20 Saker Som Sänt Mig Till Förälder Utbrändhet

Jag kommer upp från en fyra-veckors lägsta som slutade med en vecka och hälften av total utbrändhet. Jag har haft förälder utbrändhet innan — har vi inte alla? Jag menar, föräldraskap småbarn och förskolebarn är inte alltid lätt, och jag behöver inte berätta varför. Visst, det alla har roliga stunder som nästan alltid uppväger det dåliga. Fortfarande, utbrändhet är riktig, och om du kommer för att sitta där och berätta för mig att du aldrig i en miljon år, har någonsin upplevt någon form av utbrändhet efter att bli förälder, ja, grattis. Flaska som lösning upp och sälja det till resten av oss eftersom vi ska vänta i kö i veckor, cash i handen. Också, du är en stor fet lögn.

Hur som helst, detta var inte bara en vanlig förälder utbrändhet, den typ som kommer från en dålig batch dagar som jag studsa tillbaka från att varje kväll vid läggdags. Detta var ett antal veckor som kastade så mycket på mig att allt jag kunde göra var att stå där och ta emot det. Det var som att se en spindel kamp mot spray av en slang. När vattnet slutar, spindeln använder allt det har att komma tillbaka på sina ben. Om tid är det äntligen stående och börjar röra på sig igen, den andra omgången av spray träffar det, tar det tillbaka den. Detta fortgår tills spindeln dukar under för vattentryck i slangen och kastar i sin lilla spindel handduk.

Det var jag: våt, våt, ingen vilja eller vänster hand för att försöka hålla kvar. Jag var inte intresserad av weathering the storm, jag ville bara ligga på cement ryckningar och viftade med min lilla vita flaggan av nederlag. I sex år har jag aldrig upplevt en utbrändhet som denna. Jag helt enkelt sluta på allt och alla, för om en vecka. Jag slutade svara på mina barn om de var hungriga eller blödning. Jag ville inte göra den tvättservice. Jag ville inte göra rätter. Jag gick av livsmedel på golvet i flera dagar. Jag bestämde mig för andra människor i huset hade händer och kunde göra intressanta saker med dem, som sätta sin egen disk i diskhon och mata katter. Jag bestämde mig för att jag var klar att bry sig om någonting eftersom jag med mina emotionella kapacitet hade nått sin gräns.

Så vad hände? Det var en ansamling av saker på att göra — års grejer, månader av saker, veckor av saker som:

1. Skrek frågor till mig från ett annat rum.

Vi lever i samma tidszon. Du har nya ben som bara är 5 år gammal, det är ingen giltig ursäkt för dig att inte bara gå till köket.

2. Fråga mig samma sak om och om igen.

Självklart, jag hör er inte de första 40 gånger du frågade, så snälla, be mig 12 fler gånger och kanske du får det svar du vill ha.

3. Att argumentera när jag ber dem göra något.

"Du sätter på dina skor." "Jag behöver inte skor idag." "Det gör du. Vi ska till läkare." "Nej, det har vi inte."

4. Fråga mig en fråga och argumentera för svaret.

"Mamma, kommer det att regna i dag?" "Nej, det är inte meningen att regn hela veckan." "Ja, det är det. Jag såg molnen utanför, och de såg ut som regn." "Det finns inga moln utanför." "Tja, ja det finns."

5. Att inte lyssna.

Det är något väldigt frustrerande om att tala med någon och att ha dem antingen inte svarar, eller inte ser på dig, eller både och. Det är en mycket bra möjlighet att jag är ett spöke som bara kan ses när någon behöver äta.

6. Upprepa mig själv.

Ingenting får mig att vilja dunka huvudet mot golvet som att ha familjen auktionsförrättaren och upprepa mig 60 gånger i 40 sekunder. Jag försöker inte sälja veteranbilar till miljonärer. Jag vill bara att folk ska borsta sina tänder.

7. Fråga mig en fråga som jag inte hör, för att sedan åter ställa lugnare och lugnare för varje gång jag be dem att upprepa det.

Detta är mycket användbart när de har sin ansiktet mosat mot skärmen dörren, och jag är ett helt rum bort.

8. Säger mitt namn varannan minut.

Vissa dagar tror jag inte en minut går av när någon inte ringer: "Mamma." Min favorit är när jag säger, "Vad," och tystnad följer.

9. Gnäll.

Detta främst stör mig när det är allt de ber mig. Jag får det, riktigt små bebisar kan inte hjälpa det, särskilt när de är barnsjukdomar, trött, kan inte prata, eller bara vara lite. Men mina förskolebarn kan prata ganska bra, faktiskt. Om du kan argumentera med mig om dagens prognos, jag förväntar mig att du också kan tala till mig med en vanlig röst.

10. Att vakna på natten.

För den senaste månaden, någon i mitt hus har tagits upp. Om det inte är Ett Barn, då är det Barn B. Om det är någon av dem, då är det Barn C. Om det är någon av mina barn, det är katter. Vid de sällsynta och härliga kvällar alla sover, jag vaknar upp från en inre klocka ofrivilligt uppsättning av personer som oftast inte kan sova och undrar varför ingen upp.

11. Att sätta smutsig disk i en tom diskbänk.

Trots förstå vetenskapen bakom fylla en gaffel i diskmaskin.

12. Stanna uppe sent för att få lugn och ro.

Jag gör detta för mig själv de flesta nätter. Jag har sällan, om någonsin, att få tid för mig själv under dagen för att titta på TV, läsa en bok, eller skriva. Det enda säkra gången jag får göra allt jag vill göra är att efter alla går till sängs. Så, ska jag stanna fram till midnatt arbetar på mina grejer. Sedan, när jag går till sängs, någon vaknar.

13. Att lägga av tvättservice inte att göra tvättservice, vilket resulterar i berg av tvätt.

Jag hatar tvätt. Tvättservice är den aldrig sinande uppgift som måste få gjort. Utan den, du är antingen spendera pengar du inte behöver köpa kläder på Mål — hoppas du är ren eller alla springer runt med en enda strumpa på och inget annat. Tvättservice kan suga den.

14. Att försöka klämma in för mycket i en liten del av tiden.

Det finns bara 24 timmar i en dag som ingen av oss dikterar händelser för. Så, även om jag bara har fem minuter av tid för mig själv, jag använder den till så många saker som jag kan tänka på. Det är som att försöka klämma in fyra massor av tvätt i tvättmaskin på under fyra sekunder.

15. Att inte betala uppmärksamhet till mina barn.

Gör ingenting för att mina barn ska handla upp mer än mig som försöker att göra något jag vill göra. Så, medan jag är upptagen med att försöka klämma in för mycket i en liten del av tiden, mina barn är upptagen med att göra något för att få min uppmärksamhet, bland annat ombyggnad i hus med kracker smulor, ta isär mitt skafferi, eller se vem som kan skvallra hårdast.

16. Mitt hus är i ett konstant tillstånd av röran.

Det är som skit multiplicerar natten av sig själv. Jag har inte sett våra bänkskivor eftersom vi först tittade på vårt hem innan vi köpte det. Vår räknare håller skräp som håller skräp. Vårt skräp är matryoshka docka av bänkskivor.

17. Att inte ha balans.

Det finns inget sätt att göra detta, ingen som jag har hittat, men ändå. Det är möjligt att jag inte har balans tills alla mina barn är i skolan. Så, då på de dagar de inte är sjuka, lediga från skolan, har ett läkarbesök, eller sport, jag ska ha balans.

18. Oseriösa strumpor.

Det är en outtalad regel som strumpor att tas bort i separata rum. Och, du behöver inte ta bort dem, kan du starta dem bort dina fötter som en katapult. Så, förutom att ha en miljon värdelös par singlar gömmer sig runt mitt hus som små vigilante, kläder bomull.

19. Spridda delar till leksaker.

Även känd som: "Twilight Zone av Mitt Liv."

20. Att se dessa människor 24/7.

Jag älskar min familj. Om jag inte älskar dem, jag skulle verkligen inte kunna hålla sig runt. Jag menar, let ' s face it, jag behöver inte städa torkade spagetti, nudlar från väggen för vem som helst. Fortfarande, precis som alla rumskompis, när man tillbringar så mycket tid tillsammans utan någon form av paus, går du lite galen. Alla behöver tid för att göra sin egen grej. Även om denna tid är bara en timmes promenad upp på gatan. När du inte får något utrymme, kan du gå runt i huset för att kasta människor är ren tvätt på deras ansikten.

Så, om du är på gränsen av förälder utbrändhet, var snäll mot dig själv. Ta bort de saker som inte behöver göras idag, eller ens i morgon. När slangen börjar spruta på dig för fullt, inte bara stå där. Flytta åt sidan och försöka att undvika påverkan. När det är bara inte möjligt, ibland måste man krypa in i en vissen bollen tills trycket är borta. Du får ligga där och vänta på att solen ska komma ut och torka ut dig tills du är stark nog att stå och skitter tillbaka till livet.

ADVERT

Lägg till din kommentar