Att säga "jag Älskar Dig" När Du Hellre Resa Ditt Barn som Hon Stampar Ut ur Rummet

"Du är den elakaste Mamma everrrrrrrr! Jag älskar inte dig! Jag vet inte ens gillar dig!" Ana Lu skrek, stampa på golvet, armar ned vid hennes sida, händer balled i petite nävar ... wait for it... följt av kvintessensen stampa ut ur rummet. I hennes rum hon går, katapulter sig på sin säng, står och rycker i den täcke över huvudet och grymtar oktaver högre än nödvändigt, försäkrar jag får memo hon är förbannad.

Note to self: Får det här barnet i båda klasserna. Hennes naturliga känsla för drama är extraordinära. Min vän har nyligen rekommenderade att jag skulle få Ana Lu i drama klasser, att hon kanske kommer att kanalisera sin inneboende talang för drama i teater, snarare än vårt hem.

Jag kan bara hoppas.

Jag följer Ana Lu in i hennes rum, gå ner på knä bredvid sin säng och försiktigt lägga min hand på hennes rygg. Hon rycker, drar sig undan och grymtar öppet igen.

"Jag älskar dig, Sötnos."

Det är det första jag säga varje gång hon säger att jag är elak eller att hon hatar mig. Missförstå mig inte, det är inte som om jag är alltför glad i nuet. Inne jag är rykande eftersom jag vet att jag byst min mamma-ass att ta upp henne, så att få höra att jag är medelvärdet medan du ställer en grundläggande regeln verkligen gör mig förbannad.

Om jag är ärlig, det är många gånger jag har övervägt att sticka ut min fot att resa henne när hon stampar av alla attityd-y till hennes rum.

Men oavsett min intermittent, ohälsosamma önskan att resa min fem år gamla när hon agerar som en idiot... jag är alltid medveten om att säga, "jag älskar dig".

Jag vill alltid att hon ska veta – nej, det är viktigt att hon vet att hon kan vara riktigt med mig. Att jag kan ta det. Jag frågar henne om hon vill att jag ska stanna. Hon knotar, "Ja," i ett tonfall som kommunicerar, "jag behöver dig, men jag vill inte ha dig."

Jag sitter på hennes säng, börjar gnugga henne och känna hennes petite kropp slappna av under min kärleksfulla beröring. De flesta gånger, när jag sitter med henne för en minut hon återfår förtroende för att min kärlek är ovillkorlig, och jag är cool med sin spazzing ut på mig; hon är redo att vara ensam. Hon mjukt viskar, "Space, snälla." Hon vet att hon behöver ensam tid för att varva ner.

Tack Gode Gud.

Jag är i desperat behov av det också.

Relaterade inlägg: De Multipla Personligheter av en Tween Flicka

ADVERT

Lägg till din kommentar