Föräldraskap Rädd Av Skam Är Inget Sätt Att Förälder

För ca 15 år sedan jag förlorade min 3-åring i ett varuhus. Det var den längsta fem minuter av mitt liv, men tack vare någon form främlingar som hjälpt mig med att högt ropa hans namn, vi hittade honom gömd i en klädställning. Jag darrade, och med varma tårar rinner ner för mitt ansikte och jag skämdes, skämdes och trodde det var mitt fel. Jag blev omedelbart omhändertagen av samma främlingar talar om för mig saker som "Det händer alla. Små är snabb!" och "Inte slå dig själv om detta," och "Du är en bra mamma. Koppla av. Han är bra!"

Jag berättar detta för att en ny mamma har nyligen när hon delade med sig något så chockerande och brutalt ärlig som jag verkligen tyckte synd om denna nya generation av föräldrar. Hon sade, "Ibland är jag rädd för att lämna huset eftersom om något liknande hände mig, jag är rädd för främlingar skulle inte vara så trevligt. Jag är rädd för hur jag skulle behandlas, hur de skulle omedelbart skuld och skam mig. Fan, de skulle förmodligen ta min bild och deras Facebook-status att natten skulle vara " Detta taskig mamma som förlorat sitt barn i Mål i dag." Det är skrämmande ut det — inte för mina barn, men för mig ."

Sorgligt inte ens börja att beskriva att kommentera. Nedslående, tragiska och patetiska är mer som det. Sedan när har vi blivit rädda för att föräldern i det offentliga? Är sociala medier hatar, att peka ut , backlash, skylla och alla perfekta föräldrar reda på det nu faktiskt hålla föräldrar från att lämna huset dessa dagar? Och när de lämnar huset, är de mer oroliga för vad som kan hända dem än vad som kan hända med deras barn ? De är säker.

Jag undrar ofta när mina pojkar gå ut för en cykeltur i grannskapet om någon stannar och frågar dem om deras föräldrar är. Kommer en berörd granne som ser dem spela på park utan en vuxen snap deras bild eller ringa polisen? Om de får ont och måste be om hjälp, hur snart innan jag är anklagad för inte att vara det?

Och när vi är ute i allmänheten, och de är av misstag får ont på en lekplats, till en nöjespark, eller någon annanstans för den delen, kommer mina föräldrars tillsyn färdigheter automatiskt att bli ifrågasatt? Naturligtvis kommer de att, och sedan på ett ögonblick jag kommer att gå från att ta emot empati för att försvara mig mot alla anklagelser och beskyllningar.

Föräldraskap rädd är inget sätt att förälder. Barn förvaras inuti hem på grund av att världen är till synes en tragisk och farlig plats är inget sätt att höja trygga och modiga barn. Först nu, det faktum att vi håller våra barn i våra hem eftersom vi är rädda för att förälder som är ute i världen är en vriden och dyster ironi. Konsekvenserna av helikopter föräldraskap barn går utöver den skada det påstås inte att våra barn; nu har det trängt in i vår uppfattning av det moderna föräldraskapet. "Titta på 24/7 eller om du är en olämplig förälder! Olyckor inte inträffar! En förälder var inte gör sitt jobb!"

Bottom line, de är din kids. Förälder dem hur du se passform. Inte förälder rädd, osäker dina beslut, fråga dina avsikter, eller underhålla alla de statistiskt osannolikt what-if i livet. Det bara kommer att lämna dig utmattad och bitter.

Ja, det tar en hel by för att uppfostra barn, men när vissa byn medlemmar få högafflar det är dags att skicka dem till en annan by. Låt dem inte för en sekund att hålla dig från att utforska din village. Ditt barn förtjänar att uppleva världen utan att du så rädd för att låta dem, utan du rädd för att du inte är perfekt nog för moderbolaget att låta dem, utan du rädd för skammen från främlingar och sociala medier. Denna typ av rädsla bör aldrig att vara i någon föräldraskap ekvationen, eftersom det kommer aldrig någonsin att lägga upp rätt.

ADVERT

Lägg till din kommentar