Dela De Största Decennium Av Alla (80-talet) Med Mina Barn

Jag har två tweens, och båda har vad jag skulle kalla en något allvarligt besatthet med den formativa åren av mitt liv—80-talet. Jag kan inte låtsas att detta inte helt spänningen mig. Det började för ett par år sedan, helt av en slump, när min man och jag lyssnade på arena rock—Resa, Boston, och Aerosmith. Vår son frågade vad de låtar var, och vi insåg att han letade upp dem.

Till vår förvåning och förtjusning, medan de andra barnen i hans klass var att lyssna på Justin Bieber, min grabb var att lära sig texterna till "Don' t Stop Believin.'" Detta skulle komma att bli hans hymn, en låt han skulle citera ofta (som så ofta i själva verket, att jag fått ett sms från en vän att tacka mig för att införa sin unge, via min grabb, till bitchin' låtar hon växte upp med).

Men det är inte bara 80-talet musik mina barn älskar. De verkar ha en uppriktig kärlek till nästan allt från mitt favorit årtionde. Varje vecka när vi sitter ner som en familj för att titta på en av våra favoritprogram, Den Goldbergs de resa tillbaka med mig till en tid då livet var enklare, även när de lever efter den enkla åren av sin egen ungdom. Detta har varit en sann gåva till mig, till oss alla. Vi har bundna på ett sätt som jag aldrig hade väntat sig över flera decennier gamla minnen som jag är så glad att komma ihåg och dela.

På en senare resa till köpcentret, medan shopping för sommar kläder till min dotter, jag var jätteglad och överraskad när hon hämtade den samma shorts som jag brukade bära omkring 1985. De var nylon, kort och mycket färgglada. När hon försökte på turkos och lila shorts, jag bad att Jordache jeans skulle komma tillbaka.

På samma resa, har hon utvecklat en äkta kärlek—som rivaliserade min egen—för jelly skor . De var ljust rosa och en storlek för liten. Jag lovade att vi skulle åka runt till ett par, och trodde att jag kanske skulle få ett par för mig själv. Jag erinrade mig min första paret, som köpts mot slutet av ett läsår. Den hårda plasten gjorde mina fötter svettas och ibland gav mig skavsår, men det sätt på vilket dessa skor glittrade i sommar solljus gjorde det hela värt det.

Mike Mozart / Creative Commons / Flickr

Min son fullkomligt ointresserad av kläder, gjorde narr av hans systers nyfunna besatthet och tyckte att håret stans, köpte henne för födelsedag, var särskilt dumt. Men han tillbringar timmar med att titta på YouTube-videor på att lösa rubiks Kub. Han vet hur man gör mönster och kan lösa det på rekordfart. När han blir riktigt kaxig om det, jag påminna honom om att vi inte har video (eller internet) att visa oss hur vi ska lösa kuben—i stället barnen skulle helt enkelt dra och ersätta den med klistermärken för att få det att verka som om de var rubiks experter. En morgon hörde jag ett svagt klickande och insåg att han var upp vrida Kuben—på 5:30 am

Medan mode, nyheter och musik av 80-talet var fantastisk, min favorit bit av det decenniet har alltid varit filmer. Jag minns min häpnad och vördnad när Elliott träffade E. T. och hjärtskärande sorg när de äntligen hade att säga adjö. Jag kommer aldrig att glömma de stråk av eld som DeLorean skalade ut av Twin Pines Mall. Eller min fasa när de konstiga lurviga bollar hoppat ur Gizmo är tillbaka efter att han blev våt. Jag kom ihåg att alla dessa stunder så klart, och nu ska jag få återuppleva dem med mina barn. Det jag lärde mig, de lär sig också. Mina barn förstår att Goonies never die och att du inte knulla med barnvakt.

Vi titta på 80-talet bio tillsammans på filmkvällar, på sjuka dagar, och på kvällarna när vi behöver bara påminna om enklare tider. Min son hem från skolan, bekämpa ett virus, såg Över Toppen filmen där Sylvester Stallone försöker laga sina trasiga relation med sin son. Han arm brottas hans sätt att medborgare i Vegas där han hoppas att vinna allt så att han kan börja sitt eget trucking företag och vara värdig hans sons kärlek.

Cheesy, ja. Fanfreakintastic, helt .

Det var inte ett torrt öga i huset. Min son förnekar att riva upp, men jag såg i hans glittrande ögon. Och det är vad vi älskar med åren av min ungdom; de var enklare, kinder, som har en oskuld, som jag har förlorat, men fortfarande se i mina barn.

Jag är så glad att 1980-talet är att göra en comeback. De har aldrig riktigt gick bort men, gjorde de? Åtminstone inte för oss som är lyckliga nog att ha tillbringat de viktigaste åren av våra liv lever, leker och växer upp i den bästa årtiondet någonsin.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar