Jag Var inte Känslomässigt Förberedda För Skolan Lockdown Övningar

Hela sommaren var nervpåfrestande för mig. Jag har en son med särskilda behov, och en mycket försenad födelsedag. Född endast två dagar före slutdatum, jag gick fram och tillbaka över huruvida eller inte att redshirt honom tills nästa år.

Och som ett barn med autism, är jag orolig över om inte skolan och länsstyrelsen skulle vara tillmötesgående av hans behov. Jag är orolig över hans förmåga att fungera i klassrummet och hur han skulle göra vänner. Jag orolig om min pratsam pojke skulle ha tillräckligt med tid att äta sin lunch. Jag är orolig för att de högt larm under en brandövning skulle vara för mycket för hans sensoriska behov.

Jag var så stressad som leder fram till hans första dag i skolan som jag inte känner känslomässiga eller nostalgisk när jag gick med honom i hans nya skola. Vi tillbringade ett par dagar före touring byggnaden så att han kunde få användas till sin omgivning och lära sig var saker och ting var innan han blev överväldigad av alla de andra barnen.

Så när den första dagen kom, allt kändes rote och som jag gick igenom de motioner. Alla av mina vänner skrev på nätet om den driver bort från sin första drop-off i tårar. Jag hade tur att vara alltför upptagen med att första vecka på sig att göra mycket av någonting förutom att rusa ut genom dörren med honom i morgon eller rusar tillbaka ut genom dörren för att plocka upp honom, inte lämnar mig mycket tid att vältra sig i oro.

Vi köpte ett hus förra året som faktiskt är rätt bakom sin grundskola. Om jag tittar ut från mitt köksfönster, jag kan se den svänger på den stora lekplatsen. Lyckligtvis eller olyckligtvis, beroende på hur väl du känner mig och mitt nuvarande humör, jag kan inte se dagis lekplats om jag går till baksidan av min trädgård eftersom det är för långt åt sidan. Jag skulle behöver kikare för att se honom tydligt. Jag har inte köpt en kikare ännu, så jag tar det som ett tecken på att jag är hantering av övergången till att inte ha min son vid min sida under alla timmar på dygnet utomordentligt bra.

Men ett par dagar, så får jag slutligen bröt. Mitt fönster var öppna på en vacker dag och jag kunde höra hans uppdragsgivare utanför. Han har ett vänligt och mätt röst när du talar med en-mot-en med studenterna, men han har också en blomstrande röst när det behövs. Det är nog ett krav på att vara en grundskola rektor. Jag tittade ut genom fönstret för att se massor av barn uppradade medan den huvudsakliga påminde dem om att hålla sina händer för sig själva och sina ögon på sina lärare.

Det var den första brandövning.

Jag förlorade det. Höga ljud har alltid varit en enorm kamp för min son, och hans sensoriska behov kan göra dem outhärdlig. Jag ville hoppa mitt staket och hitta honom. Krama honom. Jag ville se till att han var okej och att tala om för honom att han var säker. Jag tyst önskade honom att vara modig.

Jag gjorde inte köra sent för pickup som dag.

Förväntar sig att hitta min 5-åriga stressad och sliten, jag blev förvånad att han var så bubblig som alltid. När frågan om hans dag, han berättade för mig om vänner spelade han med och aktiviteter som han haft med sin klass. Slutligen frågade jag honom om brandövning. Jag hade förväntat mig att han skulle säga det på sitt eget, och att han aldrig har gjort.

När jag frågade honom om hans öron ont, han berättade för mig att det inte var ett larm. Han informerade mig om att det var en "låsning borra, inte en brandövning." Mitt hjärta föll rakt in i min mage.

Gjorde att skrämma honom?

"Nej, Mamma. Det är bara på låtsas", sa han på ett sätt som kändes som att han försökte lugna min ångest, som jag hade tänkt att göra för honom.

Efter vi kom hem, han började skratta om hur han inte kunde passa i en garderob med sina vänner.

Vad var det han håller på med klättring i en garderob?

"För låsning av borr, Mamma. Jag var alldeles för stor!"

Och med det, han kastade ner sin ryggsäck och sprang till sitt rum, ivriga att leka med Tassen Patrull leksaker att han missade hela dagen.

Jag stod där en stund. Som att min hjärna bearbetade vad min son hade just sagt, jag kände det som att vinden hade blivit utslagen av mig igen. Står i mitt vardagsrum, snyftande för andra gången den dagen, jag blev förskräckt av bilder i mina tankar av att min son inte att kunna dölja från en aktiv skytt. Att det kanske inte finns plats för alla.

Min baby.

Hans skola kan vara precis bakom vårt hus, men i det ögonblicket, det kändes km bort. Jag tillbringade hela sommaren på att tänka ut hur att hålla honom säker och ställa upp för framgång. Insikten om att det fanns saker i livet jag kan inte skydda honom från, och som jag verkligen sätta allt mitt förtroende för hans välbefinnande i händerna på hans skola, lämnat mig känslan en oroande förlust av kontroll. Jag är inte benägen till hjälplöshet, men detta var ett tillfälle när jag kände det. Djupt.

Jag vet att hans lärare beordrade honom att gömma sig någon annanstans, och jag vet att hans skola har massor av förfaranden och säkerhetsåtgärder på plats för att hålla mina barn och resten av studenter säker. Men med all den tid jag tillbringar oroväckande och planering, Jag blev häpen när jag insåg att jag glömde bort de jävla lockdown övningar . Jag har glömt att våra skolor är nu, alldeles för ofta, en måltavla för våld.

Och nu, min söta, oskyldiga, fantastiska pojke kommer att behöva förbereda sig för det. Gut punch.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar