Vad Jag Önskar Att Jag Visste Innan Min Andra C-Sektionen

Om din erfarenhet var något som min, din första C-avsnitt sög. Som rusade in större operation efter att uthärda timmar av fysiskt ansträngande arbete är ingen idé för en bra tid. Som fött mitt andra barn närmade sig, jag var seriöst rädda för att gå igenom allt igen. Men jag blev positivt överraskad.

Här är vad jag önskar att jag visste gå in på min andra C-sektionen:

1. En C-delen Är Inte så Traumatiska Andra Gången

Låt oss bara lägga ut det där: Ett akut kejsarsnitt är inte drömmen resultatet när du går in i arbete. Du är trött, du är rädd, och du är i smärta. Du känner dig helt ut av kontroll. En planerat kejsarsnitt är en annan kopp te helt och hållet. Jag fick en god natts sömn, då jag waltzed i Arbete och Leverans församling av mina utvalda sjukhus vid en tidigare överenskomna tiden. Sjuksköterskorna väntade mig, och jag hade redan fyllt ut alla mina antagning pappersarbete. Jag fick IV vätskor, som tog ungefär en timme. Sedan togs jag in i ELLER, där min OB väntade på mig. Hon kunde leverera min baby eftersom vi kunde planera i förväg, vilket jag uppskattade.

Det hela tog kanske 20 minuter från start till slut, och då var jag rullade in på återhämtning med en vacker flicka. Jag vill inte minimera allvaret i en C-avsnitt, även när det inte uttänkta i förväg det är en stor operation, men det är helt annorlunda när du är både fysiskt och känslomässigt beredd att gå i.

2. Återhämtning Är Lättare När Man Vet Vad att Förvänta sig

Första gången, en C-sektionen är en promenad ut i det okända. Du kan pressa dig själv för hårt fysiskt eftersom du inte förstår sina begränsningar. Du vet inte hur mycket smärta som är normalt eller när det kommer att gå bort. Andra gången, du vet vad du får in, och du kan göra mycket mer tankeväckande, välinformerade beslut. Vet du vad din snittet skall se ut, vet du hur mycket det kommer att göra ont att få i och ur sängen, och du vet att det kommer alla att må bättre förr än du förväntar dig. Du vet också att du inte bör ta upp fall av buteljerat vatten med dig själv, och du kan behöva lite hjälp med att överföra kläderna från tvättmaskinen till torktumlaren de första dagarna.

Missförstå mig inte, det är ändå kommer att göra ont som fan. Du kan fortfarande hitta dig själv Googla "Smittade C-section Snitt" i mitten av natten. Men, du vet också att du kan hantera det. Efter alla, du har gjort det förut, vilket är bra, eftersom det...

3. Du Bör inte Förvänta sig så Mycket Hjälp Andra Gången

Jag tror att detta gäller för alla andra barn, inte bara de som föds via kejsarsnitt. Faktum är att ingen gör så stor grej över det andra barnet som de gör den första. Med min första graviditet kände jag mig som den första kvinnan någonsin att föda barn i hela världen. Han var det första barnet i vår familj i över 20 år, så det var en stor grej för alla i mitt liv. Min man tog sex veckor ledigt från jobbet och min mamma flyttade in hos oss för ett par veckor. Då, min bästa vän kom och stannade ytterligare ett par veckor. Jag hade all hjälp jag någonsin kunde vill. Jag behövde inte oroa sig om matlagning, städning eller tvätt. Allt jag behövde göra var att amma barnet och sova när jag kan.

Med min andra, jag var på min egen jagar ett förskolebarn, ta hand om en nyfödd, och återhämtar sig från en större operation inom två veckor . Det låter skrämmande, men det var genomförbart. Även om jag fick tänka längtansfullt dagar efter min första föddes.

4. Ditt Barn Kan Ha Vissa Problem under de Första Dagarna Som inte Skulle Uppstå Med en Vaginal förlossning

Vi hade lite skräck när våra barn var några timmar gamla. Hon började hostar/kräks upp klar vätska till den punkt där hon hade svårt att andas. Det visar sig, att hennes mage och lungor var fulla av fostervatten. Sjuksköterskan sugs ut henne, och hon tillbringade ett par timmar i förskolan så att sjuksköterskor kunde följa henne närmast. Detta är ganska vanligt bland planerat kejsarsnitt barn när mamman inte har något arbete. Vanligtvis, livmoderns sammandragningar pressa ut en del av vätskan ur barnet medan de fortfarande är i livmodern. När det inte finns några starka livmoderns sammandragningar, barn föds med vätska kvar inuti dem. Det är inte allvarligt, men det kan vara läskigt om du inte förväntar sig det.

5. En Upprepning C-Avsnitt Kan Inte Vara Din Enda Alternativet

För mig, en andra C-avsnittet var rätt val. Men, om du inte känner för att repetera C-delen är rätt för dig och din läkare samtycker, kan det finnas andra alternativ. Vaginala förlossningen efter C-sektionen (VBAC) växer i popularitet. Om du är intresserad, du och din läkare ska diskutera om du är en bra kandidat.

En C-avsnitt definitivt inte var i min födelse plan för första gången, men jag gjorde det genom att med ett friskt barn, som förmodligen inte skulle ha varit här annars. Samtidigt som jag definitivt inte ser fram emot att upprepa upplevelsen, den andra gången var mycket lättare, både fysiskt och känslomässigt. Att vara utvilad går in i och veta vad man ska förvänta sig fysiskt gjort en enorm skillnad i min återhämtning. Större kirurgi är aldrig roligt, men med en, åtminstone har du en vacker baby i armarna när det är över. Och det gör det helt klart värt det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar