I Don ' t Give A F**k Om att Säga Nej När jag Behöver

Jag har lärt mig den hårda vägen att säga "ja" hela tiden kan vända dig till en dörrmatta, det betyder inte att du är ett helgon. Faktum är att de flesta människor jag känner som säger ja till allt är helt olycklig.

Jag ger noll knullar om att säga "nej" till något eller någon.

Ibland kan man bara inte kan — eller skit, ibland bara vill inte . Det är okej. Bara för att du frivilligt att hjälpa till att slänga ihop en konst att visa betyder inte att du är skyldig att köra nästa baka försäljning.

Innan du vet det, du kommer att gå runt med ett falskt leende som vill skada människor, samma människor som bara anta att du gör det för att du älskar det. Jag tror att det kallas "harm." När jag börjar att känna på detta sätt, har jag kommit att inse att det är mitt sinne säger mig att det är en bra tid för att införa stora N-O.

Här är sju saker som jag don ' t give a fuck om att säga nej till:

1. Sex

Jag älskar min man, men jag har inga problem viskar en typ, "Nej, älskling, inte ikväll." Jag har också fått veta att kasta en "skämtar du med mig just nu?!" ur det följde med en eye roll. Den skuld som är förknippade med detta är ganska nära noll. Sista gången jag kollade, det var min kropp. Om jag vill ha något inne i det, jag måste säga ja först. Förlåt mig för att inte ge ett fuck om Jag vill inte ha några efter rengöring upp puke och lyssnar på Disney Channel hela dagen.

2. Volontärarbete

Ibland är det ett ja, men inte alltid. Volontärarbete är bra och nödvändig för ett lyckligt samhälle. Det är också hårt arbete och jag känner mig inte skyldig att höja min hand varje gång. Jag behöver tillräckligt med energi för att finnas för min familj, som kommer först.

3. Köper Mina Barn Saker

De är inte alltid kommer att ha den största och bästa. Jag tänker inte säga ja varje gång de vill göra något, åka någonstans, eller köpa den dyraste sneakers. Att inte få allt de vill ha bygger sin karaktär, får dem att arbeta hårdare, och uppskattar mer. Jag är säker på att de kommer att tacka mig en dag. Om inte, IDGAF.

4. Titta på Andra människors Barn

Bara för att jag stannar hemma, det betyder inte att jag är tillgänglig för att titta på din kids. Jag har ett liv, och ibland är jag bara för jävla trött för att ta på ett annat barn eller har min dag med att slappa om och göra ingenting avbrytas. Jag älskar att hjälpa till när jag kan, men ibland kan jag bara säga "nej" utan någon skuld.

5. Rude Frågor

"Så, du stanna hemma? Vad gör din man göra?" Nope.

"Är inte du uttråkad?" Detta samtal är det som är tråkigt fuck outta mig.

"Är du inte orolig för hur det blå Popsicle kommer att påverka ditt barn senare?" Nej. Inte du orolig för att din spänd personlighet kommer att påverka dina barn senare?

"Är du inte orolig för att fastställa ett dåligt exempel för ditt barn genom att dricka vin framför dem?" Nä. Jag är mer orolig för Donald Trump. Också, stäng av den.

6. Gör Allt Med Mina Barn

Vi alla gillar att göra saker med våra barn, men det betyder inte att vi tycker om att göra alla de saker med dem. Min man nyligen tog våra barn camping; jag var helt utmattad och hade deadlines att hålla, men viktigast av allt är jag bara inte vill ha för att gå. Jag ville ha min säng. Jag gav en lite fan om det här (även känd som skuld), men jag låter den flyga bort som en vacker fjäril så fort jag kröp ner under mitt lakan med en bok.

7. Att Göra Saker Bara För Att Någon Annan Är

Bara för att alla jag känner är att skicka sina barn till en viss summer camp betyder inte att jag kommer. Min sons kompis var tillåtna att spela ett spel som lämnar mitt barn inte kan anpassa sig tillbaka till den verkliga världen, så nej, han kommer inte att spela den igen när som helst snart. Jag gör vad som är bäst för mig och mitt. En hel del gånger att det låter som att jag säger "nej". Att hålla upp med Jones är ansträngande. Jag ger inga knullar om vad alla andra gör. Jag ger massor av knullar om vad som är bäst för min familj.

Mammor har en stor del i att sätta tonen för sitt hushåll. Vi är viktiga, vi frågan, och vi vet vad som lämnar oss att känna sig som en smutsig disktrasa.

Det är uppfriskande att säga nej utan skuld, utan ursäkt, eller utan att ge ett fuck om det. Vi håller oss till vad som gör våra fartyg kör trevlig och tajt, och vissa dagar som innebär att släppa ett stort fett "nej" flera gånger än att säga ja, och det är en vacker känsla.

ADVERT

Lägg till din kommentar