Smaka Somrar När Barnen Är Hemma (Utan Att Driva Varandra Galen)

Sommar break tum närmare, jag slits mellan att förutse roligt med alla saker som mina barn och jag kommer att göra tillsammans (att plocka Bär! Road trips! Att bada!) och vetskapen om att det bara är en massa av samhörighet och en hel del fritid, och som sannolikt innebär också en hel del friktion. Plus, som en verk-från-hem förälder som används för att en bra bit av tyst arbete tid i mitten av dagen, hantera mitt arbete även om det finns barn runt om ytterligare komplicerar saker och ting.

Det kan vara bra att avsätta tidigt wake-ups, lunch packning, och läxor för ett tag. Vi alla älskar att bo i våra pyjamas och rulla med vad vi känner för att göra runt huset. Problemet är att det är lite som skräpmat. Det smakar bra på den tiden, men att göra det varje dag, och vi får skranglig och trög. Detta hus lever på rutin.

Efter att ha kämpat med balans mellan roligt och struktur för ett par somrar, jag kan inte säga att den här sommaren kommer att vara perfekt—i själva verket, jag är ganska säker på att det kommer bli vilt bristfälliga—men jag klamrar mig fast till ett par förnuft rädda idéer från smarta vänner, liksom mina egna försök och misstag:

Antingen all in eller ut.

Jag älskar denna artikel från kloka Katarina Newman, som växlar mellan att ge henne tween och tonåring barn full uppmärksamhet och ingen uppmärksamhet alls. Det finns inget av detta "låt-mig-just-in-my-e-post" i mitten av en kort spel eller en promenad, inte heller är hennes barn rätt att avbryta sin arbetstid för mindre frågor (som jag, Newman arbetar från hemmet). Detta låter henne vara helt tillgängliga för sina barn, och sedan fullt tillgängliga för hennes eget arbete, så att hennes barn är både säkra på sin förmåga att roa sig, och i sin mammas uppmärksamhet.

Jag är inte bra på det här, men jag jobbar på det. Även om jag bara diska, eller jag behöver 20 minuter oavbruten för en dusch, jag måste påminna mig själv (och dem) att de kan vänta . "Jag ska avsluta här, och då kan jag hjälpa dig/spela med dig/läsa det för dig." De kommer att lyckas, och det kommer att gagna oss alla.

Ta grannar.

I denna förälder arrangeras playdate vår värld, sommaren inte ser ut ungefär som vår barndoms somrar på vandrande närheten. Så många barn nu i läger eller under uppsikt av en förälder, att det är svårare att bara öppna dörren och ge våra barn den friheten. Mina grannar och jag arbetar på detta. Vi vill alla få våra barn utanför mer. Så vi har lagt till varandras mobilnummer till våra egna telefoner, och vi ska sms: a gruppen saker som att "barnen är i den främre gården i sprinkler, din är välkommen" eller "sparka min grabb utanför, någon som finns att spela?" Bonus: Vi har alla blivit närmare, inte bara barnen.

Planera och underhålla en grov struktur.

En vän till mig som arbetar heltid har hennes barn sitta ner med sin assistent i början av sommaren och göra en önskelista av aktiviteter, balansera låg kostnad och fria aktiviteter med vissa speciella tillfällen utflykter. Jag gör det också, och det uppfyller två mål för att hantera förväntningar och lägga till lite struktur till vår kalender.

På samma sätt kan en liten daglig ordning går en lång väg. "Vad ska vi göra idag" kamp kan lätt förvandlas till timmar av tröghet. Några veckor i vårt hus, att struktur är en morgon läger för alla barn. Varje vecka, det är inga skärmar alls förrän på eftermiddagen. Sent på eftermiddagen kan vara simma tid. Kvällarna, kan det vara baseball spel. Vad din familj val, lite av att veta hur dagarna kan gå är betryggande för alla.

Koppla av i sommar.

Lite struktur är bra, ja, men det heter semester för en anledning. Det kommer att kännas annorlunda än läsåret liv. Ingen, förälder eller barn, kommer att få så mycket officiella arbete. Så kanske låt oss backa lite på matten arbetsböcker? Vi föräldrar kan stå för att lätta upp även—vi kan sannolikt bygga en bit av en sommar schema i vårt eget arbete, oavsett om det är kortare timmar eller *gasp* vidta alla som semester vi har rätt till.

I mitt räkna ut sommar och rädda vårt förnuft med lite rutin, jag vet att jag måste hålla mina ögon på den magiska, för—den klibbiga värmen och mullrande åska, lång twilights och firefly blinkar, flip-flop enkel sommaren dressing. Jag vet också att det är alla flyktiga och att var och en av mina barns somrar markerar ytterligare ett steg närmare sommar jobb och praktikplatser och då—för snart kommer det första vuxit upp sommaren när de inte kommer hem alls.

När vi sliter vårt hår över syskon gnabb och våt simma handdukar över hela golvet, det är lätt att glömma: Nu är det dags att ta lata promenader i skogen och låt dem leka vid bäcken. Nu är det dags att ibland kasta ut "bör" och ha glass till lunch. Nu är det dags att blåsa bubblor och ha baddräkter på picknick bord och kvar på gården tills den dunkla ljus bleknar.

Denna sommar är nu, och det är vårt att njuta och njuta. September, och alla Septembers att följa, kommer att komma snart nog.

ADVERT

Lägg till din kommentar