Oroa dig inte, En Planerad C-Avsnitt som inte Suger lika Illa Som En Nödsituation

Om du har varit med ett akut kejsarsnitt, tanken på att behöva upprepa proceduren kan skicka dig i panik. Du har all rätt att vara rädd för – ett akut kejsarsnitt kan vara traumatiserande. Men om du spenderar en uppföljning av graviditet känsla av stress och panik vid tanken på möjligheten av en annan kirurgisk födelse — jag ska försöka att lätta ditt sinne lite.

Ett planerat kejsarsnitt är en helt olika djur än en nödsituation.

Jag tillbringade hela min första graviditet hell-bent på att ha en "naturlig" förlossning. Jag sorterar av på egen hand skylla på Ricki Lake för denna besatthet — som tur skulle ha det Att Vara Född debuterade precis innan jag fick veta att jag var gravid. Det skrämde mig. Dokumentären målar kirurgiska födslar i en skrämmande bakgrund. Det var bara en scen efter scen av kvinnor gråter inte hört, och läkarna att erkänna att de aldrig ens deltagit i en helt naturlig födelse. Jag var som, "Vad?" Jag ville inte vara en av de skräckslagna kvinnorna i en sjukhusrock. Jag ville vara en av dem leende kvinnor driva en baby i hennes badkar. Jag var fast besluten!

Då min sons hjärta priser rasade på en av min vecka prenatal besök, jag var rusade till sjukhuset, och vad som kändes som minuter senare var han född.

Så, vi börjar där. En av de största skillnaderna mellan ett akut kejsarsnitt och en planerad är den rusar. Det finns ingen rusar i en planerad procedur. Med min första födelse, det var panik: en stab av läkare bokstavligen kör mig till operationssalen. Det var ingen liten prata när vi kom in där heller — bara rusade direktiven. Nödvändigheten av att snabbt få ut barnet gjort prep rusade och själva klara av barnet från min kropp var en nästan våldsam upplevelse. Jag vet inte hur jag annars ska beskriva det.

Men det värsta av ett akut kejsarsnitt är fullständig omvälvning av vad du hade planerat. Det är chockerande. Alla kommer snabbt att påminna dig om att "hälsan hos barn är det som betyder mest." Ja, självklart. Du är fortfarande tillåtet att ha känslor om en skärande kirurgisk erfarenhet. Och du kommer att.

På grund av det trauma som de akut kejsarsnitt, var jag ännu mer övertygad om att man försöker för en icke-kirurgisk födelse andra gången. Tyvärr, min kropp gillar inte att gå in arbetskraft. Jag var 42 veckor gravid och jag var tvungen att ge upp tanken på att jag kunde ha en vaginal födsel efter kejsarsnitt (VBAC). Jag hade en panikattack innan jag kom till sjukhuset. Jag var så rädd för att upprepa upplevelsen jag hade med mitt första barn. Jag menar, verkligen livrädd .

När jag kom till sjukhuset, det var ingen rusar. Läkare och sjuksköterskor var lugnt in och ut ur mitt rum. Jag kunde välja tid för att operationen skulle äga rum. Läkaren, som kände min oro och rädsla, försökt att förbereda mig för det som en annorlunda upplevelse det skulle vara och lätta mitt sinne. Hon var så rätt.

Själva operationen själv tog dubbelt så lång tid, vilket kan låta hemskt, men det var det inte. Läkare har möjlighet att röra sig långsamt och försiktigt när det inte ett barns liv på spel. Det var skämt och skratt och småprat. Som kan driva vissa kvinnor galen – men jag älskade det. Ja, du är fortfarande genomgår en omfattande operation, jag säger inte att det var en promenad i parken. Men det var lugnt, uthärdligt — en helt annan upplevelse än min första förlossning. När jag pratat med vänner som har haft upprepade c-sektioner, deras berättelser ekade min erfarenhet. Många av dem sade att deras återhämtning var lättare. Jag andra att.

Om du har varit med ett akut kejsarsnitt och du vill ha en annorlunda upplevelse, se till att du får en läkare som helt och fullt stöder din VBAC önskemål. Men om du av någon anledning VBAC inte lyckas, försök att inte kasta sig in i en panik vid tanken på att en annan kirurgisk födelse. Ett planerat kejsarsnitt är en mycket annorlunda upplevelse.

Relaterade inlägg: 6 Saker jag Önskar att jag hade Vetat Om att Ha En C-Sektionen

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar