Kan inte En Stay-At-Home-Mom Få Lite Kärlek?

Jag var en stay-at-home pappa en gång, för nästan två år. Jag var inte ett fan. Men det var inte min frus fel.

Det var tråkigt. Det var att isolera. Det var ansträngande . Ja, jag limmade med min son, och vi hade massor av goda tider, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte föredrar att gå till jobbet för att vara hemma hela dagen. Det är delvis därför jag minns de dagar som nu när min fru är hemma med en ny baby jag är fast besluten att hjälpa henne så mycket jag kan.

Det spelar ingen roll om du är en mamma eller en pappa, en man eller en kvinna, som bor hemma med barnen är hårt arbete och förtjänar uppskattning, respekt, och en och annan hjälpande hand. För oavsett hur mycket du njuta av att bo hemma med barnen, när din make / maka går i dörren på 5/6/7 p.m., det är hans/hennes tur. Ingen ger mindre knullar än en förälder vars skift är över. Min son kan vara täckt i Vaselin och Sriracha och den minut som jag går in i det huset hon ska lämna honom till mig och göra en raka spåret till vin.

Vilket är bra. När jag går i, det är min tur. Som en arbetande man, som tar över om ett par timmar är en av de saker jag kan göra för att lindra min fru belastning.

Första saker först, när hon har en chans att gå in för en girls' night? Jag säger till henne att jag tar hand om barn—både som natt och nästa morgon—och att ha kul. Detta ger henne en chans att spela med vuxna för lite, vilket kan vara en lyx när du är en SAHM som tillbringar hela dagen inne med barnen, och blåsa ut lite ånga. Men jag är inget helgon. När barnen är i säng, jag har huset för mig själv, vilket innebär att jag kan titta på att Netflix film hon inte har något intresse av eller slutspel utan gnäll. Dessutom, varje kväll hon kommer ut ur fängelset är en bank för mig!

Ett annat hett tips? När du kommer hem, lägger inte till röran (eftersom det kommer att vara en enda röra). Och skulle du bättre att inte nämna jävla röra jävlar; du prova att valla en 5-åring och en bebis utan några Lego, tvättservice, och överblivna yoghurt nedskräpning vardagsrummet (allitteration!). Tappa inte ditt arbete väskan och jackan på golvet, inte sparka av dig skorna i mitten av sovrummet, inte gå direkt till kylen och lämna kapsyler på köksbänken. Hantera yo shit .

Min fru bokstavligen bara texted mig om att barnet hade en blowout, sätta händerna i det, och började måla väggen. Jag tror att det minsta jag kan göra efter att hon har haft en dag som inte kasta min egen skit runt när jag kommer hem.

Om du är på väg att släppa något när du går i, kanske gör det lite ta-ut, så hon inte behöver laga mat, eller en flaska vin så hon inte har något emot att laga mat, eller en bukett blommor. Gör något tankeväckande att lätta sin last är alltid välkommen, men så är att låta henne veta att du uppskattar henne och vad hon gör för din familj varje dag.

Låt henne veta att du vet hur svårt stanna hemma med barnen kan vara, eftersom den på sitt eget sätt, det är så stressande och tröttande och psykiskt påfrestande som att slå tidsfrister på kontoret, och svara på samtal kunden, och att hantera en detaljstyrning chef. Inte förringa vad hon gör. Nej, hon har inte pendla, för att hon inte stämpla in och ut, att hon inte får en lön. Men som inte gör det hon gör är något mindre värdefulla eller utmanande. Visst, om du skruvar upp, du kommer att få sparken, men om hon skruvar upp, är en av dina barn dör. Ingen press här inte!

På helgerna, när ni båda är hemma, få upp och göra kaffe. Ta med barnen till lekplatsen så hon kan sova i. När du arbetar i ett kontor fem dagar i veckan, helgerna är en respit. När du arbetar hemma sju dagar i veckan, helger knappast registrera dig. När du är där, se till att du faktiskt det . Ni båda har heltidsjobb, bara på grund din make / maka inte på ett kontor gör det inte mindre legitimt. Helgerna är verkligen inte en semester för vistelse-at-home förälder, och den förälder som arbetar ska inte behandla dem som en heller. Förutom, att vara förälder är ett heltidsjobb för er båda, även om du har olika roller och bidra på olika sätt.

Och kom ihåg, du behöver inte vara en mamma att stanna hemma med barnen, så allt det här går för att arbeta fruar också. Utom kanske bukett blommor del (killar inte bryr sig om blommor.)

ADVERT

Lägg till din kommentar