Varför Andra Graviditeter Är Inget Som Den Första

Jag är gravid igen.

Med mitt första barn, jag googlade oändligt, och slog sig slutligen på en noggrant koreograferad bild av ultraljud inbäddat mellan en liten lamm och baby tossor. Belysningen var precis rätt och det tog längre tid än jag är villig att erkänna att skriva.

Denna gången? Jag har lagt upp en bild på min dotter i en stora syster shirt. Jag gjorde min medborgerliga plikt och informerade befolkningen som vår familj växer. Det var ingen smart slogan — inget original om det. Vad en förlorad möjlighet, eller hur? Jag menar, vem gör det? (Mamma till en 2-årig). Med alla de söta meddelanden på Internet, varför inte ta dig tid att undersöka den perfekta eller åtminstone göra något originellt? (Eftersom jag har fått skit för att göra, det är därför.)

Låt mig göra det mycket klart att jag känner mig utanför välsignad med denna andra graviditeten . Detta tog mycket längre tid än med vår första och jag hade även möte med min läkare om infertilitet alternativ. Jag bad om att vi så småningom skulle kunna lägga till att vår familj och känner mig extremt lycklig att ha fått se en annan positivt graviditetstest. Medan jag är extatisk över baby jag är beari ng... jag glömmer om det.

Med mitt första barn, jag skulle kunna berätta för folk hur många veckor, dagar, sekunder och Dairy Queen Snöstormar jag var i min graviditet vid varje givet ögonblick. Alla, inklusive kassa i min livsmedelsbutik var väl insatt på min graviditet. "Åh, ja jag är gravid, så...." "Jag förmodligen inte eftersom jag är gravid"...."Åh, visste du att jag var gravid?" (Um, ja. Du nämnde det.) Jag har alltid vetat vilken storlek frukt jag var födas och exakt vad milstolpe min fenomenala fostret var att slå viss vecka.

För närvarande, när någon frågar mig hur jag mår, jag stannar upp för en sekund. "Bra...?" Jag svar, frågor, "Hur är du känsla?" Den här gången, min graviditet finns bara inte på min radar. Jag ringde för att boka en massage häromdagen och glömt att nämna att jag var gravid. När jag kom idrottsliga en mage, jag var tvungen att avboka min tid eftersom det inte fanns någon tillgänglig för en undersökning av massage. Jag hade glömt att även berätta för dem att jag var gravid! Med mitt första barn, skulle jag led med att. "Hej. Jag är gravid ..." och det var en vecka efter befruktningen.

Det är som att det inte händer den här gången. Tills min kropp börjar att föda denna babe, min graviditet är bara inte något jag tänker på — en stor kontrast till den person jag var första gången, som berättade för alla, överallt, och oftast när de inte ber om det.

Med min första graviditet, dagarna drog ut på tiden och det verkade som att nästa vecka milestone aldrig skulle komma fram. Denna graviditet är att flyga av. Jag nästan föll av bordet när min läkare nämnde att jag hade börjat min andra trimestern ("Vem gjorde det? När?"). Jag har inte ens tagit en enda bula pic. Jag ser tillbaka genom min telefon från den första gången jag var gravid och skratta högt åt hur många mage bilder som jag har (från flera vinklar) under samma vecka tidigt i graviditeten. Dessa bilder började när det var inga synliga bula som helst, och ironiskt nog, den här gången, min mage bestämde sig för att "ta ställning" under den första månaden, och det är noll foto dokumentation.

Det är som att jag inte är samma person som var gravid första gången för bara två år sedan.

Då, det var allt om mig. Jag ÄR gravid. Titta på MIN mage. Jag var stjärnan i showen. Det var inte vem som helst runt ännu att dela rampljuset och att vara gravid var allt jag hade på min tallrik.

Mitt liv är inte längre om mig. Det handlar om en liten, liten spitfire av en 2-åring vars behov (och låt oss bara säga det, hon vill också) trump min egen. Som jag klippa henne till sömn varje natt, hon stirrar upp i mina ögon, omedvetna om den lilla svek som är födas precis under henne. Det har varit hon och jag, så länge som hon har varit på denna jord. Hur kommer hon att reagera när hon ser någon annan i min famn? Tanken på att hon känner sig utanför eller mindre viktigt knackar vinden ur mig.

Min kärlek till mina barn är beyond measure. Och att kärleken är på väg att föröka sig. Det andra är att komma oavsett om jag kom ihåg att det som händer eller inte.

Det är sak med Andra Graviditet Syndrom... en minut, kommer du att glömma att du har en baby och nästa, du stressa över hur din förstfödde kommer att reagera på det. Som tur är, min läkare säger att jag ska botas genom att i slutet av sommaren.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar