Ryan Adams som Omfattas Taylor Swift: s "1989" Och Det är Awesome

Massor av människor album varje år, och de flesta av dessa album är full av låtar lyssnare har aldrig hört innan. Helt ohörda verk, som besatt över i ateljéer och kaféer och källare, hällde ut av brustna hjärtan och omvandlas till magiska-original-konst-bla-bla-ord-ord-ord. Ärligt talat, dessa album låter som en hel del arbete. Så för de flesta av igår, jag snurrade och re-spunnet en skiva full av låtar som hade memorerat de flesta av planeten Jordens sista Thanksgiving.

Efter månader av bråkade, Ryan Adams är full-album, en låt-för-låt cover på T-Swizzle är 1989 kom ut måndag, och jag tror jag talar för alla när jag säger, "Sluta kalla henne T-Swizzle, man. Du är en jävla vuxen." Självklart, det är inte säsongens viktigaste album, Amerika har fortfarande en solid åtta till tio år reserv av Ryan Adams låtar, och människor som redan verkar veta detta Taylor Swift karaktär ganska bra. Men här är vi, pojke kontra flicka i World Series of music love, två av dem kastar beundran softballs till varandra på nätet och ganska mycket knuffande våra ansikten i konstiga känslor av äkta ömsesidig uppskattning och glädje. Snabbt kallas in till en Adams radio intervju i går och sa att hon råkat sjunga hans vimsig, drömska melodier på sina shower. Jag menar, det är 2015, vad är det vi ska göra med denna mycket positiv förstärkning ? Hata på 1989 är som att hata, jag vet inte, cake pops eller behandla som ett barn bilder eller när en främling erbjuder dig ett paraply i en regnstorm. Om du säger nej, ryck i det här fallet är förmodligen du.

Eftersom Internet gillar listor, här är fyra anledningar till att lyssna på detta album (Gör barnen fortfarande säga "album?") idag:

1. Det kommer att ta dig med kanske 45 minuter—låt oss alla bara koppla av.

2. Det är egentligen inte en täcker album ändå. Det är mer en drömmande, kinda druggy Kalifornien-version av ett Snabbt, tungt på reservdelar arrangemang och sång echo tricks från 1987. "Tomma Rymden" är knappt det, "Hur Du Får Flickan" är alla haze och syntar, och jag är ganska säker på att Adams visade "Shake It Off" till "jag är on Fire", som är det som ger mig förvirrande känslor.

3. "Dåligt Blod!" Allvarligt, Adams förbättrar den enda låten på "1989" som behövde det. Detta överlämnande är det perfekta resultatet av en resa genom några Ryan Adams Konvertering Maskin, alla jangle och ont; han fann land sång i låten landet sångare gjorde en pop låt–vilket är en hel del matematik, tyvärr.

4. 1989 är full av riktigt bra låtar (även om det hjälper att, till skillnad från de flesta av hennes publik, jag var vid liv och att lyssna på musik i faktiska 1989). Någon som en gång frågade mig hur många låtar på en post du måste ha för att kvalificera sig som "tycka om ett helt album," och för mig, med 1989 det är som åtta. Jag gillade färre låtar på den sista Springsteen album med en hel del. Antalet gånger jag har spunnits 1989 jämfört med Kendrick ' s record är inte ens värt grafer. Den nya, självmedvetna, mind-behandlingen Apple musik-app är som, "Är vi även att hålla detta Father John Misty-post, eller...?"

Denna sista del har förstört mycket av mitt sista år. Om godkännande av 1989 har förlorat mig respekt för kanske ett halvt dussin faktiska icke-Internet-folk jag har känt i flera år. Jag menar inte att metaforiskt, som de kort kommit bort eller om vi haft skämt om vår åldrande musik smak. Jag menar att deras ansikten föll, sina axlar sjunkit och de tittade på mig med vädjande ögon väntar på en punchline som aldrig kom. Och sedan försvann de, efter att ha beslutat värdet av vår vänskap inte eclipse min att kunna nynna med i "Välkommen till New York." Min vän Anna som förmedlas sådan besvikelse på de nyheter som du tror jag bara berättade för henne att jag tappade ett piano på sitt hus. ("Du introducerade mig till Josh Ritter!" hon skrek misstroget på ett någorlunda högt tapas restaurang. " Vem är du ?") Ja, du vet vad de säger om haters.

Sedan igen, kanske vi alla overthinking detta nonsens. (Vänta—människor overthinking musik på Internet? Ja, jag är här för att berätta att det har hänt.) Jag har aldrig träffat henne eller fått ett tack för alla dessa lådor med choklad, men Taylor verkar som en människa av hög kvalitet, och jag är inte säker på om du har märkt det, men vi verkar att hålla på att förlora människor som vi trodde var det. Adams är att ha roligt, och tydligen faktiska kul, inte Snäll för att Vara en Idiot kul eller Hoppas Vi är på Skämt kul. Det är bara människor som gör något knäppt, träffa en fin balans mellan nyhet och kvalitet och Instagramming bejesus reda på det så vi kan få med i skämt—eller inte-skämt, oavsett. I båda fall, ge mig posten. Ge det. Med en cake pop.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar