Kraften I En Verklig Tack I Mitt Äktenskap

Att ha ett barn har varit riktigt hårt på mitt äktenskap. Där, jag sade det. Jag kan inte vara den enda som känner på detta sätt, eller hur?

Alla pratar om hur ditt liv kommer att förändras när du har en bebis, och att de har rätt. Men ingen har tidigare varnat mig för att det skulle vara flera stunder när jag på allvar ville raka slå igen dörren i min mans ansikte och berätta för honom att gå pund sand. I en anda av ärlighet, detta har faktiskt hänt flera gånger. Mitt val av ord var inte riktigt "gå pund sand." Jag önskar att det hade varit att PG.

Jag minns hur mycket min man böjd över bakåt när vi kom hem från sjukhuset. Efter ca en vecka för denna kungliga behandling, började jag undra exakt hur lång tid det var verkligen kommer att hålla, eftersom jag visste att det inte kunde vara för evigt.

Det tog inte lång tid innan vi föll ur smekmånad fas av att vara nyblivna föräldrar och började argumentera över allt. Blöjor, bad, sömn, mat, släppa ut hundarna, outfits, hår bågar, besökare, swaddles, nappar, listan över saker vi skulle hitta argumentera om går om och om. Om han inte gör något så gjorde jag det, då blev han gör fel, och i hans sinne, allt jag gjorde var att nag nag nag (som i efterhand kan jag gjorde). Det fanns nätter då det var riktigt dåligt. Man skulle kunna tro att titta på våra friska, vackra dotter skulle vara tillräckligt, men ibland så var det inte.

I början, vårt största argument var över sömn. Jag var så trött från omvårdnad henne varje natt, men han var utvilad efter åtta timmars oavbruten sömn. Det gjorde mig förbannad. Så småningom gick jag tillbaka till arbetet. Jag kände mig skuld för att lämna vår dotter hela dagen, och jag oroade mig för varje liten sak. Gjorde jag packa tillräckligt med flaskor? Har hon tillräckligt med blöjor? Gjorde hon äter tillräckligt? Hade hon bajs dagen? Min man inte oroa dig för någon av dessa saker. För honom, världen var fjärilar och regnbågar. Min förbittring växte.

Livet blev rutin, men det var en rutin som jag inte tror någon av oss var riktigt nöjd med. Ingen av oss hade tid att göra något för oss, tala om för varandra. Vi älskade varandra, men det var bara hårda.

Så en dag hände det. Vi hade båda precis har kommit hem från jobbet. Jag fick skära upp mat för barn, och han frågade mig vad han kunde göra för att hjälpa. Jag sa till honom att det skulle vara bra om han skulle rena flaskor, och så gjorde han. Som jag drivit den skära upp maten på bordet för barnstol, han vände sig om och sa, "Hej, tack för allt du gör för vår dotter och för vår familj. Jag uppskattar det." Jag skit om mina byxor. Det är all tid det tog. Alla dessa dagar och veckor och månader av att vara så trött och frustrerad, och tydligen allt jag egentligen ville var att min man att inse att det inte var för alla för ingenting, och att någon uppskattade det.

Vet du hur många gånger jag sa till min man "tack" under det senaste året? Jag kommer att säga kanske en handfull gånger, och förmodligen främst under de första månaderna när jag kände mig verkligen som om jag behövde hans hjälp och han klev upp. Inte en gång gjorde jag tackar honom för att laga middag varje kväll eller för även arbetar så hårt för vår familj så att en dag, förhoppningsvis snart, jag kan stanna hemma med barnen. Jag har aldrig tackade honom för att han alltid tar hand om hundarna (så att jag inte måste), och att få mat, och att hänga Christmas lights. Jag tackar honom mycket mer nu, och jag tycker det är på grund av det, jag fokuserar nu på vad han gör för att hjälpa i stället för vad han är inte gör.

Livet förändras när du har en bebis. Du kan ändra när du har en bebis. Ditt äktenskap ändringar när du har en baby. Det är så jävla svårt. Någonstans i mixen av det hela, jag glömde den mest grundläggande sak som vi alla lära oss som barn, och något jag vill lära min dotter, kraften av en äkta tack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar