5 Saker SAHMs Behöver För Att Få Helvetet Över

Första gången jag hört det en gång, sedan ungefär tusen gånger: "Du har ingen rätt att klaga eftersom du får stanna hemma med dina barn hela tiden!" och "jag har missat så många milstolpar för att jag jobbade, och hade du aldrig att missa något!"

Sant, och typ av sant. Jag ser dem hela tiden, men jag gjorde arbetet under det första året efter att min äldsta son var född, så jag missade några saker. En galen beslut gjordes när jag blev uppsagd från mitt jobb—att jag skulle stanna hemma med vår son. Jag var i extas. Jag var utbränd från min karriär och saknade min son.

Snabbspola framåt tre år senare, och lägga till en annan liten pojke, och jag har definitivt upptäckte att det finns för-och nackdelar med att stanna hemma med dina barn, precis som i alla beslut som vi fattar. Efter år av känslomässiga upp-och nedgångar som en SAHM Jag har kommit att acceptera att det finns vissa saker som jag måste komma över för att bli en bättre mamma och en allmänt mer förnuftig person:

1. Den Skuld

Jag tror att jag ägnade det första året för att stanna hemma med mina barn så dåligt samvete för att kunna stanna hemma med dem. Jag kände mig som dom släpps på mig eftersom jag inte bidrar till samhället på ett sätt som jag kände var tillräcklig. Jag kände mig skyldig att prata med mina vänner om arbete, känsla som om de inte kunde relatera till mig så mycket längre eftersom jag inte hantera stress på ett jobb och bilda familj.

Jag fick en impuls att förklara för alla att ekonomiskt var vi kämpar för att få det att hända och vår livsstil har förändrats dramatiskt som följd. Denna skuld har nu ersatts med enstaka tänkte att jag kanske borde gå tillbaka till jobbet—speciellt eftersom när min son blir arg på mig, skriker han, "Du är avskedad!" Och jag känner mig skyldig för att jag ska berätta för honom att han inte kan sparka mig eftersom "jag sluta!" Men mest överraskande, vad jag har funnit är att mina sanna vänner som aldrig dömt mig, och en person som gör att jag känner mig skyldig mig.

2. Att Inte Vara Supermamma

Visste du att det finns mammor som inte tillåter sina barn att bära skor på park? Tydligen är det inte naturligt. I själva verket, genom playdates, samvaro, och mötes-och moms genom andra mammor, jag har funnit det finns några ganska super mammor där ute. Jag kände att jag bleknade i jämförelse med dessa SAHMs och arbetande mammor som inte bara ammade sina barn, men också gjort bakverk av deras bröstmjölk och kvinnor som inte bara gjort mat men även gjorde sina barns krämer, tandkräm och rumpa grädde.

Låt mig klargöra en sak: jag är inte narr av dessa kvinnor. Jag jämförde mig själv med dem. Om de kunde utföra allt detta, varför tog det mig 45 minuter att få ut genom dörren för att komma till parken, och vad fan det var min son som bär?! Jag tror att nyckeln till att komma över detta var att erkänna att jag är inte den typen av mamma. Men jag är en kärleksfull mamma, och det övertrumfar allt annat. Jag fick spendera en timme att göra sötpotatis cookies, men det tog bara tre sekunder för min son att ta en ur hans mun och kasta den på golvet. Han verkade även för att skaka på huvudet i misstro när han gick bort.

3. De Beklagar

När min son var ett år gammal och jag började stanna hemma, jag var inte medveten om tanken att jag kunde ha ett svårt barn (eller starka viljor som vissa skulle kalla honom). Vid runt 2½, började han med svåra känslomässiga sammanbrott, och han har fortsatt att hålla oss gissa ända sedan dess. Han är benägen att sensorisk överbelastning. Du kan möjligen ha sett oss ut och om—jag är den kvinna som bär den bar överkropp, skrikande barn i hela affären.

Det är svårt. Det är svårt när man vill vara ultra-hip mamma med en i sele på bröstet och den andra frågar snällt om han kan gå och göra hans säng eftersom det är bara att kul. Så, ångrar jag mitt beslut att vara en SAHM, frågar du? Definitivt, minst en gång i månaden. Jag vagt minns den gamla goda tiden när jag tappade min son och gick till jobbet. Ibland kände jag att jag var mer överraskande present till min son när jag kom hem. Nu har jag ett jobb jag är utbränd från, men på något sätt gnista blir upplyst och återfå jag all min styrka. Ikväll, min son sa till mig efter att titta på, Cloudy With a Chance of Meatballs 2 att avsluta sekvens där krediterna roll var "det vackraste" har han någonsin sett. Och då, han är helt inlösta själv!

4. Illusionen av en Perfekt Äktenskap

Detta sprickor upp mig på grund av någon anledning tänkte jag stanna hemma skulle göra mitt äktenskap starkare . I stället för de frågor som har kommit upp till ytan efter att dela våra liv tillsammans så här länge, tillsammans med att ha barn och finansiell press, har tagit en vägtull.

Efter en dag med mina emotionella son, jag är ibland kvar utmattad. Min man jobbar hela tiden, och ibland kastar saker när han är hemma för långa perioder av tid, så galet som det låter. Folk säger att vi är en stor match. I hemlighet, det finns dagar som jag tror att vi ska träna vår stress med en gammal hederlig boxningsmatch. Jag har en rytm med barn, även om det är lite udda, och han har problem med att veta när att ringklockan i.

Att vara gift är en komplicerad dans för att se till att ditt barn är glada, för din make / maka är glad, och du är personligen glad. Det är som en av er försöker vals, medan andra försöker att dansa tango, och vad du hittar är att det kan vara lättare att bara göra upp din egen dans.

5. Självtvivel

Det är ganska uppenbart att jag har tvivlat på mig själv som förälder sedan början av min resa genom moderskapet, och visst, jag känner mig skyldig om det också. Men det är dags för det till slut. De utmaningar som jag har stött på än så länge som en mamma ibland överväldiga mig. Jag ser mig omkring och se andra mammor som kan balansera så mycket mer och ser bättre ut att göra det. Jag har barn som bär inga skor på park, men inte för att jag hjälpte honom att ta bort dem. Han är en vild pojke, och jag är hans mamma—bristfällig och vissa dagar inte så super. När jag bär min yngsta i Ergobaby, det ser ut som en liten varelse som kämpar för att komma ut ur mitt bröst, armar fäktar och skriker. Han hatar det. Men det är inte problemet. Problemet är, alla bilder i mitt huvud av den mamma jag ville vara skruvas upp min förmåga att vara den bästa mamma jag kan vara. Att är det lektion.

Oavsett om du är en förälder som arbetar, en stay-at-home förälder, eller verkligen super, en ensamstående förälder som arbetar, skapar en kärleksfull miljö för dina barn är halva slaget. Barn behöver också starka förebilder och som inkluderar visar självförtroende och själv-kärlek. Nu, även på dagar då jag känner mig nere, jag gör en punkt att inse att jag är lycklig att kunna stanna hemma med mina pojkar. Det har varit min största glädje och min största utmaning.

Har jag verkligen en anledning att klaga över att vara en SAHM trots allt? Svaret är ja, absolut. Men bara så länge jag är villig att förändra det som inte fungerar och omfamna saker som gör mig speciell för mina pojkar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar