Det är Okej Att Säga " Nej " till Att Stå Upp I En God Väns Bröllop

För flera år sedan, en gammal college-vän bad mig att vara i hennes bröllop. På den tiden jag var gravid i fjärde månaden och bröllopet var som händer snart, min nyfödda skulle vara bara fyra veckor gammal om han kom i tid.

Så fort hon frågade, de två motstridiga röster i mitt huvud började gå på det.

Du vet vad jag pratar om, misstänker jag. Du vet, att argument som sker i ditt sinne när du ignorerar din magkänsla?

Jag sa till mig själv att det skulle bli bra. Jag kan helt hantera att vara i ett bröllop trots brudtärna klänningar hon hade redan plockat ut såg ut som de hade en inbyggd korsett och push-up-behå. Jag skulle ståta med två överdimensionerade mjölk kannor för brösten, omvårdnad varje timme, och det var inget sätt denna tortyrkammare skulle även täcka mina leka med.

Jag ska räkna ut det senare. Detta är hennes bröllop.

Jag kände en månad efter att jag fått barn, jag skulle fortfarande ser ut om fem månader gravid, så jag gjorde mitt bästa med att plocka ut den storleken jag trodde att jag skulle vara vid hennes bröllop.

Jag kan alltid ha förändrat bråttom om du behöver. Detta är hennes bröllop.

Fyra veckor postpartum var knappt tillräckligt med tid att börja gå på rätt sätt, mycket mindre att gå ner en gång med människor som stirrar på mig i mycket höga och spetsiga spetsen högklackat hon skulle plockas ut. Mina fötter var on fire och bara titta på dem.

Jag ska öva hemma så mycket som jag kan. Jag är säker på att mina fötter kommer att återgå till sin normala storlek då. Detta är hennes bröllop.

Allteftersom månaderna gick och jag blev tenderar att mina två småbarn och växande mage, jag försökte att bli upphetsad om sin stora dag — då kunde jag minns det var det händer, det är.

Jag var en brud en gång, och det var allt för mig på den tiden. Men nu när jag var en mamma, det hela verkade så oviktigt så här i efterhand. Jag kände mig självisk och försökt att sätta mig själv i hennes skor, men jag kunde bara inte.

En helg kryssning var planerat för hennes möhippa och det fanns inget sätt jag skulle kunna svinga det. Inte nog med att jag inte vill lämna min familj för en lång helg, jag hade noll lust att hänga med mina vänner samtidigt som de drack tills gryningen och jag vände min gravida röv och svullna fötter in på 8 p.m. till en säng som inte var min egen, så jag kunde ligga där, inte sova, och saknar min familj så mycket att det var fysiskt smärtsamma.

Spola fram till en vecka före bröllopet och min klänning inte passar alls. Jag hade tur att jag hade en vän som arbetade hennes magi och gjort vissa justeringar i bröstet området och bort push-up-behå. Jag menar, jag hade så mycket klyvning det såg ut som att mitt ansikte höll på att krossas av mina egna bröst.

Jag grät titta på mig själv i spegeln som snor och tårar föll mellan mina bröst, min nyfödda skrek, och mina två småbarn var fascinerad av henne sy-kit och skulle inte sluta jävlas med henne pin-kudde.

Bara suga upp det. Detta är hennes bröllop.

På bröllopet, jag stod bredvid min vän vid altaret medan jag svettades, fortfarande blöder, och började ammande när de sa sina löften. Om någon hade lämnat mig en sax, jag skulle ha klippt mig ut för att klä framför alla under utbyte av ringar.

Barnen var inte inbjudna till bröllopet så min man stannade med barnen i närheten och tog med mig min nyfödda son, så att jag kunde amma honom varje timme. Jag hade planerat att pumpa lite och flaskmatning honom, men några veckor flög av och han var inte ännu att ta en flaska.

Det slutade med att jag önskar min vän väl och lämnar sitt bröllop i början. Hon blev sårad av min brist på spänning runt hennes stora dag, precis som jag skulle ha gjort om rollerna var omvända.

Sedan dess har jag insett en sak: det är tillåtet att säga "nej" om någon ber dig att vara i deras bröllop om du behöver, oavsett din anledning.

Det kommer att spara dig både stress.

Jag borde ha avstått från rätt från början. Jag visste bättre, och om jag hade artigt avböjde (som min magkänsla sa till mig), skulle jag sparade oss både en massa krångel. Jag skulle ha sparat mig en hel del stress, och hon skulle ha kunnat fråga någon som skulle ha lagts till henne dagen mycket bättre än jag kunde.

Det bara kan spara din vänskap.

Inte bara det, jag skulle ha fokuserat min energi på att planera för att få en barnvakt för kvällen, flaska utbildning, min son, och med en fin dag-natt med min man istället för att lära sig att gå i högklackat igen och har en boob dyker upp medan du går ner i kyrkan gången. Min väns känslor kan ha blivit sårad i början, men efter en förklaring på ett trevligt sätt, att skada skulle ha bleknat och har inte varit lika skadlig som det var på den stora dagen.

Det tar tid och pengar.

Att vara i en bröllopet är oftast en enorm tid och finansiella åtagande. Du deltar i en livsförändrande händelse. Det är inte bara en fest för att delta, det är oftast 3-4. Vi har förlovningsfest, bridal dusch, möhippa, repetition middag, sedan bröllopet. Dessa händelser kräver tid, att få en barnvakt, köpa presenter, planering, nya kläder, och flisning på att täcka mat, boende, och dekorationer. Det handlar om att hjälpa bruden.

Anledningen till sjunkande spelar ingen roll. Om du inte kan ge ditt allt, bara säga "nej".

Om du inte tror att du kan, eller vill, ta detta på, gör dig själv och bruden en tjänst och berätta för dem.

Du kanske precis har börjat ett nytt jobb, en familj, eller om du får gifta sig i samma år. Du kan flytta, ta hand om en sjuk familjemedlem, eller bara inte känner för att du känner dem tillräckligt väl för att vara i sin bröllopsfest. De är alla giltiga skäl för att avstå från erbjudandet.

Du behöver inte vara en dildo, naturligtvis, men det är bättre att vara ärlig än att gå igenom med något som betyder så mycket för en annan människa och bära agg hela vägen genom de händelser, såväl som efter, som jag gjorde. Det är bara inte rättvist.

Att säga "ja" av skuld inte göra deras stora dag något bättre.

Jag skulle kunna sitta här och säga att jag hade min vän s bästa intressen i åtanke, och gjorde det för henne, men det skulle vara en lögn. Jag sa ja för att behaga henne eftersom den skuld jag skulle ha känt mig från att säga nej skulle ha påverkat mig alltför mycket. Jag tänkte att jag skulle se ut som någon som inte kunde hantera det. Jag tänkte att jag skulle se ut som en dålig vän. Jag trodde att jag skulle ha henne att göra samma uppoffringar för mig.

Och jag hade fel på alla konton.

Samtidigt som vi kunde prata om det (år senare) och vår vänskap överlevde, det var nära. Ingen vill ha dig samtycka till att göra något (särskilt om det handlar om dem), om du inte vill. Det är bara sårande.

Genom att säga ja till att vara på ett bröllop när ditt hjärta inte är det, är du inte göra någon en björntjänst, så för att vara rättvis för alla inblandade (inklusive dig själv) och artigt avböja. Vem vet, förutom att du sparar stress och en skit massor av pengar, det kan bara spara din vänskap också.

ADVERT

Lägg till din kommentar