En Kärlek Brev Till Mina Barn' "Andra Mammor'

Kära Andra Mamma till Mina Barn:

När jag ser tillbaka på min egen barndom, vissa vuxna dominera min goda minnen. Mina föräldrar, naturligtvis, och en del bra lärare i skolan hjälpt till att forma mig till vem jag har blivit. Men det finns en handfull kvinnor som sticker ut som källor till komfort, kärleksfull säkra tillflyktsorter, som lyser av vägledning längs vägen för mitt unga liv.

De flesta av dessa kvinnor var min mammas vänner, mina vänners mammor, eller både och. De var min mamma siffror när min egen mamma var inte där. De var kvinnor kunde jag gå till om jag behövde något — ett mellanmål, en Band-Aid, ett lyssnande öra. De älskade mig som om jag var deras egna barn när jag var under deras vård.

De var min andra mammor, min "aunties," mitt exempel på "det krävs en by" i aktion.

De var för mig vad du är mitt barn, och jag kan inte ens uttrycka hur tacksam jag är att du för att fylla den rollen.

När mina barn är i din hand, jag vet att de är säkra, och de vet det också. Du ge mina barn trygghet bort från hemmet, hjälpa dem att bygga band av tillit i en värld som ofta kan verka skrämmande eller skrämmande. Du erbjuder tröstande kramar och kysser deras boo-boos när de behöver det och att uppmuntra dem att vara modig och borsta saker när de inte har det.

De är inte bara en fysiskt trygg med dig, men de är också känslomässigt säker också. Vi kan inte förälder på exakt samma sätt, men våra gemensamma grundläggande värden och respekt för barns erbjuda mina barn en liknande men ändå olika erfarenheter med kärleksfull vägledning och disciplin. Från och med du, de är få olika exempel på god uppfostran, som jag är säker på kommer att följa dem till deras eget föräldraskap resor, precis som min andra mamma exempel har följt mig i mina.

Du fungera som ett exempel för mina barn på så många sätt. Jag älskar att de får se bra karaktär egenskaper i en annan vuxen person än min egen. Vi alla nytta av att se integritet, ärlighet, medkänsla, kreativitet och andra dygder återspeglas på olika sätt, men barn behöver framför allt att se att de vuxna omkring dem. Jag älskar att mina barn få se dina styrkor och kanske se att de speglar en del av sina egna.

Det faktum att du välkommen mitt barn till ditt hem och till din familj betyder världen för mig. Din gästfrihet ger dem en möjlighet att känna dig som hemma hemifrån, men också låter dem öva deras uppförande och artighet. Och du tar detta ansvar på utan att tveka, att påminna dem att säga tack och tack, att se till att de städa upp efter sig om de glömmer, och ger en konsekvent backup för de lärdomar vi försöker lära dem. Din andra mothering gör mitt föräldraskap så mycket lättare, och jag tar gärna återgälda tjänsten.

Jag älskar det vi kan ta varandras barn för att ge en annan välbehövliga pauser . Jag älskar att mina barn känna sig som en del av din familj och ditt hem att kännas som en del av mig. Jag älskar att vi har listat ut hur man dansar in och ut på föräldraskap roller med varandra och barnen utan att trampa på för många tår. Jag älskar att du berättar för mig när mitt barn gör något som behöver min uppmärksamhet.

Jag älskar att mina barn har andra mammor som modeller. Jag älskar att de vet att de kan gå till dig för hjälp eller stöd eller för vad de behöver i min frånvaro. De kan även gå till dig en dag i stället av mig, för ett personligt problem eller för att få vägledning om hur man hanterar ett ämne som du är särskilt lämpade för. Jag älskar det också. Jag älskar att de är omgivna av mamma mentorer som de — och jag — kan lita på.

Tack för att du är där för mina barn. Tack för att du öppnar ditt hem och ditt hjärta för dem. Tack för att fylla i de luckor som jag inte kan fylla. Tack för att du älskar mina barn så att de växer och förändras, för att hylla vem de är, och för att hedra som de blir. Tack för att omfamna dem som om de vore dina egna.

Det krävs en by för att fostra ett barn — och för att höja en mamma. Du är min by och jag kunde inte vara mer tacksam.

ADVERT

Lägg till din kommentar