6 Skäl jag Skruva Upp Hela Denna Sak Föräldraskap

Varje dag oroar jag att jag skruva upp mina barn. Jag antar att detta är en del av att vara förälder, men på samma gång, föräldrar ska vara extra mänsklig, eller hur? Vi är tänkt att vara denna felfri övermänskliga sak. Eller åtminstone att det är det sätt som jag använt för att visa föräldrar. Jag förväntade mig att bli bättre och starkare och mer moralisk än jag var.

Men faktum är, som en förälder, jag skruva upp hela tiden. Och jag tycks alltid vara att tänka tillbaka på mitt agerande, inse att jag är en dålig mediokra fader och att mina barn kommer att växa upp med lite ambitioner och framtida framgång, och en dag kommer de att vara på vissa Jerry Springer-stil dagtid visa, berätta för publiken att anledningen till att de sov med sin makes kusin medan hög på LSD var på grund av deras far.

Jag överreagerar? Förmodligen. Jag gör det. Hur som helst, här är några av de saker jag oroar mig för när det kommer till mitt föräldraskap :

1. Jag vill att de ska vara min vän mer än att jag vill vara deras far.

Jag kan tänka mig en miljon gånger att jag har varit som "vet Du vad, skruv rengöring vardagsrummet. Låt oss äta kakor och glass på soffan och titta på Batman ." Och jag ska erkänna, ibland (oftast när min fru inte är med) vi gör just det.

Men i det ögonblick, som vi är fyllning våra ansikten i vardagsrummet (ett rum där mat är förbjudet), jag känner att jag försummar att lära dem respekt för regler och ansvar och förmodligen göra dem till couch-surfing mooches. Och då tänker jag på att veckan innan, när jag gick från Mr Rogers till The Punisher och inser att jag är en inkonsekvent förälder som förmodligen orsakar mina barn, stor förvirring, och jag är mest sannolikt orsaken till mina egna problem.

2. Jag skrika.

Kolla in det: Ibland är mina barn lyssnar inte. Jag antar att det aldrig händer att andra föräldrar, eller hur? Åh! Har du samma problem? Tja, det är bara galet.

Här är vad som händer: jag be mina barn att städa vardagsrummet fyra eller fem gånger, och på den sjätte gången jag finner oftast min son spelar i badrummet diskho och min dotter att sätta Hello Kitty-kalsonger i en uppstoppad björn. Då blir jag frustrerad, och min röst går från söta vårda Mr Rogers-som kvittra till husky baryton av Punisher.

Och då båda barnen titta på mig som att jag är en komplett idiot, och jag finner mig själv med samma uttalanden mina föräldrar använde när du är arg: "Varför håller du inte bara lyssna första gången?! Då skulle jag inte behöva skrika!" Jag känner mig som en fullständigt over-the-top röv och undrar om jag förvandlas till min egen mamma och känslomässigt ärrbildning mina barn.

3. Jag är en inkonsekvent punisher.

Jag kan tänka mig en miljon gånger att jag har avkunnats en straff eller sagt nej till något, och Mel har tagit mig åt sidan och sa: "vill du verkligen tror du krävs för att bli arg över?" Och svaret är nästan alltid: "Nej."

Ibland är jag på dåligt humör, ibland är jag trött, ibland kan jag bara inte bryr sig och jag behöver inte göra en sak, när veckan innan jag vänt. Jag är inte 100% säker på vad all denna inkonsekvens är att göra mina barn, men jag är säker på att det inte är bra.

4. Som jag ofta säger till barnen att inte göra saker som jag själv gör.

Jag kan inte räkna hur många gånger jag har sagt till min dotter Norah att hon inte kan ha ett mellanmål efter middagen, och sedan när hon är i sängen, äter jag två skålar med flingor och en munk. Min son Tristan kan bara ha en läskburk en vecka medan jag dricker fem eller sex en dag. Jag kommer att berätta för dem att de har att bära kläder i vardagsrummet medan jag hänger ut dig på soffan i mina underkläder.

Jag skulle berömma mig själv på en spektakulär fisa, men sedan bli arg på Tristan och Norah för att sjunga en sång om fisar. Jag kunde gå på, men du kan nog se att jag inte nödvändigtvis leda genom att vara det största exemplet.

5. Jag tillåter barnen att manipulera mig.

När Norah drog på bara fin stol som vi har i vårt vardagsrum med permanent röd markering. Jag var fylld med pappa ilska. Men när jag konfronterade henne om det, hon tittade upp på mig med stora blå ögon och sa, "jag är sowry, Pappa", med en röst som var en blandning mellan Minnie Mus och en sångfågel. En switch vänt inuti mig från rage att lämna anbud, och allt jag ville göra var att ge henne en kram. Ibland undrar jag om Gud gav barnen möjlighet att smälta sina föräldrars hjärtan för att hålla oss från att döda dem.

6. Ibland kan jag muta.

För bara några veckor sedan, Tristan var att dra hans fötter redo för kyrkan. Jag hade inte riktigt tid heller kände jag upp för att slåss med honom. Så istället för att jag mutade honom med tre kakor. Han kom tillbaka med en räknare argumentet att be för de tre kakor och ytterligare tid för skärmen. Jag accepterade, och inom fem minuter var han i skjorta och slips. Jag ska erkänna att för en liten pojke, han har en bra förståelse av förhandling . Men, jag är rädd för att jag gör honom till den typ av person som inte kommer att göra något utan betalning.

Som det visar sig, jag är inte så konsekvent av en fader, och jag tror att det är det största problemet. Eller kanske det verkliga problemet är att jag är människa. Jag gör misstag, och även om jag verkligen älskar mina barn, ibland får jag emotionella eller trött, eller en blandning av båda. Eftersom saken är, att vara förälder är det svåraste jag någonsin gjort.

Men vad jag kan säga är att jag erkänna när jag har fel. Jag kan erkänna det för mina barn. Jag är också snabb att förklara min kärlek. När jag kommer hem från jobbet varje kväll, mina barn hälsar på mig vid dörren med leende ansikten och tajt kramar, och i dessa omfattar, jag inser att oavsett mina inkonsekvenser och brister, det är klart att mina barn kan känna hur mycket jag bryr mig om dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar