De Små Saker Som får mig att Känna Mig Sexig I Min 40-talet

För mig verkar det som det spektrum av vem och vad vi är tänkt att vara som vi ålder presenteras som mycket svart och vitt—klippa håret, lägga bort den kortkorta kjolar, äta grönkål. Den saftiga mitten blir ignoreras, och jag pratar inte om muffin tops. Jag talar om det faktum att vi inte fyller 40 och omedelbart bli en-dimensionell, vila-tik-face gammal hags. Jag talar om den gråzon som vi kvinnor får bättre: Kanske vi svära lite mer. Vi har definitivt mer sex. Vi försöker på löjligt läppstift. Vi växer in i oss själva.

Jag minns att jag på jobbet med en grupp kvinnor ca 10 år sedan, alla av oss i 30-årsåldern och arbetar i en efter-skolan-program med sjukt barn. Vi alla kom från helt olika bakgrund—några var gift, jag var nyförlovade, och ingen av oss hade barn. Vi var levelheaded, driven och passionerad. Justin Timberlake är "SexyBack" hade precis kommit ut, och det kom på kontoret en dag. Vi började sakta att röra sig med det, tills en kvinna vid namn Julie utbrast, "jag kan vara för gammal för Topp-40-station, men jag kärlek den här låten." Alla var överens om med hennes känslor. Men jag kunde inte sluta tänka på det ögonblicket. Jag fick hängas upp på tanken att vi kan vara "för gammal" för musik. Egentligen? Sedan när?

Inte är det några saker som trotsar åldersgränser och bara slå oss rätt i den sexiga ben? Jag har en T-shirt—det är inget särskilt, men det är något med att skära av halsen och det sätt på tyget som går diagonalt att när jag sätter på den, det bara stressa över att lyfta fram alla de rätta platser. Även om en skit dag, det får mig att känna mig vacker.

Det finns andra saker också, saker som jag kanske inte märker när jag var yngre och alltför inriktad på allt som jag trodde var fel med mig. Här är bara några av de saker som får mig att känna mig vacker som inte har något med åldern att göra:

1. En Skarp Vit Skjorta

Det spelar ingen roll om det är en vit T-shirt eller en knapp-down, men för mig, något om att växa upp i tid för Ralph Lauren och Bruce Springsteen gör en vit skjorta, en symbol för sexig, skrynklig rolig och klassisk, enkel stil.

2. Mina Favorit Jeans

För några år sedan köpte jag ett par jeans som var oskäligt pris, men jag hade lite extra pengar, och jag kunde inte komma över hur otroligt jag kände när jag satt dem på. Så jag köpte dem. De var något bedrövad, och fickor satt på precis rätt plats på baksidan så att de var en perfekt passform utan att försöka för hårt. Över tid, den smärtsamma har slitit i hål, och bära dessa jeans repor mitt barn av 80-talet, Bon Jovi-älskande, Cindy Crawford-idolisera, wannabe-video-girl kliar.

3. The Black Crowes' är "Svårt att Hantera"

Den här låten gör det för mig varje gång. "Hej lilla sak låt mig ljus, ditt ljus leda' a mama jag är så svåra att hantera, ja det är jag!" Jag får alltid de ord lite fel, men det hindrar mig inte från att krama håret upp min näsa, gungade mitt huvud, och sjunger högt. Jag kommer aldrig bli för gammal för den här låten.

4. En Bra Hår Dag

Jag skäms inte för att säga att de dagar när allt bara fungerar, oavsett om det är några hårstrån som att krypa under hakan, eller oväntade lockar att inte sluta, det sätter en positiv prägel på allt.

5. Målade Tånaglar

De behöver inte ens vara från en salong. Tittar ner på mina silver eller röda tånaglar får mig att känna mig fantastisk, eftersom det innebär att jag tog tid att fokusera på mig själv på ett sätt som egentligen bara betyder något för mig. Det är inte att köpa en ny topp att andra människor kommer att se, inte ett skin serum eller smycken, det är bara en färgglad blinkning på mina fötter.

6. Nästa Dag Ser Ut

Jag hade en rumskompis i skolan som sa att dagen efter en natt när du haft sex, ditt hår skulle se bra ut. Jag vet inte om det verkligen var sant, men det var något som vi alltid pratat om. Nu nästa-dag ser ut har en helt annan innebörd: det är hemligheten, nöjd ser min man och jag ger varandra dagen efter. Skär genom alla hinder och motiv för att inte ha sex och faktiskt har det leder till några ganska söt nästa dag ser ut.

Det finns vissa saker som får oss att känna sig sexig och vacker och uppfyllda oavsett vår ålder. Och det finns vissa saker som vi aldrig kommer att växa ifrån. Oavsett, en sak jag vet säkert är att jag tänker inte låta samhället avgöra vad som är eller inte är "ålder-lämpliga" för mig. Jag måste erkänna, men jag lär mig att älska en fin grönkål smoothie.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar