Vad Sex Är Verkligen Som Efter Att Ha Fött Barn

Jag fortfarande var gravid med min sista bebis när jag började fråga om preventivmedel för efter han var född. Min man och jag är lyckligt lottade att vara mycket sexuellt kompatibla och jag visste att jag vill komma tillbaka i sadeln så fort jag kunde efter mina planerade C-sektionen .

Det är åtminstone vad jag trodde.

Även om detta var mitt andra barn, jag visste inte riktigt har en referensram för vad som sex skulle vara som efter att de har levererat en baby. Första gången jag var ensamstående mamma och hade bestämt sig för att inte sova med mitt ex igen från tiden då min dotter föddes.

Så kommer det som en amatör, jag antog att de flesta kvinnor behållit sin sexlust och sex gick tillbaka till det normala när det skulle. Pojke var jag fel.

Sex efter en förlossning tar ännu mer avsikt än det tog att göra barnet i första hand. Livet är så annorlunda med en nyfödd och även med en partner, inte mycket annat frågor om några veckor.

Den vilda sak är, att jag inte var den enda som inte var intresserad av sex. Min man var helt slut också. Den sena nätter och tidiga morgnar hade honom att sova när barnet sover, och det sista han tänkte på när han hade en stund för sig själv var att få sina jollies av.

Då det var frågan för mig inte riktigt att känna sig som mig själv. Jag ville inte föda vaginalt, så tekniskt sett skulle jag ha haft sex så snart som min buken ärr läkt. Jag bara vill inte. Det handlade inte om brist på energi, antingen. Ett par månader senare var jag fortfarande känner alla sliskig och slarvig. Jag hade super konstigt nattliga svettningar, min härliga graviditet lås hade blivit tunn och började att falla ut efter förlossning, och jag fortfarande inte har ett handtag på min läckande bröst. Jag var inte känner sig sexig. På alla.

Under allt detta, min man var otrolig. Han kramade mig så mycket eller så lite som jag behövde, kompletterat hur jag såg ut och aldrig pressat mig att skynda mig upp och vara redo att vara intim. Det var på grund av hur han hanterar saker som jag bestämde mig, gå in på vår tredje månaden av postpartum celibat, att det var dags att se vad det skulle kunna göra igen.

Det var krångligt i början. Jag hade en ny kropp med extra vikt, och det tog mig några minuter att vara bekväm. Ingen av oss var säker på vad jag ska göra med mina bröst. Vi bestämde mig till slut att det var nog bäst att ignorera dem för tillfället. Även fortfarande, det tog inte lång tid för oss räkna ut saker. Sex slutade inte att vara den stora uppoffring som jag trodde det skulle vara. Vad jag menar är, att gå in i den, kände jag att jag gjorde det för min man. Att komma in i det, jag insåg att det var för oss båda. Jag behövde en intimitet med honom, och jag kände mig som en ny kvinna efteråt.

Vi är fortfarande inte riktigt upptagen bin vi var innan detta sista barnet. Våra barn sover i sängen med oss, så måste vi vara kreativa när vi vill älska. Ibland kommer vi att muta min dotter med tid för skärmen medan barnet naps så att vi kan få det på i mitten av dagen. Andra gånger vi kommer att sätta min son i sin säng när han somnat och göra vad vi kan för att göra tills han vaknar och gråter för att han inte är i mellan oss. Vi har till och med sjunkit barnen på mina svärföräldrars hus så att vi kan åka tillbaka hem och gör vad vi gör.

Sex efter att barn är olika. När jag väl accepterat att jag kunde få ut ur mitt huvud och njuta av det mer. De extra pounds, hängiga bröst, barnet som oundvikligen kommer att vakna upp och börja gråta—inget av detta frågor. Som en mamma, som jag behöver för att släppa. Jag behöver för att känna sig sexig och önskade. Tack och lov att min man blir det, vilket är varför vi är både glada vi är att få på den igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar