Sista Året: Arbete Nödvändig Separation

Detta är den sista delen i en serie som en stay-at-home-mom skildrar hennes yngsta dotter är senior år i high school och college antagning process. Hon relaterar också hennes parallell resa som hon förbereder sig för ett tomt bo och anser att vad man ska göra med resten av sitt liv nu att hennes vistelse-at-home jobb är slut. Läs första , andra och tredje avbetalningar.

Det är arbetet med att gå iväg till college, naturligtvis. Finns det program, som ber om rekommendationer, insamling av SAT och ACT poäng. Men det finns också de emotionella arbete för både föräldrar och barn—det nödvändiga arbetet.

Oavsett var du och din tonåring är i din relation—lugn, full av stridigheter, irriterad ibland men för det mesta vänliga, eller bästa vänner—du och din snart att vara högskolestudent kommer att ha för att separera från varandra, vare sig du vill det (eller ser fram emot det!) eller inte.

Jag har funderat en hel del om separation nyligen eftersom min yngre dotter och jag är på väg att göra det.

Separation med min äldre dotter var inte så svårt. Hon var alltid den oberoende sortera, bad att få gå till sleepaway camp vid 9, någonstans varje sommar börjar vid 10. Hennes junior år i high school, hon spenderat hela sin vårterminen utomlands, halvvägs runt om i världen. När hon valde en högskola fem och en halv timme bort, jag visste inte att blinka. Hon skulle bli bra. Eftersom hon har varit i skolan, hon har varit hem för bara några helgdagar och bara en av tre somrar. Jag applåderar och stöd för sin självständighet. Hon är redo att ta examen från college här kommer våren, och jag antar att hon kommer att vara någonstans i en annan stad nästa år. Jag tror inte att hon någonsin kommer att bo hemma igen. Vi har ändå en bra relation. Vi pratar eller sms: a ett par gånger i veckan, och jag känner att jag vet vad som händer med henne för det mesta. Men hon gör alla sina beslut självständigt och låter mig veta om dem senare. Detta är exakt hur jag tycker det borde vara, som förälder, mitt mål är att skapa självständiga, självförsörjande, kan vuxna.

Med min yngsta dotter, men arbetet med att separera känns hårdare. Det känns mer utmanande. Det känns mer som är värt eftertanke. Detta är flickan som kom för fem dagar sen och som var tvungen att vara lirkade och sedan slutligen drog från min kropp. Detta är den flicka som insisterade på en natt-omvårdnad vid 4 på morgonen tills hon var nästan 1 och inte en enda gång under sitt första år tog en flaska. Detta är den flicka som hatade att gå i förskola. Detta är tjejen som gav upp på sleepaway camp och tycker om sin egen säng i sitt eget hus. Detta är den flicka som fortfarande gillar att krypa upp med mig på natten för att berätta allt som hänt henne under dagen. Detta är den flicka som ser till mig för att hjälpa henne att fatta beslut, även om jag insisterar på att hon kommer att välja sin egen högskola utan min insats. Ibland har vi både typ av skratt på hur mycket hon vill ha (eller behöver) för att berätta för mig.

Hon började sin sista år nyligen. Jag är van att få sms från henne hela dagen, mellan klasser, eller vid lunchtid, och ibland både. En dag i förra veckan, jag kunde inte höra från henne alls—inte en enda gång under skoldagen eller på bussen på väg till jobbet. Jag ville inte se eller prata med henne tills hon kom hem vid 5:30 på kvällen.

Jag har medvetet inte sms: a eller ringa till henne den dagen, även om jag definitivt tänkt på det. Jag var så nyfiken på hennes dag. Hur hade hon hittat sin nya klasser, hennes lärare? Vem hade hon satt med på lunch? Hade hon fått någon avgörande "senior" - information—om bilder eller hennes mössa och klänning för att jag skulle behöva ta hand om? Hade hon bestämt sig för vad de ska göra med den klassen hon var på staketet om att släppa?

Detta—bristen på kommunikation är nödvändig separation för oss båda, jag vet. En hel dag utan att kommunikation är en bra sak, en sak att vara älskad, en sak att applåderas. Det är ett tecken på att snart kommer hon att gå på sitt sätt, och jag kommer att gå på min. Det är som krävs. Om hon är att växa till vuxen som jag vill att hon ska vara—säker (eller åtminstone låtsas förtroende när hon behöver), kan (eller åtminstone inte i kan) och kraftfulla (på sitt sätt, vad nu det är)—då hon måste uppmuntras att gå en dag utan att komma i kontakt med mig, trots att jag alltid har rätt här, tyst, när hon går om verksamheten av att växa upp.

Så lika viktigt som dessa program är lika viktig som den standardiserade test-poäng är lika viktig som de rekommendationer som finns, glöm inte att göra åtskillnad del. Praxis för nästa år. Det är den delen som egentligen, i slutändan, räknas mest. Åtminstone det är vad jag påminna mig själv när det känns konstigt.

ADVERT

Lägg till din kommentar