Selma Blair Avslöjar MS Diagnos Efter 15 År: "jag Hade Aldrig Tagit på Allvar'

Selma Blair säger att hon är "lättad" att äntligen få en diagnos

Skådespelerskan Selma Blair avslöjar att hon har fått diagnosen multipel skleros i en känslomässig Instagram inlägg. Hon säger också att hon lider av smärta och symtom för 15 år "minst", men att hennes smärta var aldrig tas på allvar.

"Jag har #multiplesclerosis. Jag är en försämring", skriver hon. "Av nåd av herren, och viljestyrka och förståelse producenter på Netflix, jag har ett jobb. Ett underbart jobb. Jag funktionshindrade. Jag faller ibland. Jag tappar saker. Mitt minne är dimmigt. Och min vänstra sida är att fråga efter en vägbeskrivning från en trasig gps. Men vi gör det. Och jag skrattar och jag vet inte exakt vad jag kommer att göra exakt men jag ska göra mitt bästa."

I inlägget, hon tackar sina vänner Sarah Michelle Gellar, Jaimie Kung, och Freddie Prinze Jr., för deras stöd. Hon säger att hon bestämde sig för att komma fram på grund av att hon är "kommande person" och vill låta andra personer med MS vet att de inte är ensamma. "Jag är i den tjocka av det, men jag hoppas att ger lite hopp till andra", skriver hon. "Och även till mig själv. Du kan inte få hjälp om du frågar. Det kan vara överväldigande i början."

Orsaken till MS är fortfarande okänd – forskare tror att sjukdomen utlöses av en ännu okänd miljöfaktor i en person som är genetiskt predisponerade att reagera. Enligt den Nationella MS-Sällskapet , multipel skleros innebär en immun-medierad process som en onormal reaktion i kroppens immunförsvar är riktad mot det centrala nervsystemet (CNS). CNS består av hjärnan, ryggmärg och synnerver.

Blair, mamma till 7-årig son Arthur, säger att hon bara vill njuta av vardagliga saker som många av oss tar för givet. "Jag vill leka med min son igen, säger hon. "Jag vill gå ner på gatan och rida min häst. Jag har MS och jag är ok. Men om du ser mig, släppa skit över gatan, känn dig fri att hjälpa mig att plocka upp det. Det tar en hel dag för mig själv. Tack och må vi alla vet bra dagar bland utmaningarna."

Kanske den mest hjärtskärande del av Blair ' s inlägg är den del där hon säger att efter över ett decennium av smärta och symtom och läkarbesök, hon var "äntligen" fått diagnosen i somras av Dr. Jason Berkley. "Jag har haft symtom i flera år men aldrig togs på allvar förrän jag föll ner framför honom och försöker sortera ut vad jag tyckte var en klämd nerv, säger hon. "Jag har förmodligen haft detta obotlig sjukdom för 15 år minst. Och jag är lättad över att åtminstone få veta."

Antagen i kvinnors hälso-och sjukvård är skenande. En 2011 rapportera på kronisk smärta från Institute of Medicine fann att kvinnor var mer benägna att drabbas av smärta än män och hade en högre tolerans för det. Men i alla fall, deras smärta var mer benägna att minimeras genom att hälso-och sjukvårdspersonal.

Människor på Twitter reagerade Blair ' s inlägg med meddelanden av stöd och besvikelse över att det tog henne så lång tid att få sin diagnos. Många människor delade med sig av sina egna frustrationer med kvinnors hälso-och sjukvård.

För hennes del, Blair gör sitt bästa och arbetar fortfarande på sitt Netflix-show, där garderob personalen är att göra boende till henne beslag. "Jag var i denna garderob passande för två dagar sedan. Och jag är i den djupaste tacksamhet. Så djup är det, jag har beslutat att dela."

ADVERT

Lägg till din kommentar