9 Regler I Byn

Min by är kanske inte den kommun jag vill, men det är byn som jag har, och jag älskar det. Det finns föräldrar och icke-föräldrar, gamla vänner och nya faddrar och ateister, och gamla och unga. Detta år, det ingår en Kinesisk utbytesstudent. Några av byn kommer att titta på mina barn. Några av byn har hus för rörigt att gå i. Jag älskar det stora spektrum av kärlek omkring mig och speciellt runt mina barn. Min barnlösa vän älskar dem som de kommer hon aldrig att ha. Deras faddrar älskar dem som sina egna. Vi är ingenting om inte lycklig.

Men så idylliskt som min by ljud (jag är sjuk, och maten verkar; jag behöver rengöras, och hjälpa visas), i varje by måste spelregler. Det låter motsättning till hela "Det Krävs en By" idé — ska inte barn vara utsatta för alla typer av livsstilar? Ja, jag tycker att de borde. Men när det kommer till mina barn, jag har lite förväntningar. Det finns gränser — och att du bättre hålla dem, eller jag kan rösta du utanför ön.

1. Inte be mina barn att hålla hemligheter.

Att lära barn att hålla hemligheter från mamma och pappa är ett sätt pedofiler brudgummen barn. Det sätter en klyfta mellan föräldrar och barn som är lätt att utnyttja. Jag säger inte att du är en pedofil. Jag säger att när du ber barn att hålla en hemlighet "bara mellan dig och mig," du är medhjälp möjligt pedofiler. "Tala inte om för Mamma, men här är lite extra glass"? Det är så det börjar. Starta det inte.

2. Håller mina barns kroppsliga integritet.

Vi lär våra barn att ingen har rätt att röra dem om de inte vill bli rörd, och de behöver inte beröra vem som helst att de inte vill röra. Det innebär att du inte kan efterfrågan kramar eller kyssar du kan inte kittla efter de säger stopp. De vet hur man säger, "Don' t touch me" och när de gör det, det är hands-off tid. Detta hjälper till att skydda dem, inte bara mot sexuella övergrepp i barndomen, men mot förhållandet våld av alla slag senare i livet. Deras självständighet frågor.

3. Vet att min familj är allergier.

Varje by måste vara medveten om alla utlösa livsmedel och anafylaktisk allergier. Mina söner har många överkänslighet mot livsmedel, och om de är fed något som de inte borde ha, vi är i en olycklig några dagar. Snälla, snälla, snälla lär dig vad de kan inte äta, kolla ingredienser, och när du är osäker, ge dem frukt. Du måste också veta att min son har en anafylaktisk allergi mot bin, och min man har en till katter. Så gnugga inte ditt kitty över mina barn, min man kommer att få eye blåsor om han rör vid dem. (Ja, det är så illa av en allergi.)

4. Titta på din mun.

Mina barn plocka upp ord, och jag vill inte att mina 2½ - år slås ut F-ordet. Hålla den vuxna teman och antydningar till dig själv. Men mer än så: kan du inte tala illa om människor framför mina barn eller prata illa om folk de känner. Vi vill att våra pojkar att veta att lägga ner andra är inte en acceptabel form av konversation.

5. Övervaka din TV.

Som de flesta föräldrar, vi har mycket idéer om vad våra barn kan och inte kan titta på. Nej, jag vill inte att min 6-åriga se Den Monster Squad . Nej, de har aldrig sett Nick Jr, och att de inte behöver för att börja. Så, snälla, om du är kontrollerande boob tube, fråga om de visar att de kan titta på innan du kreativ och mina barn har mardrömmar.

6. Respektera våra trossystem.

Varje familj har sina egna dyrt hålls föreställningar om livet, universum och det högsta väsendet. Du kan diskutera Guds existens när mina barn är 16. Innan dess kan du inte berätta för honom att vår religion är en lögn eller att alla Katolska präster förgripa sig på barn. Vi är också starka liberaler och inte uppskattar att du fyller sina sinnen med idéer om hur de Mexikaner behöver gå tillbaka över gränsen. När du är osäker, hålla käften.

7. Inte jämföra dem med andra barn eller till varandra.

Ibland vuxna säger saker lekfullt att barnen tar inte så lekfullt. "Ja, så-och-så vet man hur man ska skriva sina små bokstäver" är inte ett produktivt sätt att hjälpa mitt barn att lära sig. Inte heller är "Joey övergav sin utbildning hjul, och han är yngre än du." Dessa kommentarer är put-nedgångar. Och medan du är på det, jämför inte mina barn till varandra, "Varför kan inte du vara lika bra som i augusti?" Sätt att så frön av oenighet och ge dem ett komplext.

8. Disciplin dem på det sätt du tror att jag skulle.

Varje familj har olika sätt att disciplinera sina barn. För oss innebär ingen fysisk bestraffning . Du träffar mitt barn, jag slog dig. Mina barn kommer att vara brats ibland. Prova en gång, en gång-om det är riktigt illa, att ta bort kränkande leksaker, eller med hjälp av naturliga konsekvenser (de har att komma in eftersom de inte kan lita på att du inte slår varandra med pinnar). Bara använda mildhet och sunt förnuft, och du kan inte gå fel .

9. Berätta för dem när de är som små ryck.

Det är där byn en del verkligen kommer in. Låt inte mina barn få bort med en mumlade tack, eller strunta i dig, eller uppenbart olydig. Känn dig fri att göra kommentarer som "Din mamma sa till dig att lägga skorna på." Ibland höra det från en annan källa kan hjälpa till. Och om de gör något fel eller säga något oförskämt, få dem att be om ursäkt. Vi är inte höja skitstövlar här byn.

Jag hatar att göra regler. Men vi har fått ha dessa för att hålla vår by glad och frisk, eller åtminstone, att hålla mina barn friska och glada, och de är en viktig del av byn. Tillsammans vi är starka nog att höja några fantastiska människor. Vi behöver varandra för att göra det, men vi måste också respektera varandra. Efter alla, det är en del av att vara en by.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar