Skammen Över Att Ha En Biter

De är de ord som ingen mor vill höra från en lärare: "Kan jag få prata med dig för minut...i det privata?"

Min dotter bor i den övervakade lekrum som jag lydigt följa dagispersonalen ut genom dörren. De andra föräldrarna och deras 2-åringar gå, prata glatt, när jag står nervöst med min rygg mot väggen, inklämd mellan en hopfällbar trädgårdsarbete container och en pipig trehjuling.

" Det var en bitande incident idag ", säger läraren. Det sympatiska titta på hennes ansikte säger mig att det var min grabb som gjorde den bitande innan hon bryter nyheter.

Där står jag som en idiot, och veta att jag borde säga något, men jag är för nervös för att tala. Min tredje och yngsta barn är den första av mina barn någonsin ska bita någon. Det tar mig en minut att inse att vad jag känner går utöver förlägenhet, säg, med en av dem härdsmälta i leksaken gången av Målet. Det är också mer än bara ren chock, även om det finns massor av som. Slutligen, och utan tvekan, jag lugnt identifiera källan av mina rodnande kinder och bundet tungan: skam .

Hur är jag förälder till ett biter? Vad gör jag för fel?

Det finns stunder i föräldraskap när du känner ingen roll hur fantastisk en förälder har du varit fram till dess, kan du nu helt suger eftersom din älskade avkomma gör det otänkbara. Det finns naturligtvis olika "unthinkables" för olika åldrar, men under förskoleåldern, bitande är rätt upp där med att äta hund bajs.

Aldrig tänka att min dotter är super kärleksfull, vet när han ska säga "please" och "thank you" är ganska bra på att dela, och äter alla sina broccoli. Att hon nu kommer att bli känd helt enkelt som Biter — och jag kommer att vara känd som Biter sin mamma.

När ditt barn biter, det känns som den ultimata föräldraskap misslyckas . Vi ofta internalisera våra barn " - beteende som en folkomröstning om vårt föräldraskap. Ett felsteg av våra barn — en bortglömd "tack," ett elakt ord, eller ännu värre, en uppsättning av tänder sjunkit ner i en arm — och vi skylla oss själva för att inte vara tillräckligt bra föräldrar. Som alla barn, mina flickor sagt och gjort massor av saker jag har lärt dem att inte göra det.

Som en erfaren mamma, jag vet att när deras beteende går utanför nätet, det betyder att de har svårt att reglera sina känslor eller är de testar gränser. I grund och botten, de är överväldigad och frustrerade av känslor eller en klibbig situation.

Rationellt, jag vet att bita är en fysisk manifestation av barn frustration. Jag menar, tänk på det: Du är en mini-människa i mitt behärska språket, sociala interaktioner, potträning, sova genom natten, och vettiga matvanor. Du har en hel del att gå på, och vissa dagar kan du bara inte kan hålla det tillsammans. Vissa dagar, du tror, Skruv diplomati! Jag använder mina hörntänder! Enligt American Psychological Association , bita är en normal utvecklande beteende för barn i åldern 3 och under.

Underbart. Som inte får mig att må bättre, och jag bet mamma till ungen min dotter lite känner på samma sätt.

Rationella förklaringar inte kan konkurrera med de sociala normer som vi sätter för oss själva och våra barn. Vi strävar ständigt efter bra, bättre, bäst, och vi förväntar oss detsamma från föräldrar runt omkring oss. För det mesta, jag har upptäckt att när mina barn missköter sig, människor som är djupt i föräldraskap diken få det.

Bitande, men är i en klass för sig. Vi vill att våra barn, även de mycket unga sådana, att agera som civila människor, inte vilda djur. Men förskolebarn ofta liknar hungriga björnar mer än acceptabelt medlemmar av samhället.

Face röd, jag tycker äntligen mina ord och stamma fram en ursäkt till läraren. Jag berättar för henne att vi är vaksamma med våra barn om att använda sina ord för att kommunicera. Jag behöver henne att tro att jag är en god och omtänksam mamma. Jag vill förklara att mina ljust, bullrande, super-social 2-åring är det inte betyda att de godhjärtade. Tveksamt, jag frågar läraren hur det gick till. Var min dotter provocerade? Jag vill skynda till min lilla flickans försvar — och min egen.

Här är vad hon säger till mig: Tag kö för att lämna klassrummet, tjejen bakom min dotter misstag sköt henne. När hon snubblade, flickan framför henne knuffade tillbaka henne. Frustrerad, hon använde hennes tänder i stället för att hennes ord för att uttrycka sitt missnöje.

Åtminstone finns det en anledning för vad hon gjorde, men det gör det inte OK eller torka bort den skam jag känner.

Jag går tillbaka till klassrummet för att hämta min flicka. Hon bygga ett balanserar tower, klappa med varje nytt block noggrant staplade.

"Mamma!" hon squeals, begrava ansiktet i mina ben. "Jag var ledsen i dag."

"Jag vet var du, älskling", säger jag, strök hennes huvud.

Lika skyldig som jag känner mig om vad hon gjorde, jag vill inte överföra något av min skam till henne. Hon är bara en söt 2-åring, att bli upptagen som hon är. Det är en process som tar tid, trial and error, och massor av praxis. Mitt jobb är att coacha henne med vänlighet och hjälpa henne att fatta bättre beslut.

Som för mig, jag hoppas ursäkt samtal jag måste göra för att den andra barns mamma går bra. Lite förlåtelse från en annan förälder kan hjälpa oss att vara lite lättare på oss själva.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar