Ta Hand Om Min Egen Mentala Hälsa Som Förälder Till Ett Barn Med Funktionshinder

Föräldraskap är en utmaning. Oavsett hur många glada bilder vi lägger upp på nätet, vi vet alla att på något sätt, någonstans, var och en av oss kämpar med en del av uppfostran eller annan. Det kan bara vara en tillfällig kamp, men alla har sina problem. Det är verkligheten för föräldraskap.

Föräldraskapet till ett barn med en handikapp verkligen höjer den utmaningen.

Min sons funktionshinder hålla mig i hög beredskap, hela tiden. Det finns inte ett ögonblick där jag inte tänker på honom eller något med anknytning till honom. Lägga i alla de typiska frazzled-mamma tankar som går genom huvudet på en daglig basis, och du får något som liknar detta:

Är han säker?

Han känner som om han har förstått?

Gjorde jag lägga tandläkare utnämningar?

Är han beter sig i skolan?

Jag måste verkligen sluta äta mina känslor.

Gör jag tillräckligt för att förespråkare för honom?

Gjorde jag tar något ur frysen till middag?

Där har jag lagt det pappersarbete?

Jag måste rensa bort lite bilder på min telefon.

Ska jag begära ett nytt möte?

Vad kan jag göra för att göra mitt andra barn känner sig uppskattade och viktiga?

Är han någonsin kommer att sova i sitt sovrum igen?

Vilken dag är det?

Jag hoppas verkligen att ingen förstod att svära ord han tappade bara i mataffären.

Ofta är dessa tankar är snabba och storm genom alla på en gång, inom loppet av ett par minuter. Det kan få mitt huvud att snurra. Men efter 13 år, jag har blivit som används för att köra på en hög stress-nivå, hela tiden. Jag kan oftast hålla upp med det, men då och då blir det uppenbart att, genom att ta itu med alla de extra stress föräldraskapet till ett barn med en funktionsnedsättning, min egen mentala hälsa tar stryk.

Jag är trött, jag är frustrerad med frågor som inte är lösta snabbt nog, och jag sätter mig själv sist på den långa listan över saker som behöver min uppmärksamhet. E-post stapla upp, vikt vunnits (för att äta cupcakes är roligare än att faktiskt bearbeta känslor), relationer faller till glömska. Förverkliga dessa konsekvenser bidrar till den stress som har redan samlat, skapa en hemsk cykel av "usch."

Mödrar typiskt är inte bra på att sätta sina egna behov före sina barn", och från mina observationer, som är ännu mer sant i handikapp-gemenskapen. Det är bara för mycket arbete att göra, så det är bara att hålla på. Jag vet att jag behöver en paus, dock. Jag vet att jag behöver mer hjälp för att få att bryta. Men anstränger sig för att göra denna förändring är nästan för mycket för att lägga till i min lista, så jag bara ta itu med det. Med mer cupcakes, naturligtvis. Självklart, det är inte lösningen, inte ens på kort sikt.

Så småningom, jag måste sakta ner och ta itu med mina egna problem för att bli den förälder som de flesta kanske redan tror att jag är. Jag måste lära mig att andas, slappna av och slut på böcker jag börja sedan lägga undan för att något annat är manövrera för min uppmärksamhet. Jag behöver återupptäcka den verksamhet som jag njöt av innan jag fick till uppgift att med awesome ansvar som är föräldraskap ett barn med funktionshinder. Jag behöver ta hand om mig själv.

Tills dess kommer jag fortsätta att lägga upp dessa lyckliga bilder på nätet, inte för att jag vill vilseleda någon, utan för att de ger mig glädje på dagarna när jag inte har tid att göra något annat för mig. Jag är ett pågående arbete, precis som alla andra.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Den Mäktiga .

ADVERT

Lägg till din kommentar