Jag vill bara att du ska vara nöjd med det."

I min man tänka, var jag anta att man genom att låta Mel få vad hon ville, jag var en bra man, eller hur? Jag tillät henne att vända huset vi köpte för en månad tidigare i hemmet som hon ville.

Mel dras in i en liten vik i hörnet av butiken som var fodrad med golv i massivt trä prover, bort från alla säljare, och våra barn som faktiskt var civila för en stund. Hon lutade sig närmare mig, och i en kraftfull viska sade, "När jag sa att jag vill ha din åsikt, vad jag menar är," jag vill att du ska bry eftersom det ibland känns som att jag gör alla beslut.'"

Jag vet inte om det var stress av att flytta, men något bröt lös i henne. Hon gick på en lista på alla beslut som hon gjort runt vårt hus, allt från vad våra barn får för semester till vad vi blir i mataffären. Hon gick på ganska länge. Sedan fick hon tyst, och jag ska erkänna, jag var arg på första. Jag ärligt talat inte få det, men ju längre hon stirrade på mig, ju längre jag trodde, och plötsligt insåg jag att jag kanske hade missat något ganska viktigt.

Jag tänkte tillbaka på vår utveckling. Hon berättade för mig var att placera möbler och sängar, och bilder på väggarna. Hon berättade för mig hur hon ville ha den i köket. Utanför förhandla om priset på huset, hyr en rörelse lastbil, och att arrangera för vänner att hjälpa till att dra några tunga saker, allt jag hade verkligen gjort var manuellt arbete. Jag flyttade lådor. Jag drog ut den gamla mattan. Jag drog i möbler. Och naturligtvis, Mel hade också varit på andra änden av soffan och madrasser, och flyttat halva lådor sig själv.

I fyra månader tog det för oss att sätta vårt gamla hus är till salu, packa upp och flytta in i nya huset, jag tyckte mycket om alla manuellt arbete var det kommer att ta. Men det jag aldrig trodde en gång om psykisk arbetskraft .

Jag anser mig vara en mästare på äktenskapet som ett partnerskap, men det går mycket djupare än vem som gör tvätten, går upp med barnen, och betalar räkningar. Och för första gången i golv butik, och jag insåg att äktenskap måste vara lika på alla fronter, och det inkluderar då beslut måste fattas, även om de är lika enkelt som att köpa en matta.

Jag vet att det finns folk som kommer att läsa det här inlägget och rullar sina ögon, kommer tillbaka med något i stil med, "Vad händer när du ge din åsikt och att hon inte gillar det?" Jo, bara för att hon bad om en åsikt, betyder inte att hon måste acceptera det. Äktenskap handlar om att kompromissa och idéer och dela hela bördan, varje bit av det, även de psykiska arbete . Varje gång du inte hugga i när du gör ett beslut du faktiskt lägga till en sak till en mamma som redan välfylld tallrik.

Så jag släppte ut ett andetag, vände sig till Mel, och sa, "jag är ledsen. Låt oss räkna ut detta tillsammans."

Vi gick tillbaka till mattan, och tittade på prov. Jag ställde frågor. Jag läste beskrivningar. Jag satte i mina två cent, och Mel sätta i henne, och tillsammans har vi plockat ut något som fungerade för vår familj.

ADVERT

Lägg till din kommentar