Sälja Din Första Hem Är Svårt

När jag stod i den tomma hallen på övervåningen, doften av Tall-Sol och flytta lådor tung i luften, jag kände mig ledsen. Mina ögon föll på dörren till vad som hade varit min sons sovrum och de vällde tårar. Jag kan inte göra det här Trodde jag. Verkligheten för att sälja vårt första hem var överväldigande.

När vi köpte vårt första hus, vi var två 20-något som nygifta hade ingen verksamhet att äga ett hem. Vi visste praktiskt taget ingenting om DIY-projekt, och ändå, av någon anledning, vi kände kvalificerade att köpa en 30-årig hem, det krävs en hel del arbete. På dagen har vi stängt och fick nycklarna, vi hade noll balans i vårt bank-konto, använda varje öre som vi kan uppbåda för att göra vår dröm om att äga ett hem till en verklighet. Vi var sönder, men vi ägde en center hall koloniala med en stor gård.

Vi flyttade in och fick en snabbkurs i en egen bostad. Under de första två veckorna bodde vi i huset, en våldsam storm knackade tre 30-fots lönn träd i vår trädgård. Vi blev vänligt med våra grannar snabbt som de hjälpte oss motorsåg vår väg genom skräp och oreda. Det blev en historia som ofta berättas i grannskapet grillar, och det var bara ett minne av tusentals som vi gjorde i det hus på päron trädkantad gata.

För mig, som huset betytt så mycket mer än det faktum att det var min första vuxit upp inköp än en bil. Eftersom jag hade flyttat stor utsträckning som barn (sju gånger i 12 år), vårt första hem representerade den stabilitet som jag aldrig hade känt som barn. För första gången i mitt liv, jag skulle kunna leva i ett hem och inte veta att det var dags att gå vidare. Allt jag ägde var slutligen under ett tak där jag fick möjligheten att göra reglerna. Jag var trygg och säker, och jag kunde inte vänta med att göra ett liv där.

Det var i det huset som jag lärde mig praktiska färdigheter som hur man spackel, hänga gips, och måla väggar utan att droppa märken. Jag lärde mig att varje hem är en pengar grop och att när du köper ett hus, romantik kommer i form av en ny varmvattenberedare köpt runt alla Hjärtans Dag. Och jag har lärt mig att den som uppfann tapet bör vara hålat i skräp. Jag avskalade sju rum av godawful tapeter, och att minnet fortfarande får mig att rysa.

Det jag älskade mest om vårt första hem är att det är platsen för våra barn heter deras första hem. Jag traskade min gravida röv upp och ner lövträ trappa och ivrigt inrett barnkammaren. När jag kom hem efter att ha vårt första barn, min man hade lagt ett barn-och medelstora gungstol mellan ett vi och gungade på kvällen. Vårt hus hade blivit ett hem, och vi hade riktigt pitter-smattra av rultig nakna fötter på golvet.

För flera år, som hemma var min fristad som jag hittade min väg genom tidiga graviditeter. Köket väggarna var fläckade med orange barnmat och golv alltid haft en glans från ett tunt lager av baby dregla och klibbiga, krypa händer. Våra familjerum, var vår tillflykt i slutet av dagen, soft ställe att landa på när barnen äntligen hade somnat på natten, den plats där vi försökte igen efter två små människor krävde av oss hela dagen. Gården är där vi tog bilder av Halloween kostymer och i vår Påsk bästa. Badkaret höll vår squishy våt barn på kalla vinternätter där fukt i badrum och bubblor i badet gjorde oss alla att känna mysig och varm. Och i hallen, med det är väl slitna trägolv, gav vika för våra nattliga jakter och kittla-fests innan du ställer ner för att läsa böcker över våt huvuden luktar baby shampoo. Varje del av huset hade ett minne, och det var ett hem fyllt med kärlek — och en massa vredesutbrott.

Så småningom vår unga familj växte bortom gränserna för det första hem, och vi visste att vi behövde flytta. Mer utrymme, sade vi, bättre skolor. Jag grät på dagen mäklaren lagt "Till Salu" - skylt på gården eftersom jag inte kunde tänka mig att vara lycklig i några andra hus. Jag fann mig själv vandrade rum och fingering väggarna skulle jag kärleksfullt målade, med mentala bilder av vår tid där. Och på den sista dagen, när jag stod i hallen där min son hade glatt tagit sina första steg, jag grät bröstet häver snyftningar. Jag hade blivit mamma i huset, och jag var sorgligt att se minnen från mina barns första år att försvinna.

Precis som en mamma oroar hon inte har tillräckligt med kärlek till andra barn, jag undrade hur jag någonsin skulle obligation med ett annat hem på det sätt som jag gjorde med min första hem. Men tiden, den gör av tusentals minnen, och de tre personer som jag älskar mest har gjort vårt nuvarande hem ännu mer speciell på ett sätt som jag aldrig kunde ha föreställt sig. Jag blev mamma i mitt första hem, men vi har blivit en familj i vår nya. Och den här gången, jag har aldrig lämnar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar