Dela Vårdnaden Och Brownies

Jag tänkte hur skönt det var att höra ljudet av dörrklockan som jag svängde öppna den röda dörren till vårt nya hem, vi hade bott i för bara ett par dagar, och såg en kvinna och en ung tjej som står på verandan till vårt nya hem.

"Hej! Vi är grannar, så vi tänkte att vi skulle komma och säga hej," kvinna med blond hår sade, att introducera sig själv och sin dotter.

"Vem bor här?" den lilla flickan, som hade samma hår färg som sin mor, frågade.

"Tja, vi gör nu. Det är jag, min man och min dotter, Megan. Hon är 8," jag berättade för nyfikna små folkräkningen taker.

"Var är hon? Jag vill spela!" Hon lät både nyfiken och upphetsad som hon tittade mig omkring i vårt röriga hus fullt av lådor.

"Ja, tyvärr, hon är med sin pappa den här helgen. Hon bor här men tillbringar varannan helg på hans hus", förklarade jag, tittar på mamma för att se hennes reaktion och hoppas att jag inte säga något fel.

Jag tror att alla våra ansikten föll ned på mitt meddelande.

"Men min dotter är här under veckan, och hon kommer att vara här nästa helg," jag erbjöd förhoppningsvis. Mamma cooly informerat mig om att de skulle vara borta nästa helg och sedan vände snabbt och gick sedan bort med hennes blonda mini-mig följa efter.

Jag berättade för min dotter om besöket, och hon och jag höll utkik men inte se dem utanför på alla. Det faktum att jag var upp till mina ögonglober i lådor kan ha skyms min sikt i sina grönskande trädgård, ett kännetecken för den förort som vi precis hade flyttat, och trots att jag var i högsta beredskap för en blond hår iakttagelsen, att det inte skedde.

Två veckor senare ringde det på dörren igen. Mor och dotter var tillbaka, och den här gången, den lilla flickan håller en tallrik täckt av glänsande aluminiumfolie, och jag antog att det måste vara källan till en härlig choklad-arom. Jag hade inte haft lunch och min mage gav en tacksam morra.

"Vi trodde att Megan kunde komma över för idag", sade mamma med hennes blonda hår helt coiffed, som om det var bestämt.

Hunger glömt, min mage bara sjunkit.

"Jag är verkligen ledsen, men hon är med sin pappa i helgen," jag bad om ursäkt.

"Igen?" den lilla flickan frågade.

"Ja. Hon är där varannan helg. Vad sägs om tisdag eftermiddag? Är du då?" Frågade jag.

"Tja, vi kommer att få se," sade mamma tvärt. "Vi börjar undra om hon ens existerar."

Kommentaren sved.

Det gjorde ont i en del eftersom det inte var första gången någon hade sagt att när det gäller det faktum att jag inte alltid har gett mitt barn på kommando, deras eller mitt. Jag har hört det från när jag har gått tillbaka till min hemstad för att besöka. Ibland kan jag åka dit på semester när min dotter är hos sin pappa eller när hon är på semester med honom—de gånger när jag är juridiskt skyldiga att dela mitt hjärta med någon som nu hatar mig.

Det verkar både gamla vänner och nya grannar är flummoxed av idén om gemensam vårdnad. Det är verkligen inte något som kommer naturligt, även för mig, och jag har levt med mindre än perfekt arrangemang för många år nu.

Det behöver dock inte betyda att min dotter är någon form av unicorn eller fiktiv karaktär vars existens är i fråga. Hon är i själva verket mycket verklig och mycket mycket mig. Att höra att folk tror att hon kan inte vara riktigt får mig att känna mig som Geppetto försvara Pinocchio, och det är inte vad jag bilden föräldraskap skulle vara. Sedan igen, jag aldrig trodde att behöva dela min dotter heller.

Som grannar backade nerför trappan, den lilla flickan vände runt och erbjöd upp folie täckt av plåt.

"De är brownies. Jag gillar verkligen brownies, så jag fick äta upp hälften, och vi gav dig halva," sade hon med en blandning av tillfredsställelse att veta hur goda brownies var och med en anstrykning av ånger att hon hade en del med några av dem.

"Tack", sa jag så de skyndade sig bort.

Jag stängde dörren och gick till köket där jag noggrant skalade folien utanför plattan. Det var inte öser med brownies, men det var mer än tillräckligt. Jag inhalerade djupt för att få full effekt av choklad doft.

Innan jag tog en tugga, jag sparkade mig själv för att missa läraktig ögonblick och inte med hjälp av brownies som en metafor för vad föräldraskap är för mig.

Jag önskar att mitt föräldraskap plattan var öser full, att jag kunde ha mer tid med min dotter, och att vi kunde äta kladdkaka tillsammans. Jag gillar inte att dela min söta dotter mer än som liten flicka tyckte att dela hennes favorit godis.

Jag tog en tugga av brownies. De var mjuk, geggig och läckra. Jag smakade dem, och medan jag ville ha mer, det belopp som inte gör dem något mindre underbart, eller mindre verkliga.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar