Jag Skickar Mina Barn Till Skolan Med En 'Onyttig' Lunch, Och Detta Är Varför

Min son är 11 och han i princip äter intetsägande, tråkiga, kolhydrater. Han äter kex, salta pinnar, bröd, mer kex och taco skal. Att han ibland äter ost, och han inte njuta av hash browns och min fru potatis soppa. Det enda kött jag kan få honom att äta korv, som jag inte tror att räknas som kött exakt, men här är vi.

Jag kan inte peka på en frukt som han har utanför jordgubbar. Grönsaker?... tja... glöm det. Han är icke-diskriminerande, som i att han hatar dem alla lika. Han kommer också att äta ost pizza utan tomatsås, och godis.

Varje dag i skolan han har en peanut butter and jelly sandwich eftersom det är vad han ska äta, och det är mindre pinsamt än att skicka honom till skolan med en påse av guldfisk-kex och en taco skal. Ja, han har packat som för skolan. Ja, han tog det och åt det och jag inte får en lapp hem. PB&J är också bättre än honom inte äta alls, som vad som händer varje gång jag har skickat honom till skolan med en hälsosam lunch .

Han började med allvarliga åsikter om vad han äter vid 2 års ålder. Det innebär för 9 år har min hustru och jag har varit vegetabiliska langare, och frukt langare, och alla saker friska langare. Min fru är lite av en foodie. Vi är båda, för det mesta, är vegetarianer. Vår son är omgiven av hälsosam mat, och varje gång vi ger det till honom varje gång vi tvinga honom att äta det, varje gång vi gör det om en belöning eller ett straff, han bokstavligen gags ett par tuggor av något ner, gråter hela tiden, klart två steg bort från att helt och hållet kasta upp på matbordet.

Vi har kämpat denna kamp med honom dag in och dag ut, i skyttegravarna, för länge. Så han äter vad vi kan få ner sin lilla hals.

Nu vet jag att det kommer att vara folk som har massor av åsikter om hur man ska få mitt barn att vara en mindre kräsen med maten, eftersom jag givetvis inte bryr sig tillräckligt om mitt barns hälsa, och när han är 18 hans ben kommer att vara stoft och hans kolon liknar en garbage island täpps till havet. Mmmm-hhhmmm.

Lyssna. Jag är 36 år gammal och när jag har möjlighet att packa min egen lunch, jag fortfarande äter som min son gör. Visst, jag äter grönsaker. Ibland. Men för det mesta föredrar jag att äta intetsägande tråkigt kolhydrater. Jag snack om dem hela dagen, hoppa över regelbundna måltider och att äta varje par timmar.

I min 20-talet, jag kämpade för att äta på detta sätt eftersom jag fick höra att det var ohälsosamt. Men ärligt talat, det är det sätt som jag ville äta. Det var inte förrän jag var 30 att jag bara gav upp, och du vill veta vad som hände? Jag har förlorat 25 pund. Mitt kolesterol gick ner, tillsammans med mitt blodtryck, och jag kände mig mer energi sedan jag hade i år. Varför? Vem vet, men för att göra övergången till att äta på det sättet som han inte var en av de bästa saker jag någonsin gjort för min hälsa. Go figure.

Som föräldrar måste vi välja våra strider. Ibland måste vi inse att fatta ett beslut som är rätt för vår familj är okej, särskilt när det gäller något så enkelt som mat för vår barn lunch . Och det innebär att om du ser ett barn som äter en "ohälsosam" lunch i skolans cafeteria, inse att det bara kan vara mer till den historien, och kanske du vill stänga ditt dömande lilla ansikte.

Det finns en massa orsaker till att en unge kan ha en "ohälsosam" lunch — diet, sensoriska störningar, osäker livsmedelsförsörjning, och så vidare. Vad som är i barnets lunch kan vara att alla barn kan äta. Kanske är det alla i familjen kan ha råd med. Det är inte upp till dig att göra grand antaganden om barnets hälsa när du inte vet något om som barn.

När jag var barn, det var det lunch dam som tvingade alla att dricka sin mjölk innan vi kunde gå till fördjupning. En unge spydde på lekplatsen varje dag eftersom han var laktosintoleranta, men var rädd för att berätta skrämmande lunch lady.

Moraliska av historien? Inte vara medelvärdet lunch lady.

Och inte skicka anteckningar hem till föräldrarna straffa dem för vad de packa i deras kids " lunch box heller.

Denna subjektiva grundinställning att så många människor har där sitt första antagande är att orsaken till vad som helst — från ett barn som leker på skärmarna för att ett barn som äter en väska av kolhydrater till lunch — innebär att den förälder som suger ... det måste verkligen slut. Sätta ditt dom i ditt butthole, där det hör hemma, och tillåter föräldrar att fatta beslut som är rätt för deras enskilda barn. Särskilt när det kommer till något så enkelt som att packa en lunch.

Eftersom verkligheten är, ingenting är riktigt så enkelt med barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar