Sparar Ansikte: Att Botox Eller Inte Botox?

Jag har träffat mig själv många gånger vid förhandlingsbordet i mitt sinne för att diskutera möjligheten av Botox. Att injicera eller inte att injicera? Det är freaking fråga. För tre år, jag har stagnerat i ett tillstånd av obeslutsamhet, övertygade mig själv om att det är dags för ett möte, för att sedan prata mig ur den tanken helt och hållet. Jag önskar att jag kunde koka ner det till en uppenbar anledning till att jag kunde lösa, men det är lite av en massa saker som håller mig tillbaka.

1. Lite Rädsla

Oavsett hur många gånger jag läst studier att försäkra mig att ingen människa har någonsin lidit döden från kosmetisk användning av Botox, att jag fortfarande orolig för att jag kommer att bli det första fallet. Jag har fantiserat mycket om hur jag kunde gå ner i historien, men "den Första människan som Dör av Kosmetiska Botox" är inte ett av scenarierna. Bortsett från förestående död, jag fruktar att min injektioner kommer att gå oseriösa och mitt ansikte kommer att ta på en ostadig form—något som i en tecknad film—och mitt enda alternativ kommer att vara ett komplett ansikte transplantation. Vem har tid för det?

2. Lite Synd

Jag kallar det "att ta hand om min hud, så det låter inte förgäves. Jag utför en natt-tid ansikte-tvätt ritual som rivaler uthållighet av en Olympisk maratonlöpare. De produkter jag använder på mitt ansikte är noggrant undersökt innan de blir en av de 10 stegen. Men när jag säger till mig själv är det äntligen dags att dra igång på Botox, jag börjar fåfänga-skäms över mig själv. En röst i mitt huvud viskar, Hur långt ska du gå? Men hur är det att spendera hundratals dollar på ögonkräm, microdermabrasion och face serum mindre fåfäng än ett fåtal enheter av vätska ungdomar? Fåfänga med något annat namn skulle lukta som narcissistiska.

3. Lite av Stolthet

På en särskilt bra dag, jag känner mig helt emot mitt ansikte med alla sina linjer, blotchiness och ärr. Dessa dagar inte kommer naturligt, utan är resultatet av min avsiktlig ansträngning för att bekämpa frestelsen att granska min reflektion. Dagar av acceptans är svårt vunna strider för mig, vilket är varför en del av mig tror att få Botox skulle innebära att jag kastar den prestation bort. Det skulle vara som att ge alla mina ansträngningar att höja sig över min fåfänga mitt finger.

4. En Liten Bit av Skuld

Jag är rädd för Botox kan vara som popcorn—när jag väl börjar kan jag inte sluta. För sanningen är, att jag vet att jag kommer att älska resultatet. Jag känner redan stor tillfredsställelse när jag står framför spegeln och radera mina 11s genom att dra mina ögonbryn för mina öron, eller praxis vilar tik ansikte tills min panna rynkor smälta ner till en viskning. Jag kan föreställa mig vad Botox skulle göra för mitt ansikte, och jag skulle ljuga om jag sa att den visuella gjorde mig allt annat än överlycklig. Då jag föreställer bill. Kommer jag att känna ånger för att spendera pengar på mitt ansikte när det kunde ha gått mot något för mitt barn?

5. Lite Lat

Som min ålder ökar, så kommer min Att-Göra-Lista av Personliga Underhåll. Att lägga ett större ansvar för att listan är att ställa en hel del. Mina lata ben säger att jag inte vill räkna ut logistiken för att få mig till ett möte varannan månad. Kanske jag kommer att vänta ut det tills det är en one-stop-shop i gallerian. Jag kommer att gå in i ett bås och har mina tänder vit, Botox injiceras och min skunk rand av grå färgad, alla i 30 minuter eller mindre! Det kommer att bli en bra dag när robotar kan göra oss yngre.

Med alla dessa faktorer pekar bort mig från nålen, det är en fråga som alltid drar mig tillbaka, den som frågar, Har ni inte lidit tillräckligt? Jag klaga hur gravitationen har haft sin väg med min kropp och stöna när jag färga mina grå hår var tredje vecka. Jag reminisce om de djupa, oavbruten sömn och energi i min 20-talet och början av 30-talet. Men mest av allt, jag utföra ett upprop för brott som att mitt ansikte har fallit offer: acne, rosacea, basal cell carcinoma, kråka fötter, skratta linjer, stora porer. Efter att uthärda alla dessa katastrofer, jag känner att jag är skyldig någon vedergällning. Botox är mitt stridsrop för rättvisa.

ADVERT

Lägg till din kommentar