Skolan Börjar och jag Gråter

Jag är mamma i skolan leverans gången få rinnande eftersom en annan året är på väg att börja och jag kanske inte är redo. Jag är den som köper skor för fötter som helt plötsligt har två storlekar större och jag måste dölja mina rinnande ögon från unga saleslady så att hon tycker att jag är konstig. Jag är den som inte kan hålla kameran stilla som min lilla man går ner i gången som en blomma flicka eftersom hon är så mycket modigare och större än jag hade insett. Jag kallar dem moderskap tårar, tårar född av en känsla unikt, jag tror, att moderskapet. De är tårar av stolthet och tacksamhet, rädsla och awe, spänning och djupaste kärlek.

De är inte tårar av frustration eller utmattning—om jag har gråtit massor av dem också. Det är dessa tårar som kommer från ingenstans, som jag ibland känna sig dum för att gråta. Tårar av hjärtat.

Jag brukade tro att detta var bara för mig—som andra mammor inte riva upp vid några av de enklaste saker. Men det visar sig att jag hade fel. Jag har nickade mot andra mammor gråter på dans skälen och dagis lämning, låt dem veta att jag är där med dem. Tack och lov, mina vänner har ägt upp att kasta dessa tårar också.

Därför har jag slutat försöka dölja eller ned i tårar. Min sex år gamla dotter har varit märker dessa stunder. Hon fick mig att gråta på min sons sista dagen i hans småbarn klass på dagis och sedan dess har hon vill veta varför jag "gråta som en mamma."

Så, varför jag gråter över att skolan börjar?

Jag gråter för att de är ett år äldre. Det spelar ingen roll hur förberedd jag är eller hur många år jag har att släppa dem, jag är mamma sliter upp dörren och ful-grät i bilen hela vägen till jobbet.

Jag gråter för att hon frågade mig i mitten av en lördag morgon om tomten är verklig och att jag har att säga henne sanningen. Det finns ingen varning innan dessa stora stunder. Det finns inga lead-up eller road-map för att hjälpa till att navigera till det perfekta svaret på den perfekta tiden. Det är bara att hoppa i med båda fötterna hoppas jag att jag gör det rätt, att hålla andan tills det är över och då inse att jag stress-äta i köket som jag gråter tårar över Santa eftersom hon är gammal nog att inte tro.

Jag gråter för att han är att få sin första hårklippning. Dessa baby curls är min favorit. De luktar inte-tårar schampo och krypa ut ännu mer efter nap-time och i morgon gör de mest perfekta sängen-chef. Jag vet att hon kommer att klippa dem lockar, trimma dem bara lite eftersom jag är helt klart mycket skyddande av dem, och dessa små snips kommer att visa att det verkligen är han bara en liten pojke som gömmer sig under baby lockar.

Jag gråter för att vi är på Sesame Street Live och de älskar Elmo så mycket som han säger att han älskar dem. Är det en sanning med föräldraskap att de möjligheter vi har att hjälpa våra barn att känna ren glädje att överväldiga oss med känslor som kanske ännu mer än dem? Jag verkligen inte hade förväntat sig att riva upp tittar gigantiska dockor paraden på scenen, men det gjorde jag. Eftersom de var så glada, hur kunde jag inte att gråta?

Jag gråter för att hon kommer snart att vara på scenen på hennes skäl/play/prestanda. Kostym, repetitioner, nerver. Vi kommer att prata om det i flera veckor och då kommer det äntligen vara här. Och hon kommer att stå på scen, sjunga eller dansa, leverera linjer eller att göra cartwheels, jag kommer inte kunna hjälpa, men gråta tårar av stolthet och lättnad och oh-min-gud det kan inte vara henne eftersom hon är så modig och vuxit upp.

Jag gråter för att de äldre barnen kommer att vara på scenen på hennes skäl/play/prestanda. De kommer vara äldre, mer utbildade och mer gammal. De kommer att ha fler linjer eller svårare danser eller sjunga solon. Och jag kommer inte känna dem. På alla. Men varje gång jag tittar på dem utföra, jag ska riva upp och känner mig löjligt dumt. Men de stora barn? De kommer att vara min barn en dag. En dag så mycket tidigare än vad jag tror. Och de kommer att ha fler linjer eller svårare danser eller solon att sjunga och hur ska jag hantera att de inte längre är små?

Det är därför jag gråter.

Relaterade inlägg: Ett Brev Till Mina Barn På Deras Första Dag i Skolan

ADVERT

Lägg till din kommentar