Sex När Barnet Suger (Men Inte Alltid)

När jag blev gravid, trodde jag säkert att min mage blev större, min sexlust skulle få mindre. Det var så inte fallet. Heliga hormoner! Min man och jag haft sex på regelbunden ända fram till ca 36 veckor, när slutligen allt gick åt helvete. Precis när alla började tala om för mig att få upptagen var ett bombsäkert sätt att utlösa en del sammandragningar, och precis när jag började bli desperat för att få igång arbete, sex började suga. Jag kunde inte se något under min mage. Ingen kreativ position var tillräckligt bekväm. Det var svårt för mig att flytta. De sista veckorna av min graviditet, om jag var i sängen, allt jag ville göra var att få några timmars ostörd sömn utan mina höfter värker eller att behöva gå upp för att gå till badrummet. Jag förutspådde att efter förlossningen, återvinning, och många sömnlösa nätter som skulle följa, att sex skulle halka långt, långt ner på min prioriteringslista.

Men när baby kom hit, jag var förvånad över hur kåt jag blev helt plötsligt. Det spelade ingen roll att vi var trötta. Eller att jag var klädd i en maxi-pad storleken på en soffa kudde. Min man och jag kunde inte hålla händerna borta från varandra. Även efter matning klockan 3 på morgonen, vi skulle få tillbaka i sängen och börja krafsar på varandra och gör ut som high school kids. (Faktiskt, vi kände varandra i high school och som vi aldrig gjorde med varandra sådär.)

Att se hur jag mådde så sprallig, vi började räkna ner dagarna tills min 6 veckor postpartum checkup. Jag ville inte ha sex tills min läkare gav mig allt klart, så jag kände mig som ett barn räknar ner tills Jul. När den stora dagen rullade runt, jag med glädje sätta mina fötter i stigbyglarna, läkaren uttalade att allt som finns på insidan var bra, sa min C-sektionen snitt hade läkt fint, och frågade mig vad jag skulle vilja göra "för att skydda mig mot spermier." Hennes ord. Jag berättade för henne vad p-piller jag hade varit på tidigare för att bli gravid och hon sa att hon hade telefonen i ett recept direkt. Cha-ching!

Då hon hjul sin stol lite närmare mig och skit fick allvarliga. Förutom allt hon sa att jag typ av ryckte ut, som om hon inte vet vad hon talar om.

"Så...sex efter barnet. Bara så du vet, så kommer det inte att vara bra."

Skämtar du med mig? Du har ingen jäkla aning om hur kåt jag är.

"Det förmodligen inte ens vara bra."

Ja, okej, lady.

"Det kan även kännas som första gången igen. Det kan göra ont."

Vad fan pratar du om? Jag inte ens kommer ihåg mitt första gången.

OMFG DET GJORDE ONT. Det var hemskt. Infoga synonym för "hemska" här.

Ett par nätter senare, bestämde vi oss för att försöka igen, bara den här gången, min man föreslog en annan position. Ja, inte mycket bättre. Jag var inte bara ta det lugnt, jag tar det LÄTTJA. Det skulle så småningom bli lättare för mig att flytta, men det är fortfarande typ av skada och absolut inte känner för någon av våra pre-baby sexcapades. Detta, naturligtvis, bråkade med min chef, eftersom kön hade aldrig någonsin varit ett problem med oss innan. Det hade alltid varit roligt och enkelt. Detta verkade fungera. Svårt och smärtsamt arbete.

Jag var förvirrad och frustrerad obegripligt för två skäl. För det första, jag hade en C-sektionen. Det är inte som att jag hade haft en extra söm för att strama upp saker i området eller något. Men helt plötsligt, det kändes som om jag skulle ha sex med en telefonstolpe. I SIDLED. Detta leder mig till den andra förbryllande sak. Även om jag bara tryckte på för ett par timmar innan min C-sektionen, jag förväntade mig att om min vagina skulle vara annorlunda efteråt, skulle det vara...lite ur form och diskett? Lösare, antar jag? Jag hade varit rädd att sex skulle inte kännas så bra (för oss båda) eftersom jag kan vara lite sträcks ut. I stället, det kändes som att min vagina hade krympt tre storlekar.

Jag kollade på med ett par vänner, som alla omedelbart föreslog samma lösningar. Glidmedel? Bra att gå i den avdelningen. Mig på toppen? Ja, det skadar bara något mindre än någon av de andra ställen vi provat. Ett glas vin på förhand? Med tanke på att jag inte hade haft alkohol i nästan ett år, ett glas vin var tillräckligt för att få mig någonstans förbi tipsy men inte helt fucked up. Men det är fortfarande inte hjälpa.

Låt mig tillägga: Sex med en baby i det andra rummet? Du vet hur folk säger att det är förmodligen super varmt för att ha sex på en offentlig plats eller på en fest eller något eftersom du har för att vara extra lugnt så att du inte blir påkommen? Ja, vad som helst. Det finns inte något hot om att försöka hålla tillbaka dina stön av "OWWW!" medan jag tänkte på den söta barn som är (äntligen!) sover i ett rum 10 meter bort.

Precis när jag var på väg att slå topp frustration...vi försökte igen. Jag hade väntat mig det värsta, men den här gången gjorde det inte ont. Jag var lättad. Så, så lättad. Så vad gjorde jag? Började gråta. Rätt i mitten av att ha sex. Vad gjorde min man göra? Han slutade ha sex. Han trodde att jag grät för att jag var i en ton av smärta. Efter lugnande fattiga, förvirrad människa som jag var faktiskt bara bra, ("Nej, inte riktigt. Jag är bra. Jag lovar. Jag svär. Det är bra. Egentligen. Jag lovar.") vi började igen. Tack och lov, saker fortsatte som vanligt, allt fungerar precis som det var tänkt. Visst, snyftande i mitten av kön lägga sordin på stämningen, men jag var så löjligt glad över att ha smärtfritt sex, att jag inte bryr sig. Nästa gång var det ännu bättre. Så var det gång efter det, och efter det...och, ja, det blir bättre. Det kan ta en stund, och alla är olika och allt det där, men det blir bättre.

Glöm bara inte att vakna upp barnet.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar