Jag är Inte Ledsen att jag Vill att Min Karriär Tillbaka

Om jag hade det att göra igen, jag skulle inte ha valt att vara en SAHM.

Där, jag sade det.

Missförstå mig inte, dock. När jag bestämde mig för 13 år sedan för att stanna hemma med mitt första barn, jag gör det som är rätt för vår familj på den tiden. Vi var unga, bara börjat, och det gjorde god ekonomisk mening för mig att stanna hemma och sköta huset medan min man jobbade. Och, efter år av att vara i arbetskraften, jag välkomnade möjligheten att sakta ner och utforska glädjen av moderskap på en daglig basis.

Jag gick ifrån till en lönsam, stimulerande karriär, och jag såg aldrig tillbaka.

Jag tillbringade de kommande åren i skyttegravarna av moderskap, spendera långa dagar med blöjor, flaskor, och vredesutbrott. Jag fann tillfredsställelse i att höja glada barn, och för en lång tid, det var nog att jag var en mamma. Jag var nöjd. Nöjer sig med att låta mina barn vara mitt fokus, jag ignorerade den lilla rösten i mitt huvud som undrade ibland om jag lämnar min karriär bakom sig för att bli en SAHM var rätt sak . För det mesta, jag kunde tysta den rösten, skjuta långt bort i bakhuvudet.

Tills nu.

Dessa dagar, mina barn är äldre åldrarna 10 och 13. De behöver mig mindre och kräver så lite av min tid. Mitt hus är tyst när dörren slår på 7:30 på morgonen, och det finns bara så många massor av tvätt man kan göra för att stanna upptagen. Efter en period av anpassning när min dotter gick i skolan på heltid, jag har hittat rätt balans för montering i några frilans uppdrag här och där medan det fortfarande är tillgänglig för min familj. Jag var "att arbeta" men var fortfarande den förälder på samtal för sjuka barn pick-ups och närvaro i skolan händelser.

Jag var glad att göra det, för en tid. Jag kände mig som jag var att få det bästa av båda världar, jonglering min professionella själv och min mamma själv. Jag ville vara tillgänglig för mina barn, men det enträgna dragkamp damning av min professionella sida var börjar att dra hårdare än någonsin. Som mitt författarskap har blivit mer framgångsrik och nya möjligheter har kommit min väg, jag har hittat mig själv brottas med mina plikter hemma och jagar min professionella drömmar.

När jag tittar på disken i vasken och tvätt i högen, tror jag, När är det min tur? Jag finner mig själv ofta arg och förbittrad som min mamma arbetsuppgifter är att binda mig ner. Jag är arg på mig själv för att de tar så bra hand om min familj, att det märks när tvätten är för sent eller skafferiet är tomt. Jag känner mig som om jag rasande mot tvätt-maskin. Jag är klar att vara städerska, kort ordning kock och chaufför; jag är redo att vara VD för mig och min professionella behov. Barnen är gamla nog att göra sin egen tvätt, och ingen kommer att dö om de måste äta mindre av papperstallrikar. Det går att ändra runt här, eftersom detta mama har drömmar för att jaga. Och om det innebär att färre hemlagad mat och lite extra damm på soffbordet, så var det.

När får jag gå bort från min SAHM jobb och ta ett flygande språng tillbaka i min karriär?

Den tiden är nu.

Och jag är inte det minsta ledsen.

För tretton år, jag har gett av mig själv till alla runt omkring mig. Jag har lagt upp en karriär som jag är nu äntligen att kunna återuppliva, blåsa nytt liv i, och jag är redo.

Jag kommer inte be om ursäkt för att vilja dra sig bort från min roll som Mamma och att arbeta mot en roll som en kvinna vars barn kommer att lämna för college under de närmaste åren. Precis som jag arbetat för att omdefiniera mig själv när min sista barnet gick i skolan, jag är inför det faktum att i några korta år, jag har halva mitt liv fortfarande framför mig att verkligen jaga mina drömmar. För att få tillbaka det jag förlorade när jag lämnade den professionella världen som mina barn kom.

Jag kommer att kunna vara självisk i mitt val. Jag kommer att kunna fatta beslut om min karriär, utan att behöva oroa bilpool och dagis och skolan spelar. Jag kommer att kunna arbeta långa timmar och lägga tid på något som fyller mig och väcker min kreativa sida. Jag kommer att träffa min man för drinkar efter jobbet och har intressanta saker att säga som inte innehåller rapporter om våra barn och deras skolgång.

Medan jag inte skulle byta erfarenheter jag hade med mina barn så de har vuxit, jag undrar fortfarande till denna dag hur det var kunde jag kasta en professionell karriär ut genom fönstret så lätt. Hur är det att jag gick därifrån utan en blick bakåt? Jag inser nu att allt jag gör professionellt i framtiden kommer att betyda så mycket mer för mig, eftersom jag vet hur svårt det är att slåss din väg tillbaka till den person som du brukade vara.

Jag var en gång en kvinna med en fantastisk karriär och professionella mål.

Jag kommer alltid att vara mamma och som aldrig kommer att förändras.

Men, mycket snart, kommer jag få vara den riktiga jag igen.

Och jag kan inte vänta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar