Hur Att Röra Upp Dina barns Förståelse av Ras

Sedan jag blev mamma för sex år sedan, jag har märkt en allt populärare trend bland mamma cirklar, något som gör mig riktigt illa till mods. Inte bara obekväma, men arg.

Moms bära den som en badge of honor. De kan skryta med. De tror att de är progressiva. De känner att de inte bara är toleranta, utan öppen och acceptera.

Men de har fel.

Undervisning colorblindness är rasism vän, inte det motsatta.

För två år sedan, väntade jag utanför skolan för min dotter i förskoleklass skall ogillas. När barnen kom rusande ut ur byggnaden och in i armarna på de vuxna väntar på dem, jag hörde en liten pojke explodera med spänning, "MAMMA! Det finns bruna barn i min klass! Tre bruna barn!"

Hans mammas ögon växte sig stora, och hon snabbt och hårt shushed honom. Hennes ögon rusade om att försöka se om någon hörde hennes son kungörelse.

Pojken såg förvirrad. Hade han gjort något fel? Varför var inte hans mamma svarar med samma spänning?

Samma år, efter en Julafton i kyrkan, jag och min familj åkte till en restaurang för middag. Nästan alla bord var lediga med undantag av ett fåtal äldre par inbäddat i hörnen och en familj på fyra personer ockuperar en monter. Vi valde ett bord med öppen spis, beställde vår mat och väntade på vår soppa och smörgåsar för att komma fram.

En ung flicka, förmodligen ca fem år gammal, flyttade sig obemärkt från hennes familj monter mot vår. Jag såg i hennes ögon min två-åring och det nyfödda barnet, med sin djupt bruna huden, i min famn.

"Hej," flickan sade, att nå vårt bord.

"Hej", sa jag. Och jag visste, jag visste, vad hon skulle fråga. Jag kunde se den förvirring, nyfikenhet, i hennes ögon.

"Är det dina barn?" frågade hon.

"Ja," svarade jag, märker att hennes föräldrar plötsligt insett att deras dotter var vid vårt bord.

Den lilla flickan studerade oss noga, hennes hjulen att snurra. Jag kände att hon ville fråga mig en annan fråga, men hon var inte säker på exakt vad man ska fråga, eller hur. Under tiden, flickans föräldrar, som satt vid sina bord, munnen öppen i chock, orörlig.

Jag tittade på dem, väntar för dem att svara. Att kalla sin dotters namn, eller att gå över och uppmuntra henne att gå tillbaka och sitta ner. Istället, de gjorde ingenting.

Så jag fortsatte med att ge sin dotter vad hon ville: ett förtydligande.

"Mina barn är adopterade. Vet du vad som antas innebär?"

Hon förblev tyst, men intresserad.

"De kom från en annan mamma, men mamma kunde inte ta hand om dem. Så vi tar hand om dem nu. De är våra barn."

Hon frågade sedan en av de mest tankeväckande frågor som jag någonsin har hört från ett barn: "vill de se andra mammor?"

"Ja," sade jag till henne. "Vi besök deras andra mammor."

"Min lillebror använder samma flaskor som din baby," hon observerade.

Ut i hörnet av mitt öga, jag såg hennes föräldrar andas en suck av lättnad vid byte av ämne. Flickans pappa ropade till henne, ber henne att komma tillbaka till bordet.

Situationer som dessa har hänt många gånger. Den lilla pojken i parken som frågade mig hur jag kunde vara mina barns mamma, eftersom att de är svarta och jag är vit. College-ålder kassan på varuhuset som tittade på min kinky hår, karamell-och flås son i vagnen, sedan på mig, och frågade: "Är det ditt barn?" Den lilla flickan i mitt äldsta barns klass som frågade mig om min dotter och den andra svart tjej i klassen var systrar, och jag informerade henne om att bara för att två personer delar samma hudfärg, gör dem inte syskon.

Alla dessa individer längtade efter samma sak: sanningen.

Föräldrar ska veta att det bästa sättet att skruva upp sina barns förståelse och acceptans av ras (eller egentligen, något viktigt ämne) är att ignorera, shush, eller för att undandra sig sina barns frågor och synpunkter. Eftersom ditt barn är smarta. De vet att du är full av det när du predikar Utopiska filosofier över den verkliga affären. Lögner, bedrägeri, och entledigande skapa misstro, misstänksamhet och osäkerhet. Detta är inte de saker som gör upp friska, öppna relationer.

Om du väljer att predika colorblindness istället för att dela sanningen, oavsett hur obekväm den än kan vara, du avfärdar en mycket viktig del av mitt barn och du slösar bort ditt barns rätt i att erkänna, att förstå, omfatta och fira skillnad.

Nästa gång ditt barn påpekar att du har en familj som inte stämmer, eller nästa gång ditt barn blir glada över att ha en vän som ser annorlunda ut från sig själv, eller nästa gång ditt barn frågar du en av dem KLUNK frågor om rasism, ta ett djupt andetag, dra upp en stol och dela en viss sanning.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar