Hemligheter Av Så Kallade "Perfekta" Mammor

Jag kommer inte någonsin att misstas för en "perfekt" mamma. Jag har aldrig riktigt hittat min fot efter mitt första barn. Nu när jag har två barn, det är ännu mer av en utmaning att hålla ihop saker. Tack och lov, kvinnor har börjat vara ärlig om moderskap resa och alla saker som kommer med det, så jag vet att jag inte är ensam. När du försöker att hantera barn, hus, arbete, partner... ja, shit blir grov.

Inte varje mamma är en hot mess , dock. Även om jag uppskattar solidaritet av mina systrar i kampen, jag måste ge upp det för mammor som har allt (eller det mesta) tillsammans. De är min inspiration, de kvinnor som jag ser upp till. Jag menar, vem skulle inte vilja vara en bättre mamma, eller hur? Varför skulle inte jag vill leva i ett rent hem med tvätt som får vikas och tas bort på samma dag det tvättas? Är det inte rimligt att sträva efter att inte alltid vara sen vart jag än går eftersom jag fick ut genom dörren i tid eftersom jag vet exakt var mina nycklar och min baby skor är? Ja, jag skulle inte ha något emot att ha det för mitt liv.

Kallas ibland "Pinterest Moms," dessa mammor tar hand om sina barn, huset ser bra ut, de har karriär, och de har en frisk relation med sin make / maka. De verkar som om magiska enhörningar, men tro det eller ej, de existerar verkligen, och jag vet att en hel del av dem. Dessa till synes "perfekta" mammor är överallt, men de gömmer sig. De är oroliga för att deras förmåga att hantera utmaningarna med föräldraskapet (till synes) med lätthet kommer att kännas som en förolämpning mot kvinnor som kämpar. De har fått en dålig rap för så länge eftersom deras normer verkar ouppnåeligt.

Men det kanske är dags att sluta döma dessa unicorn moms, och lära sig från dem i stället.

Sanningen är, jag behöver dessa kvinnor att börja visa sig, eftersom jag vill lära mig deras sätt. Jag vill veta deras knep och tips. Hur gör de det? Jag behöver inspiration för att vara oorganiserad och spridda. Jag har fått som omfattas. Jag försöker att bli inspirerad att bli bättre, inte bara för mina barn, men för mig själv också.

I jakt på svar, jag frågade runt. En överväldigande majoritet, kvinnorna frågade jag såg till så att jag vet att den perfekta morsan verkligen inte existerar. De lyckas bra, men det finns tillfällen när saker och ting faller isär för dem precis som de gör för alla andra. Som definitivt fick mig att må bättre, men det betyder inte att jag inte vill växa upp och har gjort-från-scratch måltid och rena kläder på samma gång för min familj precis som dem.

1. De har hjälp.

"Jag är en verkställande med en magisterexamen, två barn och ett rent hus", säger Shawn. W. "jag har en man som är ungefär 50/50 med allt så att det hjälper."

Det första jag lärde mig om att vara "tillsammans" mamma är att det är omöjligt att göra ensam. Oavsett om det är att anställa en hushållerska, eller med en partner och barn som tonhöjd för att behålla saker rullande längs dessa mammor har hjälp. Jag har som stöd i min man och dotter, men det finns definitivt mer att de kan göra. Det är inte att de inte är villiga att göra mer, jag måste bara fråga.

2. De lägger ut när det är möjligt.

"Jag kan bara göra allt det genom outsourcing," sade Sarah H. "Instacart, Amazon Prime, en rengöring kvinna och vänner att hjälpa till att samåka till praxis."

Jag har spelat runt med tanken på att outsourcing mina sysslor i den utsträckning som möjligt — och låt oss vara tydliga, outsourcing är inte möjligt för alla — men det känns som en hel del arbete för att få dig redo för en renare för att komma in. Kanske har jag varit overthinking det dock. Kanske jag bara behöver släppa kontrollen, att anlita någon, och låt dem göra sin grej.

3. De lär sig systemen.

"Allt är systematiskt i vårt hus", sa Ally M. "Tvättservice är gjort på samma dagar varje vecka, hushållssysslor görs av varje barn och måltider serveras vid samma tid varje dag."

Om du har möjlighet till master system, dina chanser att bli en "inte-ett-hot-mess" mamma är mer sannolikt. Delade kalendrar, knepig hjul, måltider–dessa kvinnor inte lämnar något åt slumpen.

Jag har levt merparten av mitt liv åt att försöka inte att följa ett schema. När jag hade mitt första barn, som gick ut genom fönstret. Lika mycket som jag hatar att erkänna det, när jag gör listor, livet är definitivt lättare.

4. De få kreativa med sin tid.

"Jag går upp varje dag minst en timme före alla andra och jag försöker hålla mig till min personliga rutiner," sade Elisa B.

Att vara en fick-det-tillsammans mom betyder inte att du måste offra dina egna behov, men det kräver en del planering.

Att få ett handtag på en sak i mitt liv brukar hjälper mig att få ett grepp om andra saker också. I mina försök att bli lite mer "ihop" jag upptäcker att när mitt hus är ren, mina ögonbryn är välvda, och jag fyllde i alla mina arbete på gång, jag känner mig som en M. F. ' ing chef.

Det är dags för dessa oklanderlig kvinnor att komma ur sin gömma. Vi är redo för dem att dela sina hemligheter med resten av världen. Vi alla behöver lära sig hur man packar fancy lunch för våra barn, och att bära vita byxor utan att få dem smutsiga. Istället för att döma dem, låt oss inse att de har gjort arbetet med att skapa en ram för en lite mer jämnhet i våra liv. Allt vi behöver göra är att följa deras exempel.

ADVERT

Lägg till din kommentar