Hur Vissa Skolor " Super Tidig Lunch Gånger Skadar Barns Utbildning

Mina barn har alltid kommit hem från skolan helt svälter, och det är en del av varför jag har tagit till servera dem en hel måltid så snart de kommer hem (ja, verkligen!). Men jag märkte att det här skolåret, min 12-åriga, som började i högstadiet i höst, har varit särskilt SVÄLTER HANS SINNE när jag plockar upp honom.

När jag frågade honom nyligen på vad han äter till lunch och hur hans dag i allmänhet utspelar sig, har jag lärt mig något ganska störande. Min son berättade för mig att han äter lunch vid ungefär 10:50 am varje dag. Han berättar för mig att vid denna timme, han är inte precis som svälter och äter en måttlig mängd, men inte så mycket som han skulle äta om det blev lite senare i dag.

Tja, duh. Kanske det beror på att 10:50: frukost tid (okej, andra frukost time), inte lunch tid? Är det vettigt, att han svälter när han kommer hem, eftersom det finns ytterligare fyra timmar efter det tills han kan komma hem och äta.

Min son säger till mig att anledningen till att det är så tidigt är för att de bara kan passa halva sin klass i cafeterian på en gång – och faktiskt, den andra halvan av hans klass äter lunch 20 minuter tidigare än honom! Och det finns inget sätt de kan försörja hela skolan på en gång, så att de ragla schemat på det sättet. Vissa barn äter mycket tidigt, andra mycket senare.

När jag frågade honom om småäta senare på dagen var tillåtna, han sa att det inte var. "Oroa dig inte, Mamma", försäkrade han mig. "Jag är bara svälter under sista perioden och när jag kliver på bussen."

Fortfarande, jag var orolig. Och sedan – hör och häpna – en artikel från Dagens Nyheter dök upp i mitt Facebook-flöde, som delas av en kollega NYC mamma vars dotter har också haft samma tidig lunch fråga.

Enligt uppgifter från utbildningsdepartementet analyseras av författarna till artikeln, inte bara är vi inte ensamma här, men en svindlande 908 skolor i new YORK serverar lunch före kl 11 och det är endast 55% av skolorna rapportering. Och om det inte var tokig nog en del av de skolor som analyserades servera lunch så tidigt som 8:50am .

Är du freaking skojar med mig? Vissa dagar kan jag inte ens äta frukost innan 8:50am. Kan du föreställa dig hur helt svältande barnen måste vara i slutet av skoldagen? Särskilt eftersom mat inte är tillgänglig direkt efter den sista klockan ringer. De flesta barnen ändå måste komma hem innan de har tillgång till mat, och att inte ens röra på frågan om livsmedelsförsörjningen i vårt land.

Artikeln förklarar att en del av anledningen till att dessa skandalöst tidig start tid har kommit att bli har att göra med överfulla skolor och scheman som är nästan omöjligt att jonglera. Dessutom, skolbyggnader ofta hus mer än en skola på en gång, vilket ger varje student kropp med mycket begränsat utrymme.

Tänk också på, att detta är inte bara en "olägenhet" – studenter som är hungriga kan inte koncentrera mig så bra i skolan, blir rastlösa, och missköter sig.

Som många av stadens skoldistrikt, NYC har en stor population av barn som lever under fattigdomsgränsen och som är starkt beroende av gratis frukost och lunch . Om frukost och lunch är i huvudsak klumpas ihop till en måltid, påverkar dessa barn möjligheter att vara ordentligt trött. Många av dessa barn inte kommer hem till en förälder som kan ge dem en andra lunch (jag känner igen mitt privilegium här).

Dessa barn kan inte komma till skolan med extra snacks, eftersom de inte har pengar. Eller, som är fallet i min sons skola, de får inte tillåtas att fika senare på dagen när deras magar börjar morra. Inget av detta är acceptabelt .

Den Dagens Nyheter profilerad Clara Barton High School i Brooklyn, där eleverna äter lunch i skift börjar vid 9:50am.

"Jag ta med min egen mat så jag får ta det senare", sade Chelsea Fevriere, en andra på skolan, som beskrev situationen så eländigt. Och om du inte tar ditt snack i skolan? Tja, det är egentligen inte någon lösning för dig, sade Kamyrah Crosby, en nybörjare. "Om inte du tar med dig din egen mat, du har bara att vänta tills efter skolan", sa hon.

Intressant, även om hela den här situationen är ny för mig, och är för närvarande skapar rubriker, det är inte nya till staden. Data publicerad av WNYC 2014 visade att 40% av alla skolor serveras lunch innan 10:50am.

För vad det är värt, den förnyade publicitet om problemet verkar fungera. I en senaste artikeln publicerad i Queens Daily Eagle NYC större Bill de Blasio är sagt att denna praxis är inte okej och det måste få ett slut nu.

"Det måste ändras, det är oacceptabelt", sade han. "Jag är en förälder, och jag kan säga att föräldrar inte vill se att deras barn."

Här hoppas saker och ting förändras – och att det skapar ett prejudikat för att ändra allt över. Det finns många skoldistrikt i hela landet som står inför överbeläggningar, budget nedskärningar och brist på lämplig plats för deras barn att lära sig. Och NYC är inte den enda stadsdelen som har varit tvungna att genomföra löjligt tidig lunch gånger. Likaså tidig lunch gånger har rapporterats i skolan distrikt i South Carolina , Florida och Chicago – och jag är säker på att det är bara toppen av isberget.

Den trasiga utbildningssystemet i detta land är en av de största kriserna i vår tid, och det måste fastställas ASAFP. Våra barn förtjänar så mycket mer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar