Se, Mamma? Madonna inte Förvandla Mig Till En Fräck Slyna!

Jag är den yngsta av fyra barn och min mammas enda dotter. Min mamma var en av nio flickor i hennes familj, så ni kan föreställa er den flodvåg av östrogen som sköljde över mig i form av klänningar, hår bågar och dockor när jag var född. De hade en sådan hög girly hopp för mig. Men jag är uppvuxen med tre bröder, så ni kan föreställa er hur jag misslyckades med att uppfylla deras förväntningar. Min mamma ville ha en tjej som gillade att göra hennes hår, spela klä upp sig och vara ganska. Vad hon fick i stället var en liten flicka som grov-inrymt med hennes bröder och ville ha en plast Rambo kniv i Julklapp (den översta delen var också en kompass!). Min mamma ville att jag skulle gilla rosa, jag gillade blue. Min mamma ville att jag skulle agera lady-like; jag kunde rapa alfabetet. Min mamma ville att jag gillar Debbie Gibson eller Belinda Carlisle, utan jag har gillat Madonna.

Och inte 80-talet Madonna, tänka på dig. Jag gillade 90-talet, vogue-ing, kon-bh-bär, lifta naken för Sex boka online Madonna. Så att jag helt förstått min mammas oro för att Madonna skulle uppmuntra sitt barn till att bli en fräck slyna. Men här är jag i mina sena 30-talet, och jag har aldrig en gång liftade med min rumpa hänger ut eller ägs av en kon bh någonsin. (Jag erkänner att jag har överdoserat på vogue-ning en gång eller två, men det var inte ett problem Bengay inte kunde ta hand om.) I verkligheten, min mamma hade inget att oroa sig för, eftersom Madonna var en positiv inverkan på mig, både då och nu.

Här är fem saker om Madonna som gjorde henne till en stor förebild för klumpig och osäker tonåring som jag brukade vara.

1. Hon är en Hårt arbetande

Madonna inte börja i musikbranschen med hjälp av en chef pappa eller mamma. Det enda stöd hon fick var från hennes egna två fötter. Madonna är ett varumärke, men hon började med bara $35 i hennes ficka och en del tid jobb på Dunkin' Donuts. Under de första par åren, Madonna var praktiskt hemlösa, äta popcorn varje dag, eftersom det var allt hon hade råd med. Hon blev rånad, hon blev våldtagen, och hennes drömmar om att bli en professionell balettdansös så småningom streckad (hon var för kort). Ingen skulle ha blivit förvånad om hon gav upp och gick tillbaka till Michigan. Men Madonna inte kasta in handduken. Istället, hon fixade sitt varumärke vision och fokuserade på att göra musik istället, vilket hon främjas utan hjälp av YouTube och sociala medier. Mening, Madonna slog i trottoaren varje kväll, går ut henne kassettband till någon DJ som skulle ta det. Och nu, mer än 30 år senare, är hon fortfarande arbetar hårt som hon förbereder sig på att inleda sitt nya Rebel Heart world tour nästa månad (som jag kommer till i oktober!).

2. Hon Talar Hennes Sinne

Vi lever i en värld där kändisar har publicister som noggrant hantverk orden de säger så att de är säkra för offentlig konsumtion. De säger rätt sak, gör inga misstag, lämna fjädrar lugn, och i gengäld får vi ointressant, endimensionella, Hollywood handgjorda kändisar. Om du vill se verkliga realness, kolla in Madonnas 1990 Nightline intervju, där hon försvarar sin video, "Justify My Love" (som också var den första videon som MTV förbjudna) och utmaningar media är konservativ syn på nakenhet och sex. Madonna snubblar, mispronounces saker och ibland låter det som att hon vill sparka som ser självbelåten ut nyhetsuppläsare ansikte. Det är inte perfekt, definitivt oskriven, men jag minns att jag blev så imponerad av henne. Detta var Madonna som går ut i hennes egna ord, som försvarar sina passioner och uttrycker sina åsikter.

3. Hon är en Alltför Självsäker Kvinna

Och att hon inte ber om ursäkt för det, som gjorde ett stort intryck på mig. Jag minns att jag såg Madonna intervju på American Bandstand . När Dick Clark frågade henne vad hennes planer för framtiden var, hon svarade, "rule the world", och inte i en skämtsam sätt, utan mer som att hon gjorde en förutsägelse. Hon var stolt över vem hon var och hennes kropp, sitt sinne och sin sexualitet. Enkelt uttryckt, hon bara sipprade självförtroende. Om du vill se det på nära håll, titta på Madonnas "Vogue" prestanda för MTV movie awards, och berätta att de är inte utseende och rörelser hos en kvinna som tycker att hon är helt fantastisk.

Det kan vara avskräckande och motbjudande för många människor, men för sjunde klass till mig, hennes over-the-top förtroende var något jag ville ha för mig själv.

4. Hon är en "Bitch"

Madonna en gång berömda sade, "jag är tuff, jag är ambitiös, och jag vet precis vad jag vill. Om det gör mig till en bitch, okej." I bara en mening, Madonna visade en nedlåtande förolämpning till en komplimang, och från den dagen jag fick veta att det rätta svaret att bli kallad bitch är ett enkelt "Tack".

5. Hon Bryr sig inte Vad Andra Tycker

Långt innan Taylor Swift började sjunger om att skaka av andra människors negativa åsikter, Madonna var redan en full-time professional på skaka om saker. På höjden av sin popularitet på 80-talet, media hittat nakenbilder Madonna hade ställt för innan hon blev berömd. Bilderna var putsade på varje tidning och tidskrift och som visas på alla kanaler nyheter. De kallade henne en slyna, en luffare och allt annat i mellan. Men istället för att anställa ett team av publicister att utfärda en ursäkt för nyheter eller ens skriva ut en förklaring, Madonna är bara ett svar på hennes nakna bilder var:

"Så?"

Även nu, efter tappningen på fat upp otaliga utmärkelser, flera låtar, album och rekordartade turer, Madonna får hälften av den respekt som sina manliga motsvarigheter göra och är fortfarande medias favorit punching bag—attackerar allt från hennes musik, hennes utseende, hennes beteende och nu, hennes ålder. Men Madonna tofter medias försök att få henne att må dåligt över sig själv gång på gång genom att helt enkelt inte ge en enda fuck om vad någon säger om henne och med hjälp av hennes fantastiska framgång som ett stort långfinger till alla haters.

Grattis På Födelsedagen, Madonna. Tack för att du alltid är så badass.

ADVERT

Lägg till din kommentar