Sexism I Skolan? Ett Brev Från Gymmet Lärare

Idag gick jag igenom min dotters ryggsäck och tog ut alla skrynkliga papperslappar stoppade i botten. Bland dem fanns några annonser för lokala sånglektioner, en form för att gå med PTO, och ett fys ed hemuppgift.

Om du inte kan läsa det, det här är vad det säger: "...Bild Dag...förebild och ledare...planera i förväg vad du ska bära...flickor som bär en kjol eller en klänning kommer att tjäna 25 poäng...flickor och pojkar som bära fina byxor och en krage skjorta kommer att tjäna 15 poäng..."

Vänta, vad!? Jag var tvungen att läsa den igen för att göra säker på att jag fullt ut förstod vad som var skrivet. Japp, jag fick det. Och jag var så jävla upprörd. Jag tänkte genast att jag behövde ta itu med det på något sätt.

Men sedan tänkte jag på vad som skulle se ut. Trots vad folk tycker om mig, jag är inte en person som är bekväm med att skapa konflikt. Jag har ofta hållit tyst för den skull vara omtyckt och sedd som någon som är lätt att komma överens med. Det har varit många gånger jag har blivit avskräckta av något som går på, men jag brukar bara låta det gå så att inte "gunga båten." Detta är särskilt sant när det kommer till min dotters skola erfarenheter. Jag vill inte vara en av "dem" föräldrar.

I detta fall, mina egna barn inte skulle ha påverkats som hon freaking älskar att sätta på kjolar och klänningar. Så, varför inte hålla min skräck för mig själv och bara låta detta gå?

Jag ska berätta varför, för nu när jag har studerat socialt arbete inser jag vikten av att höja din röst när något är orättvist. Jag lär mig att acceptera det faktum att det kan innebära att inte alla gillar mig, men att jag kan må bra om mig själv och min förmåga att tala upp mot saker som inte är verkligt. Så, jag bestämde mig för att skicka ett meddelande till rektorn på min dotters skola.

Vad jag kände som att skriva:

Är du fucking skojar mig med det här för skit? Du säger att mitt barn har att bära en klänning för att få extra kredit? Det är i år 20-jävla-15, du idioter! Jag blir spyfärdig från hur sexistisk och olämpligt det är. Du suger!

Vad jag faktiskt skrev:

God morgon,

Vänligen vet att jag inte är någon som någonsin känner ett behov av att skriva till rektorn på min dotters skola. Detta är första gången jag har gjort så i 6 år [min dotter] har deltagit i den här skolan. Jag är en ganska laid-back förälder som litar på lärare och administratörer att göra rätt genom att barnen i sin vård. Men jag kunde inte ignorera den absoluta skräck jag kände när jag läste den hemuppgift som skickas hem med mitt barn den här veckan.

Jag är inte säker på om du är medveten om, men den 5: e klass fysikaliska ed uppdrag ingår även ett avsnitt om att belöna barn för att klä "för framgång" på bild varje dag. Jag fattar inte problemet med att, som jag håller med om att det är viktigt för barn att lära sig att presentation är en viktig del av att bli tagen på allvar.

Men uppdraget går sedan vidare till att säga att "Flickor som bär en kjol eller en klänning kommer att tjäna 25 poäng." Men "Flickor som bär fina byxor och en krage skjorta kommer att tjäna 15 poäng."

Detta är ett enormt problem för mig. Föreställningen att flickor ska bära klänningar är ålderdomliga och skadligt för en ung flicka sin förmåga att uttrycka sin individualitet. Det skickar också meddelande om att ett tjejlag värt är insvept i hur söt hon ser ut. Det är bara inte okej. Jag är också helt bestört över att en pedagog tycker att det är lämpligt att belöna barn för enligt sociala normer.

I dag i ålder när vi uppmuntra och stödja människor att vara sann mot sig själv tycker jag det är vidrigt att barn ska straffas för att man gör så. Visst, du inser att inte alla flickor är bekväm i klänningar, och jag vet personligen många, många kvinnor som är mycket framgångsrik som aldrig ens sätta en på. Jag är säker på att du gör också.

Klart, jag känner mig ganska passionerat om denna fråga. Jag tycker det är viktigt att påpeka att mina egna barn råkar älska att bära klänningar och hade planerat att bära en på bild dagen innan uppdraget gavs. Så egentligen skulle det ha varit lättare att blunda för denna fråga. Men som förälder, jag är fast besluten att visa min dotter att stå upp för vad du tror på, även om det inte är något som direkt påverkar dig, är en viktig del av att vara en bra person.

