När En Stay-At-Home-Mom Väljer Att Gå Tillbaka Till Arbete

Jag visste att min fru, Mel, kommer tillbaka till arbete var på väg. Eller åtminstone trodde jag det var. Hon hade varit en stay-at-home-mamma för flera år, och även om jag hade blivit van vid det, och vi hade turen att kunna få det att fungera ekonomiskt, hon ville för att göra det. Hon var redo, och hon hade mitt fulla stöd, naturligtvis.

Vi hade gått igenom några arrangemang under våra 13 år tillsammans. När vi gifte oss, vi var unga, 22 år gammal, och vi båda arbetade. Mel hade ett heltidsjobb, och jag arbetade deltid samtidigt som jag avslutat college. Sedan gick jag till forskarskolan, och Mel blev en stay-at-home-mamma under flera år.

När jag slutat skolan arbetade jag två jobb medan Mel tog klasser på nätet och omsorg för våra barn. Det var en kort tid när jag var en stay-at-home pappa medan hon arbetade en praktikplats.

Det är klart att vi hade gått igenom några förändringar, men jag ska erkänna, Mel stanna hemma med barnen medan jag arbetade hade varit den minst komplicerade, åtminstone från mitt perspektiv. Men naturligtvis skulle jag säga. Jag var den som gynnas mest av det. Mel vara hemma hela dagen gav mig flexibelt för att fortsätta min karriär med lite oro för vård av barn. Jag visste att mina barn var i goda händer — de bästa händerna.

Men när Mel erbjöds en möjlighet att arbeta utanför hemmet i våra barns skola, att bygga upp deras nya trädgårdsarbete program (hon studerade trädgårdsodling i skolan), hon var extatisk. Det var det perfekta jobbet för henne. Hon skulle kunna använda sin examen, hon skulle ha somrar utanför med barnen och skolan som prisvärda dag tar hand om våra barn på samma plats som hon arbetade. Det var precis vad hon ville.

Och hon kommer att berätta för dig, viktigast av allt, att det fick henne ut ur huset.

Att vara en stanna-hemma-förälder kan vara ganska isolera. Mel och jag hade pratat om det innan, men det var inte förrän jag tillbringade tid i hennes skor som jag fullt ut insåg vad det egentligen var. När du är en stay-at-home förälder, med din partner kommer hem efter en lång, varm dag, instängd innanför fyra väggar med vilda barn, kan känna sig som en kall dryck av vuxen konversation.

Och ändå, när Mel kontaktade mig angående jobbet, jag ska erkänna, det gav mig en paus. Jag ville vara glada för henne, men samtidigt visste jag att det kommer att lägga till ytterligare en nivå av komplexitet till vår redan upptagna liv.

Vi stod på verandan till vår lilla Oregon hem, våra barn som leker på gården, när hon berättade det för mig.

"Är du säker på att detta är vad du vill göra?" Frågade jag. "När vi gifte oss, allt du ville göra var att vara en stay-at-home mor. Är du säker på att du vill ge upp? Vi gör okej med pengar. Du behöver inte arbeta."

Mel ge inte vad jag sa mycket tanke. Hon svarade omedelbart med att, "Ja." Hon stannade för ett ögonblick. Därefter gick hon vidare, "jag vill göra detta. Jag älskar barn, men jag vill göra något som inte bara dem. Och jag vill använda min examen, och jag verkligen inte bryr sig om vad någon tycker. Detta är för mig."

Jag tänkte på alla de stöd hon hade gett mig genom åren. Jag tyckte om hur hon arbetat medan jag gick i skolan, och tittade på barnen medan jag gick i skolan. Jag tänkte på alla de papper hon korrekturläsa. Jag tänkte på hur jag släpade in henne från Utah, till Minnesota, till Oregon till grad skolan och jobb och möjligheter. Även om jag visste att våra liv var på väg att växa mer komplicerat med henne att gå till jobbet, det var på väg att lägga till något fördelaktigt för hennes liv, och hennes man, jag visste att det rätta att göra var att stödja den kvinna som jag älskade för att hon skulle alltid stöttat mig.

Så vi gick för det.

Mel har arbetat på skolan i nästan ett år nu, och under den tiden har jag varit tvungen att kliva upp mer med vård av barn. Inte för att jag inte hugga i innan med barnen, det gjorde jag. Vi har alltid varit ett team. Det är mer att jag kan inte bara gå upp, redo och gå till jobbet som jag brukade. Våra morgnar är mer kaotiska nu med Mel och jag både sig redo för arbete medan jonglering uppgifter för att få barnen redo. Och precis som Mel gjorde med min karriär, jag har spenderat mycket tid på att hjälpa co-författare och korrekturläsa utbildningsbidrag för hennes trädgård projektet. Jag har tillbringat helgerna hjälpa henne bygga trädgård lådor och drag jord i vår pickup.

I grund och botten, jag har stött på henne på samma sätt som hon alltid stöttat mig. Och jag antar att i en situation som denna, vissa människor kan säga att de gör dessa saker, eftersom de är skyldiga sina frun något, och till en början, det är vad jag trodde.

Men nu, jag tror inte det är vad det handlar om. När en stay-at-home-mom går tillbaka till arbetet du bör stödja övergången oavsett om du behöver pengarna eller inte, och det borde inte handla om hur mycket de stödde dig i det förflutna. Det ska handla om partnerskap. Det bör handla om att betala, inte om vem som är skyldig vem. Inte för att du inte tycker om dessa saker och vara tacksam, att du borde.

Men verkligheten är, Mel och jag är i det här tillsammans. Jag vill att hon ska vara lycklig, och jag vill att hon ska fullfölja sina drömmar. Jag är övertygad om att hon känner samma. Men i slutändan, det är vad äktenskapet handlar om. Det handlar om att titta på vilka möjligheter du har och önskningar och drömmar på den person som du är med och gör allt du kan för att stödja dem i dessa sysselsättningar. I gengäld, det är bra att känna sig säker på att personen du är med kommer att göra detsamma för dig.

Nu planerar vi in våra dagar runt båda våra arbetsscheman. Vi jonglera barn. Vi diskuterar vårt arbete prioriteringar, tidsfrister och skyldigheter, och även om det är lite mer jobbigt för mig ibland, Mel är uppenbarligen en mycket lyckligare. Och som gör allt värt det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar