Vad Jag Säger Vs. Vad Mina Barn Hör

Om Män är från Mars och kvinnor är från Venus, då småbarn måste vara från ett helt annat solsystem. Jag undrar ofta om mina småbarn och jag talar samma språk. Det är vi inte, men när jag har 45 sekunder för mig att jag gillar att slösa bort det genom att begrunda om saker jag inte kan göra något åt.

Översättningar mellan mina småbarn och jag är lite luddiga. Det är som att besöka Frankrike och bad om ett glas vatten på Gaeliska. För allt jag vet, den franska personen jag pratar med tror att jag bara frågade dem om jag kunde köpa en häst med rosa fedora. Och egentligen, vem bär fedoras längre?

Här är några exempel:

Vad jag har att säga: Vänligen plocka upp dina leksaker. Vad mina barn hör: Låt oss leka med bilar och dumpa hela bin på golvet.

Vad jag har att säga: Vänligen äta middag. Vad mina barn hör: Kör din broccoli och morötter runt bordet, upp armen, och över din panna. Då mjau som en kitty non-stop i fyra hela minuter.

Vad jag har att säga: Få Klädd. Vad mina barn hör: Ingenting.

Vad jag har att säga: Snälla sluta ta på det. Vad mina barn hör: Håll gärna vidröra det.

Vad jag har att säga: Att inte hoppa av trappan. Vad mina barn hör: Att. Var. HÄFTIGT! Nästa gång, stoppa och rulla när du kommer från trappor till en full kullerbytta. Rulla sedan till höger i tabellen matsal.

Vad jag har att säga: Vänligen dela med din syster. Vad mina barn hör: Aldrig någonsin att ge henne som leksak. Vakta den med ditt liv. Som det är den sista leksak som du någonsin kommer att ha.

Vad jag har att säga: Nej. Vad mina barn hör: Fråga mig trettio gånger till.

Vad jag har att säga: Du sätter på dina skor. Vad mina barn hör: Ta av din tröja och sätta dina byxor på huvudet.

Kanske ska jag bara gå live på Venus. Om det finns något liv där jag är säker på att den translationella utmaningar kommer inte att vara mycket annorlunda än att prata med mina barn. Åtminstone över det jag förväntar dem att fortsätta ställa samma fråga till mig som är trettio gånger. Jag skulle inte vara förvånad över att se dem som bär byxor på huvudet och rosa fedoras på sina fötter.

Relaterade inlägg: 50 Skäl Att Ditt Barn Kan Vara Vaken Just Nu

ADVERT

Lägg till din kommentar