Att se Min Dotter Med Min Ex Pojkvän

Jag visste att så småningom Jenn, mitt ex, skulle börja dejta någon. Jag var OK med det. Vi hade för mycket av en tidigare att någonsin överväga att få tillbaka tillsammans, och de närvarande var för bra för att överväga att ändra. Jag trodde att vi hade redan gått igenom den svåraste delen. Vi hade lyckats komma förbi upplösningen av en 5-årig relation, som kulminerade i min återvända till alkohol och narkotika rehab. Vi hade gått vår väg genom blankning av vårt hem. Vi hade för att få advokater. Vi hade ställt frågor från Lola, vår 4-åriga dotter, som att varför Mamma och Pappa inte längre bor tillsammans. Varje hinder visat sig vara svårt, men vi var överens om en grundläggande premiss: Vad är bäst för Lola?

Efter ett tag, gemensam vårdnad verkade nästan som vanligt. Torsdagar, fredagar och varannan lördag på pappas hus och resten av tiden med Mamma verkade fair—på papper. Pick-up och drop-off var alltid trevlig, men ibland är livet hände och vi hade att rymma den andra personens schema. Inte en gång gjorde vi måste se till att de rättsliga dokument som utfärdats av en domstol. Vi bara meddelas. Alltid börjar varje konversation med: Vad är bäst för Lola?

Vi blev goda vänner som kunde lita på varandra, och vår dotter var lycklig. Visst, hon kanske i hemlighet vill hennes föräldrar tillbaka tillsammans, men hon är glad. Jag var inte säker på hur jag skulle känna när Pappa berättade för mig att hon hade en pojkvän, men jag visste att det skulle komma. Det var oundvikligt. Och när det hände, det enda jag kunde tänka på var: Vad är bäst för Lola?

Oavsett hur mycket glass jag lägger i min mun, det enda jag kunde tänka var: Är detta vad som är bäst?

Jenn väntade månader innan man ens överväger att införa hennes pojkvän till Lola. Hon ville se till att han var mer än bara en kille hon dejtade. Det är meningsfullt för mig. Jag var glad över att hon var ute och leva sitt liv på fredagskvällarna när jag var hemma med Lola spela Barbie, titta på filmer och poppar popcorn. Jag helt fick det. Men så en onsdag morgon, Pappa frågade mig om hon kunde ha Lola på fredag kväll. Hon ville ta Lola bowling med sin pojkvän. Jag visste inte vad jag ska säga. Jag visste det rätta svaret var, "naturligtvis", men det gjorde mig nervös. Så på fredag kväll, jag medvetet inte göra upp planer. Kanske var jag försöka tortera mig själv. Jag satt i soffan och tittar på tv och gör mitt bästa Bridget Jones imitation med en halvliter glass. Men oavsett hur många skedar som jag lägger i min mun, det enda jag kunde tänka på var: Är detta vad som är bäst för Lola?

Jag blev mer bekväm med tanken på att Jenn ' s pojkvän i min dotters liv. Det gjorde inte sting så mycket nästa gång, och det blev ännu lättare för tiden efter det. Han var långsamt integreras i alla våra liv. Han var runt när jag skulle komma över till huset. Och så småningom blev det en del av vår nya normala. Det började kännas som om vi var alla rollerna i viss version av verkligheten Modern Family . Vi kan alla vara i samma rum och det var inte krångligt—eller kanske tafatthet gjort oss bekväma. Vi var alla på samma sida i vad som var bäst för Lola.

I somras var jag inbjuden att simma över på Jenn ' s lägenhet. Jag är gärna säger ja eftersom det var extra tid med min dotter och det var riktigt varmt ute. Jag sätter på mig min baddräkt och tog tag i en handduk innan du går ut genom dörren. Min dotter älskar att bada. Hon var redan i poolen när jag öppnat porten för att komma in. Ett stort leende kom över hennes ansikte när hon såg mig. Det gör mig så glad när jag ser att le. Jag sa snabbt hej till Pappa och hennes pojkvän och sedan hoppade på mig själv. Vi var bada, plaska och ha tävlingar om vem som kunde hålla andan längst. Det är när Lola frågade sin mamma om hennes pojkvän var för att hon ville spela Marco Polo med honom.

Lola hoppade ur poolen för att gå och hitta honom. Min hals stängt upp och mitt hjärta sjönk. Jag behövde få ut av det så snabbt som möjligt, tänkte jag. Rädsla, ilska och osäkerhet började flöda genom mig som godis från en trasig piñata. Jag ville skrika. Pappa tittade på mig eftersom hon hade hört samtalet. Hon var lika mållös som jag var. Hon visste inte vad hon skulle säga. Lola och Jenn ' s pojkvän tillbaka till poolen för att spela Marco Polo. Jag visste inte får en personlig inbjudan, så jag bara tittade på. Varje uns av min kropp ville ta tag i min handduk och köra till min bil. Jag såg som min dotter spelade, hon log, skratta och ha roligt. Det gjorde bara att jag vill ge mer. Jag tänkte på det. Vilken typ av meddelande som jag skulle skicka till min dotter? Att hon inte borde vara trevligt att min ex pojkvän? Att hon skulle upprörd Pappa? Jag hatade det, och jag egentligen bara ville lämna, men det skulle inte vara bäst för Lola.

Jag försöker att inte låta mitt ego att komma i vägen. Jag vill vara den bästa pappa jag kan.

Jag fastnade runt, och jag är glad att jag gjorde eftersom Lola ville spela med mig 15 minuter senare. Men även ett par dagar efter att jag fortfarande kände mig sårad. Så småningom mina känslor var som släpps ut från intensivvårdsavdelningen och flyttade till koncentrerad vård. Ibland mitt sinne skulle race och projekt galna tankar, som på något sätt min pappa kortet tas bort. Jag tyckte synd om mig själv, som om jag var någon form av offer. Jag visste att jag inte var rationellt, men som inte får mig att må bättre. Jag behövde för att ta min dagliga dos av medicin och påminna mig själv: Vad är bäst för Lola.

Saker är bra nu. Jag försöker att inte låta mitt ego att komma i vägen. Jag vill vara den bästa pappa jag kan. Jag vill Lola att ha en bra relation med sin mammas pojkvän oavsett hur avundsjuk jag blir. Jag måste bara komma ihåg: WBFL (Vad som är Bäst För Lola).

Så som jag ser det, det är smidigt segling—tills hon börjar dejta.

ADVERT

Lägg till din kommentar