Som en socialarbetare och en pedagog tror jag att det är viktigt att ingjuta tolerans hos barn. Jag har gjort mitt bästa för att uppfostra min dotter att acceptera skillnader, och jag är ledsen för att hennes skola inte stödjer det budskapet.

Jag hoppas att något kommer att göras för att rätta till denna situation.

Ganska bra, eller hur? Jag känner att jag kunde förmedla min oro på ett sätt som var sansade och mogna (även om jag hade fniss när jag skrev den "rätta till" tee-hee).

Jag kände mig sjuk i magen när jag väntade på ett svar, och lyckligtvis tog det inte lång tid. Här är vad jag fick tillbaka från uppdragsgivaren, 36 minuter efter att jag skickat mitt budskap:

Tack för att du har din e-post för att dela din oro PE hemuppgift. Jag kommer att tala med [den fysikaliska ed lärare] så snart jag återgå till att bygga upp denna eftermiddag. Jag kommer att ta kontakt med dig när jag har mer information.

Tack igen för att väcka min uppmärksamhet.

Illamåendet avtagit lite, men det var fortfarande så mycket kvar osagt som kunde jag inte låta bli att känna sig oroliga. Nu, i någon konstig twist i öde fick jag ett samtal om att en timme senare från skolan sjuksyster och jag slutade att gå i för att plocka upp henne (oroa dig inte, hon är fin). Och när jag fick det gym läraren som skapade uppdraget var står utanför, titta på den 3: e klassare köra varv runt skolan. Det tog varje uns av min styrka att ta sig ur bilen som plötsligt har jag återgått till min 8: e klass, osäker själv. Då jag påminde mig själv om att hon kanske) inte vet vem fan jag är, b) inte visste om meddelandet ännu, och c) inte har någon lust att prata med mig om det.

Jag lyckades få i skolan utan henne säga något till mig. Skönt. På min väg ut, men hon kom fram till mig och frågade om jag var villig att prata (mitt framför mitt barn, tänker du, som är helt häftig). Jag skickade min dotter till bilen och pratade med läraren. Jag tänker inte upprepa allt som har sagts, men hon sa att de planerar på att ändra i uppdrag att bättre återspegla ändrade tider. Hon gick därefter på att skälla ut mig för att gå direkt till huvudmannen i stället för att hennes (ärligt talat att det aldrig ens slagit mig, även om jag förmodligen skulle ha övervägt att inkludera henne i det ursprungliga meddelandet), och att hon kommer att bli "läst lagen" på grund av vad jag gjorde. Hon gjorde också noga med att nämna att hon har skickat hem samma uppdrag för 25 år (ja, hallå? ) och att ingen annan förälder någonsin hade klagat.

Jag kände mig som ett dumt barn och ville gråta, men lyckades hålla mitt lugn och förklara för henne att det var inte min avsikt att få henne i trubbel. Min oro var giltigt och att jag nått ut till den huvudsakliga eftersom jag tyckte att det var viktigt att hon visste om dem. Jag gick bort från det samtalet känsla mobbad, men stolt över att jag stod mitt marken. Nu är jag orolig att hon hatar mig, men det är min egen fråga för ett annat tillfälle.

Men vänta, det finns mer...

Jag kunde inte bara låta det sluta där. Jag skickade en uppföljning meddelande till huvudmannen. Här är det:

Tack för att hantera min oro. Som det visar sig, jag var på skolan tidigare för att plocka upp [min dotter] och [den fysikaliska ed lärare] som tog sig tid att tala med mig. Jag är glad att höra att uppdraget kommer att ändras och att alla barn som anstränger sig för att klä sig snyggt kommer att belönas lika.

Hon har också uttryckt sin besvikelse i mina händer direkt till dig med min oro och som fick mig att känna mig hemsk. Det var aldrig min avsikt att få någon i trubbel, men jag tyckte att det var viktigt att rektorn på skolan vet om min oro. Jag hoppas att vi alla kan enas om att, i slutändan, det viktigaste är att barnen är alla behandlas rättvist trots sina kläder önskemål.

Tack igen för att vidta snabba åtgärder.

Och nu är jag klar. Tror jag. Lärdomen av historien: Stå upp för vad du tror på, även om det innebär att du inte kommer att vara populära. Gilla dig själv är långt mer viktig än någon annan som gillar dig. (Nu ska jag bara behöva upprepa det tills jag tror på det.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar