Att köra Med Fel Publik: Mitt Bästa (och Värsta) Stafett

Jag hade obetänksamt gick med ett team för ett nytt lopp i Portland, Oregon, som kallas 8 Spår Relä, en 24-timmars stafett och musik festival med en 70-tema. Min vän Lee Ann var den enda lagkamrat jag visste. Hon hade skrivit på Facebook att hennes team ville ha en annan medlemsstat, även om det var för bara en fyra mil ben. Helvete, tänkte jag, jag kan springa fyra km.

När den Flygande Rosa Tacos mötte som a-laget, gick jag in i mitt av sju mycket plats fortysomething kvinnor, i förbigående talar om sin senaste maraton. Den enda anledningen till att jag inte tillbaka ut var att alla insisterade på att de inte vill vinna.

"Vi vill bara ha kul!" de kvitterade. Vårt team kapten tog en undersökning av hur många som fyra mil i benen varje Taco kunde åta sig att, jag var den enda person som registrerat sig för bara en. De flesta Tacos gjorde fyra ben, totalt 16 km.

Jag tog översten åt sidan och förklarade, så nonchalant som möjligt, att jag hade diabetes. Det var inget speciellt jag behövde henne att göra, annat än att vara medveten om. Hon såg ut som en trängd djur, panik och vet inte hur de ska reagera.

Med Typ i-diabetes, om du inte har tillräckligt med insulin, ditt blodsocker blir för höga, vilket gör det både kort - och långsiktiga problem. För mycket insulin och ditt blodsocker blir för lågt, vilket kan orsaka förvirring, humörsvängningar, svettningar och—om obehandlad—förlust av medvetandet, krampanfall och död. Jag bär en insulin pump 24 timmar en dag och kolla mitt blodsocker ungefär sex gånger per dag.

Motion sänker blodsockret, vilket gör att köra med diabetes en komplett smärta i röven. Det kräver insulin för justering, mat anpassning och noggrann övervakning. Alltså, jag är bara en tillfällig löpare, långa körningar är bara för mycket arbete.

Nu var det 4 på eftermiddagen, och mitt knä var på väg att börja. Jag avog att jag inte har tid att komma tillbaka till vårt läger och tillämpa Astroglide att mina lår i 90 graders värme. Nämnde jag att extrem värme sänker blodsockret?

Jag gjorde en glukos test: Mitt blodsocker var lägre än jag ville. Jag dök några jelly beans och rubriken för handoff området.

Kisar, jag såg den annalkande hot rosa t-shirt av min lagkamrat. Snart hon sprang igenom, smällde tidpunkten chip—gömd i en 8-spår kopia av "Liv"—i min hand. Jag tog av; starka ben, starka lungor.

Halvvägs genom kursen, saker och ting blev. Jag kände den välbekanta skakningar i armar och ben. Jag nås för en GU-pack och förkvävde det. Då jag förbannade mig själv för att inte försöka en GU-pack innan förlita sig på det i en nödsituation. Det smakade jävla hemskt, och nu var jag orolig för att kräkas också.

Det var allt jag kunde göra för att skicka ett sms till mina lagkamrater: 3 KM, PROMENADER. Men jag var knappt gå. En förbipasserande löpare gjorde en muntlig in-i, "är Du OK?"

"Japp!" Jag ljög. Mina ben var vinglar. Om jag satte mig ner, jag var inte att få tillbaka upp. Om jag fortsatte att gå, jag kanske svimmar. Min pre-race målet hade varit en mid-pack takt. Nu har jag viskade våldsamt till mig själv, "Cross the line-på dina fötter."

Slutligen, GU kickade igång och jag lyckades en långsam joggingtur för det sista kvartalet mile. Jag var den enda som visste att min skit gången var faktiskt en triumf. Jag var fortfarande kvar—och vräker jelly beans som jag hade gömt undan med en lagkamrat som det inte fanns någon morgondag.

Eftersom jag avskyr att vara ett föremål för medlidande, jag frivilligt för en andra benet. Det skulle börja runt 1:30 på morgonen för jag stannade uppe, som låg i mitt tält, kolla mitt blodsocker varje halvtimme, och poppar jelly beans att bo i perfekt blodsocker utbud. Runt 1 på morgonen åkte jag till relä området och kollade på leaderboard. Jag var förvånad över att finna Tacos på andra plats totalt.

Lee Ann kom genom dragande ass. Det var så inte min publik. "Holy shit! Varför kör du så fort?" Jag skrek som hon smällde det 8-track tape in i min hand.

Mitt blodsocker stabilt, jag slog kursen i den svala nattluften under en enorm fullmåne medan du lyssnar på Radiohead ' s In Rainbows . Det var jävla magi. På tre mil, jag skickade en text till nästa löpare på kö. Jag avslutade med en PR best runner 's high" på mitt liv och äran av att vara de långsammaste medlem av de snabbast damlaget i den inledande 8 Spår Stafett.

ADVERT

Lägg till din kommentar