Varför "Sesame Street" Flytta Till HBO Är En Förlust För Alla

I den stora tingens ordning, HBO tar Sesame Street under sina vingar är inte slutet av världen. Det är dock, i slutet av ett mycket lyckat försök att överbrygga skillnaderna i socioekonomisk status bland våra yngsta Amerikaner. För mig är skäl nog att känna den här nyheten är mer än bara sorgligt, det är slutet på en era.

Sesame Street började 1969 och snabbt blev en katalysator för att få tillgång till tv i huvudfåran. För första gången, barn färg som hela nationen kunde se sig själva representerade i de barn som visades på tv. Den fiktiva TV stadsdelar--som fram till denna punkt, presenterade främst förorter, cul-de-sac lever-nu såg mer ut som innerstaden bostäder och gator som en del av vår nations medborgare igen.

Även om jag inte är en kvinna av färg, jag växte upp fattigt. Klassiska tv-program på luft när jag växte upp aldrig avbildas mitt liv. Jag växte upp med en stadig ström av Cosby Show , ALF , Glada Dagar och The Brady Bunch . Att jag inte bor i bostäder som de skildras i den visar jag såg. Mina kläder såg inte ut som deras. Mina föräldrar inte ser ut som deras. Mina grannar inte ser ut som deras. Förutom Sesame Street , Roseanne var de bara visa att representeras i form av familj och livet som jag kände.

Sesame Street har gjort så mycket mer än att lära barn i åldern 3 till 5 om sina bokstäver och siffror. Det utsätts barn för musik, dans och konst. Att växa upp fattig, jag var inte utsätts för konst alls. Vi hade inte råd att gå till händelser där jag kunde se folk dansa eller gå på museum och utställningar. Även om evenemangen var gratis, jag kunde fortfarande inte gå på grund av brist på transporter. Min enda exponering för konst var genom Sesame Street . Är att se Da Vincis "Mona Lisa" på Sesame Street samma sak som att se det i livet? Naturligtvis inte. Men det hjälpte mig att veta att art som fanns, att det hade en plats i denna värld, så att jag kunde en dag se det. Sesame Street gav mig mer än bara exponering, det gav mig hopp.

Du kanske tror att jag överreagerar, och den här växeln för att betala tv-verkligen inte behöver påverka våra barn så mycket som jag tror. Men i början av 80-talet var det en visa som gjorts speciellt för kabel-tv, Fraggle Rock . Min familj var för pank för kabel, så jag fick aldrig se visa Wikipedia beskriver som ett program som "används fantasi varelser som en allegori för att hantera allvarliga frågor som fördomar, andlighet, personlig identitet, miljö och sociala konflikter." Medan jag är säker på att jag kunde ha lärt sig en hel del från att visa, jag känner mig inte förlusten i utbildning som tillhandahålls. Jag gjorde dock känner förlusten när de interagerar med mina kamrater. Det var den senaste och största, ännu ett "något" som jag inte kunde ta del av på grund av ett inkomstbortfall jag kunde inte hjälpa. Om Sesame Street blir bara tillgängliga för barn med en högre socioekonomisk status länge innan deras fattiga kamrater, det kommer att skapa ett gap i sociala konstruera precis som Fraggle Rock gjorde för mig, och det är våra små som kommer att känna att klyftan mest.

Businesswise, denna röra är helt logiskt. Det finansierar inte bara en show som är i desperat behov av det, men det gör att visa vistelser vid liv för våra barn. Som en del av affären, HBO kommer att låta PBS för att köra showen, gratis, nio månader efter det att original air på deras station. Med tanke på endast kostnad, det är ett bra alternativ för PBS. Men det finns andra faktorer att tänka på.

Nio månaders väntan på nya episoder verkar inte som mycket, men som bara tar hänsyn till den akademiska sidan av Sesame Street . Showen är, och har alltid varit mer än bara den akademiska sidan av lärande. När vår nation erfarna förödelsen efter 9/11, Sesame Street var det för våra barn: de sändes en visa om en brand i Mr Hooper ' s store och riktar sig vad man ska göra i en nödsituation och hur man handskas med den rädsla en händelse som detta kan orsaka. Nio månader är en lång tid att vänta med att göra en sådan punkt. För PBS-tittare, Sesame Street kommer inte längre att kunna luft omedelbara svar på nationella eller internationella evenemang för att försöka hjälpa barn att bearbeta sina känslor. Visar att redan nio månader gamla kommer inte att vara närvarande relevanta på samma sätt Sesame Street har alltid kunnat vara.

Samtidigt som jag applåderar att spara en show som mycket väl kunde ha slutat utan att flytta, jag är fortfarande sörjande förlusten av en offentlig tv-skatt. Sesame Street var speciellt konstruerade för låga inkomster barn för att överbrygga klyftan av exponering sina mer välbärgade kamrater kunde redan har råd. Medan det fortfarande en möjlighet att lära våra barn deras bokstäver och siffror, ge dem tillgång till musik och konst och utbilda dem om svåra sociala konstruktioner i språket att de kan förstå, dess överlevnad kommer att komma på en bokstavlig och bildlig kostnad.

ADVERT

Lägg till din kommentar