Kör När Du inte Ser ut Som En Löpare

Det har varit en fysiskt omvälvande år för min man, och det har inte gått obemärkt förbi (av någon). Hans timmar av träning och fokus har lönat sig, big time, och jag kunde inte vara mer stolt. Men här är problemet: Han nu ser ut som en löpare. Mig, inte så mycket. Detta har lett till ett antal intressanta (läs: besvärliga) samtal med familj, vänner och släkt främlingar (RS). De går ungefär så här:

RS (till mannen): Du ser fantastiskt! Du måste vara igång!

Man: Ja, jag har kört lite...

RS: Det är fantastiskt!

Mig (tyst stod obemärkt) tänkte för mig själv: Gå fram, fråga honom som startade honom springa igen. Japp, det var jag, helvete.

Eller:

RS (till mannen): Har du tävlat?

Man: Vi har kört ett par halfs...

RS: Var det inte regnar under de sista?

Man: Japp, regnar varje gång vi kör en halv—bot för torka. Elizabeth sprang med mig.

RS (förvånad, för mig): Åh . Sprang du det också?

Mig: Visst hade! (Tyst: Damn straight, varje jävla steg till 13,1 km, och nämnde vi hällande regn? )

Vi möter liknande reaktioner när min trätt i New York City Marathon går in i en konversation, en blandning av förvåning och misstro att det är jag och inte min man, som är utbildning för den stora händelsen.

Jag vet att det låter som jag är bitter, men verkligen inte jag. Får jag det—jag är inte det självklara valet. Ingen kommer att titta på mig för första gången och tänka "löpare", och mer till den punkt, ingen kommer att naturligt förknippar mitt namn med "marathon", om inte, möjligen, att de hänvisar till marathon binge-watching House of Cards efter hela säsongen har släppts.

Men bakvända jag faktiskt dra styrka från människors tvivel. Jag är inte säker på vad detta säger om mig eller mitt valda yrke, men jag anser är underskattat som en taktisk fördel. Det tvingar mig att arbeta mer, arbeta hårdare, gräva djupare, för belöningen av att fånga dem med överraskning och bevisa att de hade fel.

I slutet av dagen, även om jag vet att det spelar ingen roll vad någon annan tycker; det handlar bara om vad jag tror om mig själv. Det kommer vara och har varit gnagande tvivel om huruvida jag kan åstadkomma vad jag har föresatt sig att göra. Men jag vet också att varje gång jag tysta min egen inre tvivel, varje gång jag lyckas med något jag inte riktigt tror att jag skulle kunna göra, det bygger upp mig. Detta är vad som gör mig starkare. Detta är vad girds mig för vad som är nästa.

Summan av kardemumman är, även om du har familj, vänner eller ens två miljoner ras åskådare hejar du på och tro på din förmåga att komma till avslut, det betyder ingenting om du inte tror det själv.

Om du glömmer bort längs vägen, det är alltid motiverande T-shirts för att påminna dig.

ADVERT

Lägg till din kommentar