Dela Avundsjuka: En Ny Facebook Meme

Jag skulle vilja starta en ny Facebook meme: Tag fem personer vars inlägg du är avundsjuk på i dagens nyhetsflöde. För mig skulle det se ut så här: "Idag är jag avundsjuk på Jennifer Schmidt för henne viral Huffington Post artikel av Betsy för att delta i två på varandra följande yoga klasser, och Ken och Rhonda, vem har råd åtta dagar för sin familj på fem personer på Club Med Aruba."

Efter alla, prompten i statusuppdatering box frågar: "Vad tänker du på?" Denna nya meme skulle gå djupare och tillåt dig att få känna mig bättre än mina vanliga inlägg om bergsklättring och frigående struts i gryta. Jag skulle vara sårbara och vi kunde börja att verkligen känna närhet. I ord av psykolog Brene Brown, "Vi odlar kärlek när vi låter våra mest utsatta och kraftfull själva att vara djupt sedd och känd."

De tre vänner som jag tag sedan få tag tre av sina vänner. Den meme skulle gå viral i timmar.

Jag älskar att genom Facebook vet jag exakt när min bästa vän från high school går in arbetskraft och vad andra kusin Marta hade till middag. Detta håller jag känner mig samman med deras liv. Och 13 Rumi citat som jag kan förvänta mig varje dag från yoga vänner gör ibland inspirerar mig.

Men några av de övriga gör mig avundsjuk. I januari, Jimmy från yoga lärarutbildning hade en djupare MLK citat än vad jag gjorde. Han fick som 250 likes. Inte undra på att han är så framgångsrik. Och jag såg att Phyllis hade hennes nya bok ses över Människor magazine. Varför kan jag inte få dem att läsa min bok?

Min nya meme skulle vara terapeutiska. Hur omvälvande att se att Jennifer, Betsy, Ken, Rhonda, Jimmy, och Phyllis, varav jag är avundsjuk, är avundsjuk på någon annan. Hur bra att veta att en god ol' Ken, som har råd med en vecka på Aruba, dräglar över Jeremy ny bil eller en framgångsrik relation.

Inte för att jag skulle njuta av hans lidande. Inte på alla. Men det skulle påminna mig om att även han vill ha mer. Att, i slutändan, det gör vi alla. Och att det skulle vara det viktiga—det som faller mig tillbaka till mitt centrum och sätter mig i anpassningen.

Detta fungerar av två skäl. För det första, att se att andra—även folk som har vad jag vill ha—är att söka mer väcker mig från avund cykel. Det påminner mig om att nyckeln till min lycka är inte att ha mer saker, olika erfarenheter, eller ens lyckas mer.

För det andra, att namnge en känsla neutraliserar det. Medan jag surfar Facebook jag kan vara en vilse i min avund. Det definierar mig, det verkar vara som jag är. Men när jag märker det och namn på det, jag är separat från det och därför gratis. Snarare än att identifiera sig med känslan jag upplever avundsjuka—jag identifierar mig med mina djupare jaget som ser avundsjuka helt enkelt en upplevelse, om än obehaglig, men bara en av många i alla fall.

Denna erfarenhet av att identifiera sig med mitt högre jag är när jag känner mig som mest glad och full av vitalitet. Jag vet det redan. Men jag glömmer det. Särskilt som jag surfar Facebook. Så jag tror att den här kulturen skulle kunna ställa mig rakt.

Och jag vet att jag inte är ensam. En studie från Berlin och Humboldt-Universitetet visade att en av tre personer kände sig mer missnöjda med sina liv efter att ha besökt Facebook. I själva verket, den vanligaste distressors fanns bilder av semester och jämföra onself till andra nivå av social interaktion, dvs bilder av andra att ansluta med vänner eller deras antal födelsedag önskar eller gillar deras inlägg får. Enkelt uttryckt, en studie ur Utah Valley University fann att ju mer tid en person tillbringade på Facebook, desto mer sannolikt att han eller hon anser att vänner bodde lyckligare liv.

Och här är varför min nya meme kommer att vara särskilt helande. Studien från Berlin fann att användare som har besökt utan att bidra med var de mest drabbade. Så om vi bara öppnar upp, det kan göra en skillnad.

Jag är ganska säker på att detta skulle vara ett komplett spel växlare. Är du med mig?

ADVERT

Lägg till din kommentar